Foto: PantherMedia/Scanpix
Vēlme labi izskatīties piemīt katrai sievietie, bet tas ne vienmēr izdodas. Par to varam pārliecināties , pavērojot, ielās klīstošo vienveidīgo pūli, protams, ar patīkamiem izņēmumiem. Labu gaumi var attīstīt, kā arī iemācīties.

Labāk mazāk, bet labāk!

Nav vērts savu garderobi pārpildīt ar lietām, kuras savā starpā nevar kombinēt. Skumji noraudzīties, ja somiņa nepiestāv apģērbam, bet kurpes ir pavisam "no citas operas". Labāk, lai tavā garderobē ir mazāk lietas, toties tādas, kuras var saskaņot ar vairākiem tērpu ansambļiem.

Kvalitāte un vēlreiz kvalitāte

Lai kā arī negribētos, lētas un nekvalitatīvas lietas (parasti šīs īpašības sakrīt), padarīs arī lētu tavu izskatu…Pareizāk būtu iegādāties vienu kvalitatīvu preci, nekā desmitiem Ķīnā ražotu džemperīšu un krekliņu. Atcerēsimies prātīgos angļus, kuri jau sen ir konstatējuši: "es neesmu tik bagāts, lai pirktu lētas mantas." Iegaumēsim, ka lēta bižutērija un mākslīgās kažokādas, kā arī dermantīna somas, lai paliek jaunajām meitenēm, kuru galvenā rota ir viņu jaunība.

Ja iegādāsies lētu mantu, tālāk viss aiziet pa diedziņu… Ne pēc kā neizskatīsies pie tāvām "Wrangler" džinsām kāds ķīniešu meistaru tops. Atceries – dārgās mantas ar dārgajām, lētās ar lētajām.

Viss, ka ir modē, tev nav jāvelk

Kritiski novērtē jebkuru apģērbu spogulī. Ja esi apaļāku formu īpašniece, pievērs uzmanību, vai tavi daiļumi kaut kur īpaši neveļas pāri. Izvēlies lielāku izmēru, ja nepieciešams…

Tāpat ne vienmēr tavam augumam derēs pēdējās modes aktualitātes. Moderns apģērbs nav tas, ar ko piekrauti pilni veikalu plaukti, bet gan tas, kurš piestāv tavai sejas un matu krāsai, labi "sēž" un izceļ tavu individualitāti.

Krāsa apģērbā

Pirmais, kas nepatīkami krīt acīs, ir absurdi krāsu salikumi – lillā svārki un ķiršsarkans džemperītis, vai elektrodzeltena jaciņa ar tikpat "elektriskām" biksēm liks sarauties jebkuram autovadītājam. Ir arī otra galējība – melnipelēkā masa, retos gadījumos, pavīdot kādai šis sezonas topkrāsas akcentam. Melnā krāsa liek tev pazust pūlī, taču modes krāsa, iespējams, absolūti neder tavam sejas tonim.. Noteikt savu tipu – rudens, ziema, vasara vai pavasaris - piedāvā neskaitāmi sieviešu žurnāli un stilisti. Noskaidro, kuram tipam piederi, un tālākais jau ir tehnikas jautājums!

Acīm neredzamais

Tieši veļa padara sievieti par Sievieti, tāpēc nevajadzētu taupīt uz jūsu tualetes intīmo daļu. Jo īpaši no šīs nevērības cieš zeķes un zeķbikses. Koko Šanele ir teikusi – apakšveļas kvalitāte netieši atspoguļojas jūsu acu mirdzumā. Jebkurā gadījumā - atsakies no panēsāta, noplukuša veļas komplekta, sagādā sev baudu un iegādājies vismaz trīs labas kvalitātes veļas komplektus. Runājot par zeķbiksēm – pie pirmā uzrautā valdziņa – tās ir metamas prom!

Programmas nagla

Nez vai atradīsies kāda sieviete, kura būtu vienaldzīga pret apaviem. Apavi – tas ir komforts, elegance un skaistums! Ar apavu palīdzību mēs izceļas kostīmu, pagarinām mūsu kājas un padarām seksīgāku mūsu gaitu.

Lāse izsmalcinātības

Runājot par smaržām, mēs, sievietes, dalāmies divās grupās – tās, kuras vienas smaržas lieto visu dzīvi, citas – eksperimentē un allaž izvēlas ko jaunu. Taču vienmēr iegaumē – skaistai sievietei izmeklētas smaržas, nekādi viltojumi un pakaļdarinājumi. Pērkot smaržas, ievēro, ka tās ir paredzētas dienai un vakaram, jauniešiem un pieaugušām sievietēm.. Galvenais, lai aromāts harmonētu ar tevi, nevis dzīvo pats par sevi.

Apģērbam ir jābūt harmonijā ar tevi, tavu temperamentu, gada un diennakts laiku, apkārtējo situāciju un sociālo stāvokli. Tikai šajā gadījumā tas pildīs savu galveno funkciju – padarīs tevi skaistu, iekārojamu un neatkārtojamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!