Foto: Shutterstock

Vasara līdz šim mūs lutinājusi ar saules pieskārieniem un vēja rotaļāšanos matos, taču tā pat nav pusē, kas nozīmē, ka lielākie notikumi vēl tikai priekšā. Tomēr, kas gan ir vasaras piedzīvojumi, ja tie nav ietērpti jaunākajās modes tendencēs? Kā šovasar izskatīties žilbinoši, sekojot līdzi zīmīgākajām modes aktualitātēm, skaidro blogere un stiliste Krista Timze.

  • Šajā rakstā vari iepazīties ar stilistes un dizaineres Ivetas Vecmanes ieteikumiem, ko būtu aktuāli ģērbt 2018. gadā.

Viendaļīgs peldkostīms

Uzreiz sākšu ar patīkamāko vasaras sezonas vietu – pludmali. Šo vasaru iesaku pavadīt viendaļīgā jeb kopīgajā peldkostīmā "vintage" stilā. Aktualitātes pieprasa, lai peldkostīms būtu vienkrāsains maigos toņos, kā arī tropiskās vai punktiņu apdrukās.

Ja tomēr izvēlies divdaļīgo peldkostīmu, tam noteikti jābūt ar augsto vidukli.

A post shared by Belle's Bikini (@belleskini) on Jun 11, 2018 at 11:07pm PDT

Galvassega – obligāti!

Nerunājot par to, ka galvassegas lietošana ir praktiski nepieciešama, lai matus un galvas ādu pasargātu no saules kaitīgā starojuma, šosezon tas ir liekams "must have" (noteikti nepieciešamo) lietu sarakstā. Un šoreiz pat ne cepure vai platmale, bet iemīļotā zīda šalle, ko meistarīgi iesiet matos. Ikdienā, izejot pilsētas ielās, to droši sien pie dažādiem matu sakārtojumiem, zirgastēm vai retro frizūrām.

Šalles un lakatu lietošanu kā galvassegu vērts apsvērt, jo tādējādi var radīt sievišķīgu un harismātisku tēlu, kā arī tas ir veiksmīgs modes aksesuārs, ar ko var atsvaidzināt jebkuras pērnās blūzītes vai kleitas tēlu. Tāpat šallītes un lakatus var apsiet dažādos veidos, līdz ar to tie var papildināt dažāda stila tērpus.

Halāts – arī uz ballīti

Smeļoties iedvesmu no naktsveļas, modes aktualitātes piedāvā savu pludmales peldkostīmu kombinēt ar viegli caurspīdīgu midi vai maksi garuma halātu vai kimono, nebaidoties to pēc tam vilkt arī pie šortiem vai vieglas vasaras kletiņas, izejot uz nakts ballīti.

Nevajag baidīties izvēlēties dažādu rakstu un krāsu vieglos halātiņus, piemēram, ar ziedu apdruku un arī vasarīgi gaišās krāsās. Šis apģērba gabals palīdzēs justies ērti, kā arī izskatīties stilīgi!

Baltā krāsa ir spēks

A post shared by ANUTHIDA (@anuthida) on Apr 24, 2018 at 11:57am PDT

Baltā ir vasaras sezonas klasiskā krāsa, ko tendences neļauj aizmirst. Šī krāsa nenogurdina un neapnīk, elegantāku un drosmīgāku izvēli par šo vienkārši neatradīsiet. Tādēļ mans vienīgais ieteikums – izmantojiet to!

Ja vēlaties izdarīt izvēli par labu veiksmīgākajam sezonas pirkumam jeb ieguldījumam, tad tas būs balts bikškostīms. Lai izceltu fantastisko iedegumu, talkā var nākt balts peldkostīms. Baltai krāsai ir spēks!

Volāni – jo pārspīlētāk, jo labāk

Teikšu atklāti, šī ir viena no spilgtākajām un sievišķīgākajām vasaras aktualitātēm, tādēļ izvairīties no tās būs neiespējami (un nemaz nevajag). Gandrīz ikvienai romantiskajai vasaras kleitiņai vai blūzītei būs volānu un kruzuļu elementi – jo pārspīlētāk, jo labāk.

A post shared by StreeTrends (@streetrends) on Jun 3, 2018 at 5:37am PDT

Tā kā volāni jau paši par sevi ir visai uzkrītoši un izceļas uz pārējā apģērba fona, nevajadzētu pārspīlēt ar lielām rotaslietām – tās labāk izvēlēties neuzkrītošas, lai koptēls būtu gaumīgs. Atceries, ka vari ģērbt ne vien blūzes un džemperīšus ar volāniem, bet arī svārkus, kleitas un pat bikses.

Bārkstis kā sievišķības ierocis

A post shared by Stijlburo (@stijlburo) on Jun 11, 2018 at 11:47am PDT

Šī ir nākamā no tendencēm, kas ir īsts šīs vasaras sievišķības ierocis! Bārkstis, iespējams, nedaudz iedvesmojoties no 70. gadu hipijiem, ir rotaļīgākais veids, kā pievērst sev uzmanību un apģērbam vai aksesuāriem piešķirt odziņu.

Mans ieteikums – iegādājies sev kleitu ar bārkstīm, iedvesmojoties no 30. gadu modes, tā būs lieliska izvēle kādai no vasaras ballītēm. Tāpat labs variants arī būs vasarīgas sandales ar bārkstu efektu.

  • Dažādas tērpu kombinācijas, kurās galvenajā lomā ir bārkstis, meklē šajā rakstā.

Strīpas, lai acis žilbst

Strīpas kā apdruka ir vasaras sezonas vēstnesis. Klasiska izvēle, ar ko vienmēr trāpīsiet desmitniekā, tomēr šī sezona pieprasa, lai svītras būtu viscaur apģērbā un vēlams arī asimetriskas. Svītru rakstam jābūt elektrizējošam, lai acis žilbst. Atgādināšu, ka dažādas apdrukas var kombinēt savā starpā, tā tikai paspilgtinot efektu.

  • Kā uz auguma izskatās dažādu biezumu svītras, piemēram, žaketēs un biksēs, aplūko šeit.

Rūtis it visur

A post shared by @fashionista_east on May 29, 2018 at 1:24pm PDT

Kad atskatīsimies uz 2017./2018. gada tendencēm, tās mums asociēsies ar rūtīm, jo tieši rūtis ir aktuālāko tendenču sarakstā un parādās itin visur. Nevaru tās nepieminēt arī šoreiz, jo viena kleita hipnotizējošā rūtiņu rakstā ir teju vai vitāli nepieciešama šīs vasaras garderobē!

Rūtis piestāv visiem – tām nav tendence paplatināt vai sašaurināt. Pilnībā izjust rūtiņu spēku vari tad, ja izvēlies šādas apdrukas apģērbu gan ķermeņa augšdaļai, gan apakšdaļai. Runājot par apģērbu kombinācijām, ne vienmēr vajadzīgs tāda paša stila un krāsas rūtojums, stilīgi izskatīsies arī nelieli eksperimenti.

Vintāžas ziedi

Kura pavasara – vasaras sezona ir iztikusi bez ziedu apdrukām modes aktualitātēs? Šoreiz tik tiem jāplaukst ar tādu "vintāžīgu" efektu, it kā tie būtu nākuši no mūsu vecmāmiņu pūru lādes. Un, ja šiem ziedu rakstiem pievieno vēl iepriekš pieminētos volānus, būsiet trāpījušas tieši mērķī!

Modes un dizaina jomā ar jēdzienu vintāža parasti apzīmē oriģinālu iepriekšējo paaudžu lietu, kas precīzi ataino tā brīža "modes kliedzienu", "stila virsotni". Pats pirmais un galvenais kritērijs – apģērbam jābūt ne jaunākam par 30 un ne vecākam par 60 gadiem.

Modernā nepilnība asimetrija

A post shared by Delaney (@thestyledseed) on Apr 29, 2018 at 3:07pm PDT

Šo tendenci saucu par moderno nepilnību. Asimetriju ne vienmēr saista ar pareizu izpildījumu, tomēr, runājot par modes aktualitātēm, tā ir pat ļoti pareiza izvēle. Asimetrija var lieliski novērst uzmanību no auguma nepilnībām un radīt rotaļīguma sajūtu, kas tik ļoti nepieciešama atvaļinājuma laikā. Varat vienkārši nolaist vienu plecu savam "oversize" t-kreklam, un efekts būs gatavs.

A post shared by Delaney (@thestyledseed) on Jun 11, 2018 at 10:04am PDT

Tāpat nevajag baidīties izcelt asimetriju arī peldkostīmā, piemēram, iegādājoties tādu, kas ģērbjams uz vienas lences. Šķietami vienkāršais pludmales tērps pārtaps neparastā un augumu izceļošā modes tendencē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!