Foto: Publicitātes foto
Pamazām attālinoties no bezrūpīgajiem divdesmit un tuvojoties trīsdesmit gadiem, mēs, nereti to gluži nemanot un, iespējams, pat negribot, pieaugam. Mūsu pasaules redzējums kļūst nobriedušāks, mainās vērtības un prioritātes. Savukārt tām līdzi zināmas izmaiņas piedzīvo arī mūsu ikdienas stils.

Ja uzskati, ka pie tavas garderobes komplektēšanas gan vēl nāktos piestrādāt, lai tu izskatītos tā, kā jūties un vēlies izskatīties, iepazīsties ar modes bloga "Who What Wear" ieteikumiem par apģērbiem, apaviem un aksesuāriem, no kuriem pēc 30 gadu sasniegšanas vajadzētu atbrīvoties.

Protams, nav vienotu noteikumu, pēc kuriem veidot savu ikdienas stilu, ja vien tas radīts harmonijā ar sevi pašu, taču, ja vēlies iegūt elegantāku izskatu, turpinājumā minētie padomi var lieti noderēt.

Superzemie džinsi

Kad bijām pusaudžu vecumā, džinsi ar pazeminātu jostasvietu bija viena no aktuālākajām tā laika tendencēm. Šobrīd krietni augstākā vērtē gan ir komforts un arī apsvērumi, kas runā par labu mūsu veselībai, tāpēc no pazeminātās jostasvietas džinsiem labāk atvadies un to vietā izvēlies boyfriend tipa bikses.

Neglītais, taču nopietnais darba interviju bikškostīms

Ikviena no mums ir piedzīvojusi laiku, kad, nezinot, ko vilkt, taču vēloties izskatīties reprezentabli, izvēlējāmies patiesi neglītus bikškostīmus, visbiežāk tajos uzpošoties, lai dotos uz darba intervijām. Par laimi, gadiem ejot, mūsu gaume ir mainījusies, tāpēc nu minētā ietērpa vietā krietni labprātāk valkājam elegantas bikses ar paaugstinātu jostasvietu, kombinējot tās ar blūzēm.

Bērnišķīgi apavi

Ja nevēlies izskatīties infantili, atsakies no apaviem, kuri, vērtēti pēc to izskata un stila, varētu lieliski iederēties tavas māsas mazās meitas skapī. Ja esi komforta cienītāja, to vietā pamēģini šobrīd aktuālās zempapēžu laiviņas ar spicu purngalu.

Krekliņi ar atkailinātu vēderu

Lai arī cik šmaugs un trenēts nebūtu tavs viduklis, to vietā ikdienas valkāšanai labāk pamēģini neordināra piegriezuma topus uz lencēm ar atkailinātu muguras daļu vai asimetrisku plecu izgriezumu. Savukārt īsos krekliņus, kas skatienam atklāj tavu nabu, atstāj patīkamās atmiņās.

Džinsa minisvārki

Mēs visas atceramies fotogrāfijas, kurās ar draudzenēm nereti izskatījāmies gluži vienādas. Džinsa mini svārki, elkonī iekarināta rokassomiņa un līdzīga piegriezuma džemperīši… No šī stila ir pienācis laiks atteikties, tāpēc, ja vien džinsa mini svārki nav patiesi stilīgi, rotāti ar oriģināliem akcentiem, un tai pat laikā ieturēti gana pieklājīgā garumā, to vietā pamēģini elegantus džinsa zīmuļsvārkus līdz celim.

Pieguļošas minikleitas, kas ļauj izcelties gan tavam dekoltē, gan sēžamvietai un pat kājām

Šādā ietērpā mūsdienās, šķiet, redzama vien sabiedrības dāma Kima Kardašjana. Ja vēlies izskatīties seksapīli, taču tai pat laikā eleganti, to vietā izmēģini pieklājīga garuma un elegantas kokteļkleitas ar īpašiem akcentiem, piemēram, smalkām lencītēm un atkailinātu muguras daļu.

Spontāni pirkumi, kas skumji gaida savu valkāšanas kārtu tavā skapī jau vairākus gadus

Ja savulaik cieti no paraduma iegādāties pēc iespējas vairāk lietu par pēc iespējas zemākām cenām, visticamāk, šis laiks tavā dzīvē ir pagājis, tev krietni lielāku interesi nu izrādot par kvalitatīviem apģērbiem, aksesuāriem un apaviem. Taču, gluži kā seno laiku relikvija, arī tavā skapī, iespējams, glabājas sendienās iegādātas "pērles", kas tā arī ne reizi nav uzvilktas. Šobrīd to vietā investē kvalitatīvos un klasiska piegriezuma apģērbos, kas ļaus veidot pārdomātu un elegantu garderobi.

Līgavas māsas kleita

Šādus apģērbus velk vien reizi mūžā, tāpēc, ja vien kleita neglabā krāšņas atmiņas, tās vietā iegādājies oriģinālu un pamanāmu tērpu, ko varēsi vilkt arī vairākas reizes, mainot kleitas izskatu ar attapīgi pieskaņotiem aksesuāriem.

Nekvalitatīva bižutērija, kas iekrāso tavu ādu

Nereti par pāris eiro iegādātā kaklarota izskatās ne sliktāk par dārgām zīmolu rotām, taču to iegādājoties, pārliecinies, vai materiāls nesmērē tavu apģērbu un ādu. Un, ja iespējams, vienkārši izvēlies pēc iespējas kvalitatīvākas rotas.

Apģērbi, kas tev neder

Šorti, kuru poga spītīgi paliek neaiztaisīta, džinsi, kuros ir teju jāielokās, un kleita, kas krūtīs kļuvusi par šauru… Mums visām skapī ir paslēpti mīļi apģērbi, kas savu laiku diemžēl ir nokalpojuši. Tā vietā, lai apņēmīgi ļautu minētajiem apģērbiem krāt putekļus, gaidot savu valkāšanas kārtu un atkārtoto zvaigžņu stundu, to vietā izvēlies figūrai atbilstošus tērpus, kā arī apģērbus, kas izceļ tās dotumus, maskējot nepilnības.

Svītrainas un rakstainas zeķbikses un zeķes

To vietā izvēlies oriģinālas zeķbikses, zeķes vai getras ar sievišķīgiem rakstiem un mežģīnēm vai košām un koptēlu papildinošām krāsām, kas akcentēs tavu sievišķību, nevis liks tev asociēties ar bērnišķību.

Apģērbi, kas valkājami uz divām pusēm

Lai cik ērti un interesanti tie arī nešķistu, šādu apģērbu vietā līdzekļus labāk investē kvalitatīvā ādas jakā.

Ziedu vainadziņi

Aksesuārs, kas piestāv vien jaunietēm mūzikas festivālos. Vainadziņu vietā izvēlies elegantāku galvas rotu versiju.

Mākslīgās ādas platformas kurpes

Nekvalitatīvi apavi padarīs lētu un nepievilcīgu pat elegantāko un saskaņotāko apģērbu. To vietā investē kvalitatīvās augstpapēžu laiviņās ar šobrīd aktuālo smailo purngalu.

Legingi

Kā zināms, taisnību saka mazi bērni un… legingi. Pat, ja esi nevainojami tvirtas sēžamvietas īpašniece, legingus atstāj vien valkāšanai mājās un ikdienā to vietā izvēlies ērta piegriezuma brīvā laika bikses, ko vari kombinēt ar sandalēm un elegantu krekliņu.

Pieguļoši auduma šorti, kas valkāti rudenī un ziemā

Ja vēlies izcelt kājas, to vietā izvēlies, piemēram, ādas vai vilnas šortus, kombinējot tos ar biezām zeķbiksēm un gariem zābakiem.

Augstpapēžu sandales, ar ko nav iespējams paiet

To vietā izvēlies tikpat seksīgas, taču krietni ērtākas kurpes uz apjomīgāka papēža, nelielas platformas un ar siksniņām, kas balstīs pēdu, ļaujot skaistajās kurpēs ne tikai stāvēt, bet arī pārvietoties.

Iemīļotās, vecās kedas

…ko tu tāpat, visticamāk, nevalkā un kas klusi apput skapja tālākajā stūrī. To vietā izvēlies brīvā laika apavus, kas neliks tev izskatīties kā no festivāla pļavas izbridušai.

Studiju laika apdrukātie krekliņi

Krekliņi ar tavas fakultātes logo labāk lai paliek vien skapī. To vietā izvēlies vienkāršus t-kreklus ar asprātīgām un gaumīgām apdrukām.

Zeķes un apakšveļa, kas savu mūžu jau nokalpojusi

Viens no svarīgākajiem modes likumiem gluži vienkārši aizliedz valkāt savu laiku nokalpojušu veļu un zeķes. Cieni sevi un to vietā izvēlies kaut vienu, bet jaunu un uz auguma "sēdošu" krūšturi, kā arī kvalitatīvas biksītes un zeķes, ko nerotā caurumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!