Foto: Publicitātes attēli
Pēc dažādu modes namu pavasara kolekciju atrādīšanas sabiedrībai vēlreiz apstiprinājās fakts, ka modē it visam ir paradums atgriezties atpakaļ. Starp džinsu jakām, platajām kaprī biksēm un zamša svārkiem izcēlās arī visai dīvaina tendence, kas pirmo reizi savas aktualitātes virsotnes sasniedza pagājušajā gadsimta beigās – gludi zīdīgais naktskreklu audums, kas variē dažādās krāsās un apģērba gabalos.

Lai arī cik daudz par modi varam spriest mēs, brīdī, kad jau pat lielākie eksperti sāk lauzīt galvas par šīs tendences nolūkiem, ir skaidrs, ka līdz galam tomēr tā netiek izprasta. Es noteikti saprotu, kādēļ – vērojot modeles uz sarkanajiem paklājiem, jebkurš var apjukt, prātojot, vai modeles atrāda nakts veļas aktualitātes vai elegantus izejamos tērpus.

Līdzīgs liktenis būs ar tad, kad niecīgās kleitiņas un topiņus atrādīt sāks mūsu pašmāju dāmas. Uz ielas ieraugot kādu, kura izvēlējusies sekot šīs tendences pavedieniem, grūti būs saprast, kura ir īsta modes dīva, bet kura ir vienkārši nevīža un māju ir izdomājusi pamest naktskreklā.

Līdz ar to rodas jautājums – kā neapjukt šīs tendences mānīgajās robežās? Šķiet, ka tas ir diezgan sarežģīts jautājums, jo ar neapbruņotu aci ir grūti novilkt skaidru robežu un atdalīt divas kategorijas – nakts veļu un ikdienas apģērbus.

Ikdienā šos apģērba gabalus var kombinēt ar pilnīgi visu – iekļaut ikdienišķā tērpā ar džinsu biksēm, kedām un vienkāršu jaku vai arī uzvilkt augstpapēžu kurpes un doties dzīvē.

Arī starp mūsu pašmāju zvaigznēm var atrast šīs modes tendences piekritējas. Tā pavisam nesen īpašu uzmanību Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofona" pasniegšanas ceremonijā piesaistīja Olga Rajecka, kura bija uzvilkusi kleitu, kas daudziem radīja asociācijas ar naktstērpu, bet beigās izrādījās šiks un visai dārgs meistardarbs.

Turpinājumā daži piemēri karstajai modes tendencei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!