Foto: Shutterstock
Iegādājoties apģērbu internetā, pastāv iespēja ne tikai ietaupīt ievērojamu naudas summu, bet arī kļūdīties ar nepieciešamo izmēru un, piemēram, kārotās kleitas piegriezumu, tam neatbilstot tava auguma aprisēm. Lai aiztaupītu sarežģījumus, preci atgriežot un kārtojot formalitātes tās maiņai vai naudas atgūšanai, iepazīsties ar noderīgiem ieteikumiem, kas atvieglos pareizo apģērba izmēru piemeklēšanu, kā arī žurnāla "Ilustrētā rokasgrāmata. Stila un modes ABC" apkopotajiem interneta veikaliem, kuros iespējams atrast īstas pērles!

Nomēri savu augumu un laiku pa laikam pārliecinies par mērījumu atbilstību

Apkārtmēru piefiksēšana ir svarīgākais priekšnoteikums, kas jāievēro, iepērkoties internetā, jo nereti izmēru variācijas ir krasi atšķirīgas, kā rezultātā kārotais apģērbs var izrādīties krietni lielāks vai mazāks nekā cerēts.

Lai apkārtmērus izdotos noteikt pēc iespējas precīzāk, vislabāk vērsties pie profesionāļa vai vismaz palūgt to izdarīt draudzenei, mammai, mīļotajam vīrietim vai kādam citam. Atceries, ka īpaši svarīgi noņemt pareizus mērus ir tad, ja plāno iegādāties apakšveļu. Neskaitāmas sievietes ikdienā cieš no diskomforta un pat kaitē savai veselībai vien tāpēc, ka izvēlas neatbilstoša izmēra krūšturi.

Savukārt gadījumā, ja mērījumus tomēr veic pati, dari to godīgi! Neievelc vēderu un pārmēru neiztaisno muguru – atceries, ka apģērbs tiks valkāts ikdienā un svarīgākais ir, lai tu tajā justos ērti!

Jāpiebilst, ka apkārtmēru noņemšana vīriešiem un sievietēm atšķiras. Iegādājoties bikses, stiprā dzimuma pārstāvjiem jāpievērš uzmanība kāju garumam no stakles līdz potītēm, jostasvietas apkārtmēram un nereti arī gurnu platumam. Savukārt, pērkot kreklu, žaketi, mēteli vai svīteri, jānomēra krūtis, piedurknes garums un kakla apkārtmērs.

Sievietēm, piefiksējot savus apkārtmērus, ieteicams uzmanīties ar krūšu mērījumiem. Tie jānoņem platākajā vietā. Savukārt, mērot vidukli, vari atzīmēt gan tā slaidāko vietu, gan jostasvietu, kur atradīsies bikšu un svārku aizdare.

Tāpat ir svarīgi nomērīt gan roku, gan augšstilbu apkārtmērus to platākajās vietās, kā arī gurnus. Ja plāno iegādāties blūzi ar dekoratīvu apkaklīti, nomēri arī sava kakla apkārtmēru!

Pārliecinies par pārdevēja uzticamību un izpēti izmēru tabulas

Kad mērījumi piefiksēti, izpēti konkrētā apģērbu modeļa izmēru tabulu, atrodot tajā sev atbilstošākos apkārtmērus un izvēlētos attiecīgo apģērba lielumu. Nereti stila eksperti iesaka izvēlēties nedaudz lielāka izmēra apģērbu, ko vajadzības gadījumā varēsi iešūt, tā nodrošinoties pret apģērba nepiegulēšanu augumam.

Tāpat pārliecinies par pārdevēju, no kuriem iegādājies preces, uzticamību un iespēju vajadzības gadījumā preci atgriezt, saņemot atpakaļ naudu, vai arī to samainīt, ja piemeklēts neatbilstošs izmērs. Visbiežāk pārdevēju reitingu nosaka citu pircēju atsauksmes, taču, ja iegādājies apģērbu konkrētā internetveikalā, izpēti tā pārdošanas politiku un iespējamo sadarbību ar klientiem.

Nebaidies no apģērba pārveidošanas

Nereti no pavisam vienkārša un neizteiksmīga apģērba ir iespējams izveidot elpu aizraujošu un stilīgu tērpu, liekot lietā vien nedaudz izdomas un atrodot profesionāli, ar ko sadarboties, protams, ja vien pati neesi apveltīta ar šuvējas prasmēm.
Tāpat nebaidies iegādāties apģērbu, kas ir par lielu, ja modelis tevi neizsakāmi uzrunā – teju visos gadījumos to būs iespējams pielāgot tavai figūrai, tā panākot nevainojamu siluetu.

Turpinājumā piedāvājam žurnāla "Ilustrētā rokasgrāmata. Stila un modes ABC" interneta veikalu apkopojumu, kuros vērts ieskatīties gan, lūkojoties pēc oriģinālām un kvalitatīvām lietām, gan vienkārši pasapņojot par skaistām lietām un iedvesmojoties savam jaunajam pavasara tēlam.

Anthropologie

www.anthropologie.eu

Apģērbi balansē starp retroeleganci un sievišķīgu šiku. Zīmola veikalā iespējams iegādāties gan košus un etniskus adījumus, gan plandošas blūzītes un izcili piegulošus džinsus, kuplus svārkus, kā arī stilīgus un uzkrītošus aksesuārus. Cenas veikalā svārstās no 40 līdz 300 ASV dolāriem.

La Garconne

www.lagarconne.com

Šī ir labākā vieta internetā, kur meklēt grūti atrodamus japāņu un Eiropas dizaineru apģērbus. Daudzi tērpi tiek darināti sarežģītos un iepriekš neredzētos piegriezumos. Atkarībā no dizainera vārda, materiāla un šūšanas sarežģītības pakāpes cenas šajā veikalā svārstās no 100 līdz pat 1000 ASV dolāriem par vienību.

The Outnet

www.theoutnet.com

"The Outnet" ir pazemināto cenu veikals Net-a-Porter – šeit visas preces pieejamas ar līdz pat 75 procentu atlaidi. Šeit atradīsi to pašu ekskluzīvo preču klāstu un plaša spektra pazīstamu dizaineru un zīmolu apģērbus, apavus un rotaslietas, kā arī aksesuārus. Labi pameklējot, "The Outnet" piedāvā ar atlaidēm nopirkt visu, sākot no "Oscar de la Renta" līdz "Mara Hoffman".

Topshop

www.topshop.com

Interneta veikalā pieejamas gan aktuālās sezonas tendences, gan vērtīgi atradumi no iepriekšējās sezonas par pazeminātām cenām. "Topshop" popularitāti gūst, sadarbojoties ar slavenībām un zīmoliem, kas veido speciālās kolekcijas par pieejamām cenām.

Banana Republic

www.bananarepublic.gap.com

Veikals specializējas stilīga darba apģērba un garderobes pamatelementu ražošanā un pārdošanā. "Banana Republic" īpašais trumpis, sacenšoties ar citiem klasiskā stila apģērbu zīmoliem, ir plašais izmēru klāsts. Stilīgi lietišķie kostīmi ir pieejami arī sievietēm ar nestandarta augumu. Cenas veikalā svārstās no 40 līdz 250 ASV dolāriem.

Net-a-Porter

www.net-a-porter.com

Šī ir pirmā pieturas vieta internetā, kur iespējams iegādāties gandrīz visu pazīstamo zīmolu un dizaineru apģērbus. Šeit atradīsi gan tradicionāli labi pazīstamus vārdus modes pasaulē, gan arī spožus jaunpienācējus – piemēram, "Matthew Williamson" un "Boy by Band of Outsiders". Cenu ziņā šī gan ir viena no dārgākajām pieejamajām adresēm, taču tas neliedz vismaz pasapņot un iedvesmoties no patiešām izcilu tērpu un aksesuāru plašā klāsta.

Nasty Gal

www.nastygal.com

Zīmols piedāvā vienu plašākajiem vintage apģērbu spektriem internetā. Šajā virtuālajā veikalā atradīsi pat "Chanel", "Gucci", "Hermes" un "Yves Saint Laurent" īpaši ekskluzīvus eksemplārus. Cenas veikalā svārstās no 30 līdz 1500 ASV dolāriem.

Pixie Market

www.pixiemarket.com

Šis ir viens no jaunākajiem un modernākajiem sieviešu apģērbu veikaliem par saprātīgām cenām, kas līdz šim ticis turēts noslēpumā. Piedevām unikālie zīmola apģērbi ir lieliskas kvalitātes un skatienu piesaistoši. Šajā interneta veikalā atradīsi pēdējos modes kliedzienus, kas tikko nākuši no mēles, turklāt, apģērbi ar atlaidēm pieejami pat par 20 ASV dolāriem, savukārt jauno kolekciju cenas sākas no 35 ASV dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!