Laika gaitā sociālo tīklu dzīlēs esam saskārušies ar visdažādākajiem skaistumkopšanas trendiem, kas pārņem pasauli. Ja pirms laika tie bija varavīksnes krāsojuma mati un citi drosmīgi izgājieni, tad šobrīd viena no aktuālākajām lietām, ar kuru izdaiļot savu galvasrotu, ir īslaicīgie stensila zīmējumi. Dažu mēnešu laikā "Instagram" lietotāju vidū lielu popularitāti iemantojuši amerikāņu frizieres Džanīnas Keras (@janine_ker_hair) dizaini. Šī matu meistare, kas savulaik bijusi māksliniece, ar papīra stensilu palīdzību savas klientes (un arī klientus) izdaiļo ar visdažādākajiem zīmējumiem. Un no tiem iespaidoties vari arī tu!

Princips ir pavisam vienkāršs – ar papīra šablonu jeb stensilu palīdzību uz taisniem un nogludinātiem matiem tiek uzpūsts krāsains zīmējums. Turklāt nav jāraizējas par to, ka mati tiks bojāti – krāsošanas darbi notiek ar īslaicīgajām aerosola matu krāsām. Kā norādījusi pati Džanīna "Joico" komandai, tas ir ātrs un jautrs veids, kā saposties ballītei.

Turklāt ar stensila matu krāsojumu mākslu var nodarboties arī mājas apstākļos, ja vien ir pieejamas attiecīgās aerosola krāsas un šabloni zīmējumiem. Par kanvu var kalpot jebkura matu daļa – taisna čolka uz pieres, viļņaini matu gali, brīvā vieta pakausī, kur mati saņemti copē utt. Galvenais, lai mati nebūtu spuraini – tos noturi vietā ar matu lakas palīdzību. Sejai priekšā pieliec kādu papīra sloksni, lai krāsa netiktu acīs, bet pūšanas darbus uztici draudzenei, kurai atliks vien turēt šablonu īstajā vietā un uzpūst krāsu. Un viss – stensila krāsojums būs gatavs mājas apstākļos.

Lūk, daži Džanīnas darbi iedvesmai!

A photo posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Jan 9, 2017 at 10:09am PST

A photo posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Jun 12, 2016 at 8:10pm PDT

A photo posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Dec 28, 2016 at 6:42am PST

A photo posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Jan 9, 2017 at 11:21am PST

A photo posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Dec 15, 2016 at 7:19am PST

A photo posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Dec 13, 2016 at 11:18am PST

A video posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Nov 17, 2016 at 8:07am PST

A photo posted by Janine Ker (@janine_ker_hair) on Jul 29, 2016 at 8:23am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!