Foto: Shutterstock

Sākoties jaunam gadam, iespējams, plāno kādu tuvāku vai tālāku ceļojumu, lai ikdienai piešķirtu jaunas krāsas un vairotu dzīvesprieku. Noderīgas idejas šī gada ieteicamākajiem galamērķiem atradīsi šeit, savukārt DELFI Viņa piedāvā lidojumiem un ceļojumiem kopumā nepiemērotāko apģērbu un aksesuāru uzskaitījumu.

Lai komforta labā nenāktos upurēt stilu, un otrādi, kā arī zināmā mērā pārkāpt ētikas normas, iepazīsties ar turpinājumā minētajiem apģērbiem un aksesuāriem, kuru valkāšanai lidostas, lidmašīnu salons vai uzgaidāmās zāles vilcienu stacijās noteikti nebūs piemērotākā vieta.

Krekliņi ar provokatīvām apdrukām

Dodoties ceļojumā, satiekam visdažādākos cilvēkus – gan lidostās un viesnīcās, gan valstīs, kuras esam izvēlējušies par brauciena galamērķi. Protams, ceļojot ir visnotaļ ērti izvēlēties dažādus t-kreklus, ko kombinēt ar citiem apģērbiem, taču vēlams, lai tos nerotātu provokatīvi saukļi un apdrukas. Ja esi droša, ka mājās tie līdzcilvēkos rosinātu vien smaidu, zemē, kur viesojies pirmo reizi, vietējo iedzīvotāju reakcija uz divdomīgiem tekstiem var būt gluži citāda.

Atpūšanās kailām pēdām

Lai kā arī nebūtu nogurušas tavas kājas, lidosta un lidmašīnas salons nebūt nav piemērotākās vietas to atpūtināšanai, pavisam novelkot apavus. Ja lidostā šādi vari kaitēt vien savai veselībai, lidmašīnas salonā kailās kājas, kas iepriekš, iespējams, pavadījušas daudzas stundas slēgtos apavos, var arī nepatīkami pārsteigt ceļabiedrus.

Pludmales tipa iešļūcenes

Iešļūcenēs vēlams doties vien uz pludmali, nevis izmantot tās kā ikdienas apavus, kā arī valkāt ceļojumu laikā, dodoties no vienas valsts uz otru. Protams, ieliec tās koferī, ja plāno gozēties pludmalē, taču pārējā laikā valkā ērtākus, pēdu veselībai draudzīgākus un kopumā piemērotākus apavus!

Oversize tipa apģērbi

Oversize tipa drēbes jeb apģērbi, kas it kā ir vienu vai vairākus izmērus par lielu, ir viena no šīs sezonas modes tendencēm, kas laika gaitā nav zaudējusi savu aktualitāti. Tomēr, ja vēlies palepoties ar pamatīgu mēteli, kas, nenoliedzami, izskatās lieliski, atceries, ka tas vienlaikus aizņems arī krietni vairāk vietas. Lai nesagādātu liekas neērtības sev un citiem pasažieriem, savu stila ogu ieliec bagāžā (ja tajā tam maz pietiek vietas) un lidojuma laikā izvēlies praktiskāku apģērbu!

Pidžama

Lai cik krāsaina, oriģināla un moderna nebūtu tava pidžama, šo apģērbu valkājam tikai un vienīgi mājās, dodoties pie miera. Tā ir un paliks vienīgā vieta un laiks, kad demonstrēt tik ērto, tomēr vien mājām paredzēto apģērbu.

Krāšņas rotaslietas

Izejot lidostas drošības kontroli, tās nāksies noņemt, savukārt, ja aizmirsīsi to izdarīt, tavi krāšņie aksesuāri aizkavēs ne tikai tevi, bet arī pārējos pasažierus. Turklāt dārgās rotas ceļojuma laikā var arī pazust, tāpēc, ja vien tās nav obligāta nepieciešamība, aiztaupi neērtības un atstāj tās mājās vai jau laikus noglabā bagāžā!

Augsti papēži, sandales, siksniņkurpes

Izejot lidostas drošības kontroli, apavus, iespējams, nāksies novilkt. Ja dotajā brīdī cīnīsies ar neskaitāmām siksniņām, nogurdināsi sevi un aizkaitināsi citus ceļotājus. Savukārt augstie papēži nebūt nebūs ērtākā alternatīva, pārvietojoties pa lidostu vai steidzoties uz savu reisu. Pat tad, ja esi zvērināta augstpapēžu kurpju cienītāja, lidojumu laikā ļaujies izņēmuma gadījumiem un izvēlies sportiska stila apavus, kedas vai loafer tipa kurpes, no kurām vajadzības gadījumā varēsi arī ātri izkāpt.

Provokatīvs apģērbs

Sava iedeguma un trenēto kāju izrādīšanu atstāj pludmalei vai vismaz pastaigām līdz tai. Ceļojot nav ne mazākās vajadzības izvēlēties īsākos šortus, svārkus un krekliņus, kas, uzturoties atsevišķās valstīs, var radīt arī pamatīgas neērtības. Mazāk ir vairāk teju visos gadījumos, tomēr ne tad, ja izvēlies minisvārkus!

Spēcīgas smaržas

Teju katrai no mums patīk savu ikdienas tēlu papildināt ar smaržām, tomēr, ja esi spēcīgu aromātu cienītāja, iesmaržošanos atstāj uz vēlāku laiku! Gandrīz katrs taču ir baudījis situāciju, kurā kolēģu, ceļabiedru un pat garāmgājēju nepatīkamās smaržas sagādā galvassāpes visai atlikušajai pēcpusdienai! Ja vēlies iesmaržoties ceļošanas laikā, izvēlies vieglus aromātus un nepārspīlē ar smaržu daudzumu!

Sporta bikses

Ir dažādas sporta bikšu variācijas, tomēr visbiežāk lielākā to daļa, valkātas ikdienā, izskatās patiesi bezgaumīgi. Protams, komforta labā varam upurēt stilu, tomēr, ja vari izvelēties citus gana ērtus apģērbus, ierastās un, nenoliedzami, mīļās sporta bikses atstāj omulīgiem vakariem mājās uz dīvāna vai sporta kluba apmeklējumam, ja tās nevalkā kā atpūtas apģērbu!

Raksta tapšanā izmantota informācija no Townandcountrymag.com, Glamour.com un Independenttraveler.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!