Foto: Privātais arhīvs
Latvijā daudzas meitenes dodas pie zobārsta, lai ar brekešu palīdzību iegūtu ideālu smaidu, bet viņu japāņu vienaudzēm ir citāds sapnis - ar dažādu manipulāciju palīdzību tikt pie šķībiem, ilkņiem līdzīgiem zobiem.

Kā vēsta izdevums "Japan Today", šobrīd Japānā populārā mode rietumniekiem asociējas ar vampīriem, toties japāņu vīriešus aizkustinot meiteņu bērnišķīgi šķībie zobeļi.

Ilkņi parasti tiek veidoti uz acuzobiem, tiem piestiprinot mākslīgas noņemamas vai pat nenoņemamas plāksnītes.

Procedūru dēvē "yaeba" - burtiskā tulkojumā "daudzslāņains" vai "dubultzobs". Lai tiktu pie modīgajiem zobiem, japāņu meitenes gatavas šķirties no aptuveni 250 latiem - tāda šobrīd ir procedūras cena.

Jauno modi ieviesušas vietējās popmūzikas zvaigznes un slavenības, kurām tiecas līdzināties jaunās meitenes. Mode ir tik izplatīta, ka kāda meiteņu grupa to izvēlējusies par savu nosaukumu.

Nosaukuma "TYB48" (tsuke-yaeba48) idejas autors, zīmīgi, ir zobārstniecības klīnikas direktors Taro Masuoka. Viņaprāt, šķībie zobi padara meitenes dīvaini pievilcīgas, lai gan zobārsts atzīst, ka šāda mode var būt tikai Japānas fenomens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!