Foto: Publicitātes foto
No Krievijas nākušie velteņi jeb, kā tie tiek dēvēti tautā - "vaļenki", ir lielisks veids, kā pasargāt sevi no ziemas sala oriģinālā veidā. Šie siltie apavi ir veidoti no dabīgas aitu vilnas, tie ir termoregulējoši un nepieļauj kāju svīšanu. Latvijā velteņus jau vairākus gadus darina Inese Puriņa.

Inese apgalvo, ka filcēšana jeb velšana viņu fascinē jau vairākus gadus. Šo prasmju apgūšana prasījusi lielu pacietību. Inese visu apguvusi pati, pamatus smeļoties interneta resursos.

"Esmu labākajos gados, čadīga sieva, mīļa māmiņa trīs ķipariem, rokām darinātu un oriģinālu lietu cienītāja. Novērtēju citu meistaru pašdarinātas lietas un piedāvāju savas," par sevi saka Inese.

Pirmie darbi tapuši ģimenes locekļiem kā ērti apavi valkāšanai mājās. Tagad Inese prot izgatavot ne tikai velteņus, bet arī veltās vilnas istabas čības un dažādus cimdiņus. To darināšanai viņa izmanto ķīmiski neapstrādātu vilnu, kas ņemta arī no vietējiem vilnas pārstrādātājiem.

Ineses darbi jau paspējuši aizceļot pie velteņu cienītājiem ne tikai Latvijā, bet arī Anglijā, ASV un Somijā. Par tiem interesējas arī tūristi no Krievijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!