Foto: Privātais arhīvs

Jau vairākus gadus pavasaris nav iedomājams bez tradicionālās Rīgas modes nedēļas. Šogad tā norisināsies no 17. līdz 21. martam, un bez jaunajiem zīmoliem "it'sME", "Alexandra Westfal", "IN by Inga Nipane" un "Liga Banga", tajā tradicionāli piedalīsies arī Latvijas labākie un atzītākie modes mākslinieki, demonstrējot to zīmolu jaunākās kolekcijas - "Amoralle", "Anna LED", "Katya Katya Shehurina", "Narciss", "Natālija Jansone", "NÓLÓ", "One Wolf" un "Paviljons", informē modes nedēļas organizatori.

ANNA LED

Perfekts griezums, izstrādātas detaļas un smalks inteliģentais stils ir viena no Latvijas vispieprasītāko dizaina apģērbu zīmolu "ANNA LED" filozofija. Kolekcijas "SKYFALL" aicinājums ir būt darbībā. Minimālisma un sportiskā šika, mīkstu faktūru un stingru siluetu, monohromu kostīmu un kontrastējošu kažokādas aksesuāru kombinēšana padara šo kolekciju par pievilcīgu progresīvām un pārliecinātām sievietēm. Kolekcijā dominē vilna ar spandeksu, kā arī tvīds, alpaka, presēta mohēra un divpusējais vilnas džersija audums.

Amoralle

Amoralle 2015.-2016. gada rudens-ziemas kolekcija ir divdesmito gadu modes un F. S. Ficdžeralda grāmatas "Lieliskais Getsbijs" mūsdienīga vizualizācija. Kolekcijā dominē zīds, šifons un samts savienojumā ar mežģīnēm, kažokādas elementiem, smalku lentu vijumiem, Swarovski kristāliem un dekoratīviem pušķiem. Tērpi ir dārgakmeņu krāsās no rozā kvarca līdz safīra zilajam tonim un rotāti ar citrīnkrāsas atsvaidzinošiem elementiem. Līdzās karaliski jutekliskajai veļai un mājas tērpiem, zīmols šosezon prezentēs arī ikdienā nēsājamu apģērbu, piedāvājot baudīt buduāra greznību arī ārpus mājas.

Katya Katya Shehurina

Par iedvesmu jaunās kolekcijas radīšanai kalpoja iespaidi no ceļojuma uz Venēciju, tās romantiskums, pilsētas kanāli un baroka stila arhitektūra. Dizainere Katja Šehurina ir radījusi bagātu, greznu un romantisku kleitu kolekciju no franču mežģinēm un audumiem zelta, smaragda, vīna un melnā krāsā, kuras papildinātas ar roku darinātiem izšuvumiem. Noņemamās izšūtās apkaklītes rotā kakla līniju, veidojot greznu un vienlaikus maigu, itāļu Renesanses iedvesmotu, tēlu. Šosezon Katya Katya Shehurina prezentēs gan vakarkleitu, gan kāzu kleitu kolekcijas.

NARCISS

Dizainere Alise Trautmane par savu 2015. gada rudens-ziemas kolekciju "Karuselis":
"Karuselis vilina – krāsaini zirdziņi, koši ādas sēdekļi, zeltīti iemauktiņi un klusas zvaniņu skaņas. Brīnuma priekšnojauta aicina un neļauj palikt malā. Karuselis griežas, zūd laiks, telpa un sava ķermeņa izjūta. Pasaule pārvēršas jautrā krāsu paletē. Sirds strauji sit, galva reibst... Tu jūties maģiski, satraucoši un tik viegli!

Bet karuselis ir mānīgs - tu kusties uz priekšu, bet tomēr stāvi uz vietas. Pēc izbrauciena tu izkāp tāds pats, bet jau citāds, jo esi pieskāries brīnumam."

Natalija Jansone

Londona ir dizaineres mīļākā galvaspilsēta pasaulē. Tā ir vienlaikus konservatīva un demokrātiska iedzīvotāju apģērbu izvēlē. Dažkārt ir tik grūti atšķirt aristokrātus no parastajiem londoniešiem. Kolekcijā ir izmantoti kašmirs, zīds un vilna. Vienmēr tik ērts tērpus var vilkt mugurā gan uz darbu, gan uz džentlmeņu klubu.

NÓLÓ

2015.-2016. gada rudens-ziemas kolekcija ir veltīta neatkarīgai, aktīvai, stiprai un gudrai sievietei, kurai vienmēr ir savs viedoklis, un nav svešs arī 70. gadu dumpīgais gars. Kolekcija veidota no ķermenim patīkamiem materiāliem - vilnas, kašmira, mohēras, trikotāžas un ādas. Vakartērpiem izmantots zīda šifons un blīvas mežģīnes. Apģērbam ir raksturīgas dažādas detaļas, kuras ir "aizņemtas" no vīriešu garderobes un pat bērnu rotaļlietu kastes, piešķirot kolekcijai jautru noskaņu.

PAVILJONS 

Dizainere Līga Garda jaunajā "PAVILJONS" rudens/ziemas kolekcijā iekļāvusi laikmetīgu skatu uz Latvijas dizaina identitāti, parādot to ar ziemeļnieciskā un funkcionālā silueta palīdzību. Iedvesma ir brīvdabas pilsētnieks, kurš rod enerģiju dabas procesu un tehnoloģiju mijiedarbībā. Viņa gars izteiksmīgi atspoguļojas 90. gadu popkultūrā un tiek pārnests sportiska stila adījumos. Kolekciju caurstrāvo konkrētā laika attieksme, – cilvēki kļuva liberālāki, dzimumu robežas saplūda, seksualitāte sasniedza savu zenītu un ielās valdīja sportiskums un bezrūpība.

One Wolf

Par iedvesmas avotu 2015.-2016. gada rudens-ziemas kolekcijai kļuva tauriņš, kas ir vīrieša garderobes būtiska sastāvdaļa. Kolekcija "Tūrists" ir stāsts par "vienmēr jaunu" ceļotāju, zinātkāru tauriņu pētnieku, kurš tiecas piepildīt savu sapni, ceļojot uz visattālākajiem pasaules nostūriem. Šī ir safari stila vīriešu kolekcija, kur ceļotāja garderobei tiek piedāvāts klasisks un funkcionāli ērts apģērbs. Katrs tērps kolekcijā ir papildināts ar tauriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!