Atjaunojot garderobi, allaž der padomāt par melnu kleitu - prasmīgi izvēloties apģērbu, tā būs daudz noderīgāka, nekā pirmajā mirklī šķiet. Ja tā būs šūta no kvalitatīva auduma un eleganta, tad iederēsies gan svinību reizēs, gan klubos un birojos.
Visu izšķirs aksesuāri: ikdienā, piemēram, klāt gaišs mohēras pončo un zamšādas zābaki, lietišķiem darījumiem - stilīga kostīmjaka un laptopa soma, savukārt svinīgiem gadījumiem kleitai var pieskaņot greznu plecu šalli un pērlēm rotātu rokassomiņu.

Pie kvalitatīva auduma melnas kleitas piestāv dārgakmeņi un dārgas sudraba vai zelta rotas. Izraugoties rotaslietas, jāseko, lai rokassomiņa un kurpes nesāktu ar tām "sacensties".

Kurpes un somu der izvēlēties pēc principa: viena no trim lietām - kleita, kurpes vai soma - nedrīkst būt melna. Vienas krāsas kleitai un kurpēm pieskaņo kontrastainu vai printmuster (žakardauduma) rokassomiņu. Pie melnas kleitas un tādas pašas krāsas rokassomas labi izskatīsies koķetas un spilgtas kurpes.

Ja kurpes un soma ir aksesuāru komplekts, jāraugās, lai kleita būtu atturīga, taču eleganta.

Pie mazās melnās kleitas nekad nevelk tumšas necaurspīdīgas zeķbikses - šāda kombinācija vizuāli padarīs augumu neproporcionālu. Labāk izvēlēties baltas kafijas vai miesaskrāsas zeķbikses, kas līdzsvaros gaismēnu rotaļu ap augumu.

Ideāls kleitas garums ir līdz ceļgalam vai centimetru virs tā. Garai melnai kleitai jābūt no plānāka auduma ar piedurknēm līdz elkonim (lai izvairītos no iespaida it kā tu "slīktu" kleitā).

Velkot melnu kleitu, vienmēr jāizvēlas arī melnas krāsas apakšveļa. Tomēr no apģērba izlīdusi krūštura lencīte - pat ja tā ir melna un La Perla - izskatās nevis seksuāli pievilcīgi, bet drīzāk nevīžīgi.

Ja tev ir kleita, kuras atsevišķas detaļas spēj savaldzināt, - interesants muguras vai kakla izgriezums, kāda aizraujošs elements vai rotājums - izmanto to, lai pievērstu sev uzmanību. Kleitas savdabību labi izcels atturīgi aksesuāri un otrādi - pie vienkārša piegriezuma kleitas labi izskatīsies drosmīgāki rotu akcenti.

Rakstu pilnā apjomā lasiet žurnāla "Avēnija plus" 2004./2005.g. ziemas numurā.

Foto: www.bergdorfgoodman.com un www.neimanmarcus.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!