Foto: Privātais arhīvs
Apģērbu iegāde bieži vien ir process, kurā vēlamies, lai kāds pačukstētu priekšā - pirkt, nepirkt vai piestāv, nepiestāv. Tomēr, ja blakus nav draudzene-stila guru, pie lēmuma jānonāk pašai. Žurnālā "Ieva" stila padomos dalās modes blogere Līga Zemture.

Zemture skaidro, ka ne vienmēr apģērba izmaksas iet roku rokā ar tā izskatu un atbilstību valkātājām. Drīzāk jāpievērš uzmanību audumam – piemēram, ja tas klāts pūkām jau veikala plauktos, arī atnākot mājās, apģērbs savas īpašības nemainīšot. Turklāt vienmēr jārūpējas par koptas sievietes tēlu – jāuzmana, lai apģērbs būtu izgludināts, kopts.

Runājot par drēbju iegādi, Zemture teic tā: "Vistipiskākā kļūda, ko sievietes pieļauj: izvēlas pārāk mazu apģērbu ar mērķi izskatīties slaidākai. Taču, apģērbā iespīlējoties, tiek panākts tieši pretējais efekts."

Stila eksperte skaidro, ka maza auguma sievietes nerotā apģērbi ar lielu apdruku, lielas somas un "oversize" tipa lietas, bet liela auguma sievietēm – "mazas aplikācijas uz tērpa, romantisks stils, rišas un volāni".

Gluži tāpat vērtīgi dažkārt atsvaidzināt savu koptēlu. Ja ir vēlme ģērbt romantisku kleitu, varbūt vērts samiksēt to ar ādas jaku vai pat kedām. Bet šāda stilu jaukšana, kā saka Zemture, "vairāk piestāv jaunām dāmām". Vecāka gada gājuma sievietēm stila eksperte iesaka klasisku stilu.

Vēl kāds padoms no Zemtures stila pūra lādes: apģērbā viņa neiesaka izmantot vairāk par trim krāsām.

Dodoties iepirkties, iespējams, noderēs arī šie padomi, kam noteikti vērts pievērst uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!