Foto: Privātais arhīvs
Pavasarī krietni biežāk kā citos gadalaikos vairums sieviešu ir gatavas drosmīgākām sava izskata pārvērtībām vai vismaz ierastā stila atsvaidzināšanai. Lai noskaidrotu, ar ko sākt, veidojot jaunu garderobi un tiecoties uzlabot savu izskatu, uz sarunu aicināju dizaineri un zīmolu "Red Salt" un "Black Salt" radītāju Indru Salcēviču, kura atklāj, kā izvēlēties apģērbu ne tikai sievietēm, kuras vēlas mainīt savu tēlu, bet arī jaunajām māmiņām, kuras pēc grūtniecības attapušās ar jaunu izmēru un neziņu, kā ķermeņa aprisēm, kas strauji mainās, pielāgot jaunus apģērbus.

"Mainot garderobi, sieviete ir tendēta mainīt visu savu stilu, arī matu sakārtojumu un make up paradumus. Tāpēc es ieteiktu sākt ar matu sakārtojumu un krāsu korekciju, ja sieviete patiešām ir nobriedusi kardinālām pārmaiņām.

Veiksmīga garderobes atslēga slēpjas vienotā formulā jeb savstarpēji komplektējumu apģērba gabalu iegādē, kas ikdienā tiek papidināti ar neskaitāmiem aksesuāriem. Es pati to saucu par "Veiksmes 7".

Tā ir klasiska formula. Tiesa, apģērbiem būtu jābūt vienā tonī, izņemot topu vai T kreklu, bet aksesuāru ziņā gan var atļauties dažādību gan krāsu, gan formu un stila ziņā," stāsta Indra, piebilstot, ka garderobes pamatelementu grupā gan neietilpst džinsu bikses, tām jābūt kā garderobes papildinājumam, nevis bāzes modelim.

Taujāta par garderobes atjaunošanu pēc grūtniecības, kad nereti sievietes augums ir mainījies, svaram pieaugot vai, tieši pretēji, krītoties, Indra aicina sākotnēji skaidri apzināties savas reālās ķermeņa aprises.

"Pēc grūtniecības sievietei ir skaidri jāapzinās sava izmēra aprises un jāizvēlas apģērbs piemērotā izmērā. Ja sieviete plāno savas formas samazināt, par viņas apģērbu jākļūst ērtai, brīvai kleitai vai garai tunikai. Kādēļ? Zaudējot ķermeņa apjomu, kleita kļūs lielāka, bet modē ir oversize tipa apģērbi, tādēļ to varēs nēsāt, arī slaidākai esot. Līdzīgi ir arī tunikām.

Ja gribi izskatīties slaidāka - dari kaut ko! Ir tik daudz metožu, diētu un sporta iespēju. Manuprāt, apaļīgo meiteņu problēma slēpjas vien galvā," joko Indra.

"Arī apaļas meitenes var iegādāties stilīgas lietas, vajag tikai apmeklēt pareizos veikalus. Ļoti plašs piedāvājuma klāsts ir meklējams arī interneta vietnēs. Ja mēs runājam par stilu un apģērba izvēli, te strādā vecum vecais likums - izceļam to, kas jāizceļ, un slēpjam to, kas jāslēpj."

Tiesa, kā atzīst dizainere, kamēr lielo izmēru īpašnieces apģērbus patiesībā var atrast itin viegli, krietni lielāki meklējumi gaida smalkas miesasbūves sievietes.

"Ar meitenēm, kurām ir ļoti smalkas ķermeņa formas, ir daudz sarežģītāk, jo diemžēl reizēm vienīgais, kas viņām der, ir atrodams pusaudžu veikala piedāvājumā. Tādējādi viņām grūtības sagādā apģērba piemeklēšana kā tāda.

Ja mēs runājam par stilu, tad to nosaka sievietes matu sakārtojums un dzīvesveids. Kā lai izceļ savas formas? Te iederēsies tās faktūras, kas lielo izmēru īpašniecēm būs aizliegtas. Proti, viss, kas piedod apjomu - volāni, pūkas, raksti utt.," skaidro Indra.

Taujāta par pašas ikdienu, kurā laika trūkuma dēļ nākas savienot gan komfortu, gan stilu, uzņemoties ne tikai profesionālus izaicinājumus, bet arī mammas pienākumus, Indra atklāj savus noslēpumus, kā ērtības labad neupurēt vēlmi izskatīties un justies sievišķīgai.

"Puikas ir manas dzīves neatņemama sastāvdaļa.
Deviņos dēli iet gulēt, tāpēc laiks no šī brīža līdz vienpadsmitiem vakarā pieder tikai man.

To veltu grāmatu lasīšanai, filmu skatīšanai, vannas rituāliem. Arī no rīta ceļos pusstundu agrāk, lai veltītu laiku saviem ikrīta rituāliem - veidoju matus, uzkrāsojos un tad jau ceļu augšā jauno paaudzi. Protams, ne visi rīti izdodas ideāli, bet ar nemazgātiem matiem uz ielas mani gan neredzēsiet! Ja sieviete saka - man nav laika izmazgāt matus – es saku, ka tas ir vien slinkums! Nu nevar un nedrīkst tā būt, ka sievietei nav laika sev!" nosaka Indra.

Tiesa, kā atzīst dizainere, arī viņas ikdienā bieži atskan nopūta: "Skapis pilns, taču vilkt nav, ko!" Kā ar to cīnīties?

"Man kā radošas nozares pārstāvei ir tā, ka nekad nav, ko vilkt. Par sevi reizēm es vienkārši piemirstu. Šobrīd nu jau vairāku gadu garumā man ir melnās krāsas periods, tādēļ visa mana garderobe ir melna. Iepērkos lielākoties internetā, šo to sev uzšuju. Principā man ir svarīgs komforts, šobrīd esmu kritusi uz kleitām, un bikšu manā garderobē nav vispār - te nu arī ir tā mana sievišķība. Kleitas komplektēju gan ar sportiskiem apaviem, gan augstpapēžu kurpēm.

Garastāvoklis, kā arī darba režīms nosaka savu, taču augstpapēžu kurpes un kedas, ko pārvilkt vajadzības gadījumā, manas mašīnas bagāžniekā gan stāv vienmēr!"
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!