Foto: DELFI

Svētdien, 23. jūlijā, Dzintaru koncertzālē ar krāšņu šovu tika noslēgts Laimas Vaikules festivāls "Laima Rendez Vous Jūrmala". Festivāla izskaņas vakarā uz skatuves kāpa tādas Krievijas šovbiznesa zvaigznes kā Grigorijs Ļepss, Valērijs Meladze, Aleksandrs Reva un citi, kā arī pašmāju populārās mūzikas izpildītāji – Aminata, Jānis Stībelis un Intars Busulis. Festivāla saimniece, kā jau pienākas, bija mirdzoši starojoša un pārsteidza ar savu iztēli un tēlu. Viņa pārsteidza arī modes kritiķus.

Protams, visiem neizpatikt, un arī dīva nav izņēmums, kurš izsprūk kritiķu - amatieru vērīgajām un visu redzošajām acīm. Iznākot uz skatuves ekstravagantā "Amoralle" tērpā, kas atgādina pidžamu ar seksīgu mežģīņu maliņu, Laima Vaikule izraisījusi neviennozīmīgu reakciju. Daži modes kritiķi dziedātāju nosoda, sociālajos tīklos postulējot, ka šis tērps nav piemērots publiskai iziešanai (autoru stils un interpunkcija saglabāti): "Laimočka, tu varēji saģērbties piedienīgāk", "Nesaprotu pidžamas stilu", "Laima pidžamāāāā! Šausmas! Nu gan laiki pienākuši."

A post shared by ElenaVaenga (@vaengaofficial) on Jul 20, 2017 at 3:39pm PDT

Stilisti gan soctīklu lietotāju klaigāšanai nepievienojas un slavē 63 gadus veco dziedātāju par drosmi un tērpa izvēli: "Seksīgi? Jā! Nepiedienīgi?! Kas tajā nepiedienīgs? Iziet uz skatuves zīda bikškostīmā, kam ir pidžamas piegrieztne? Ar tādiem ir pilni žurnālu atvērumi un veikalu skatlogi. Vai ģērbties provokatīvi 63 gadu vecumā nozīmē būt nepiedienīgam? Laima nekad nav baidījusies izskatīties provokatīvi. Tādēļ viņa arī mums interesē – gan 23, gan 63 gadu vecumā. Esmu pārliecināta, ka tā būs arī tad, kad būs 83!" komentē zinātņu doktore, stiliste, imidža dizainere un pasniedzēja Žanna Dubska.

Tāds pats viedoklis ir arī stilistei, projekta "Pestīšanas pārvērtības" vadītājai un digitālā žurnāla "Latte" izdevējai Vladai Volkovičai, kas īpaši uzsver Laimas Vaikules tērpa aktualitāti: "Laima Vaikule ir estrādes zvaigzne un, manuprāt, ir mūsdienu stila ikona jau sen, vēl kopš PSRS laikiem. Viņas tēls ir akli kopēts un tas vēl joprojām tiek darīts. Nav nekas pārsteidzošs, ka Laima uz skatuves iznāk pidžamā. Pidžamveida bikškostīmi un kombinē tipa kleitas jau vairākas sezonas ir pārdošanas hiti. Kas saņēmies šādai investīcijai, piekritīs, ka zīda pidžama ir ļoti stilīga un ērta, to var valkāt gan pastaigā gar jūras krastu – kombinācijā ar iešļūcenītēm vai čībiņām, gan augstākā līmeņa smalko aprindu pasākumā, ja kājas ieautas šikās augstpapēžu kurpēs. Laima savā randevū izskatījās absolūti harmoniski. Viņa translē mūsdienu Dīvas tēlu, kam nav vecuma. Visām dāmām, kas vēlas būt trendīgas, jāielāgo, ka šobrīd aktuālā imidža pamatkritēriji ir – jauneklīgs, sakopts un seksapīls. Bravo, Laima! Mācieties, modīgās, būsim stilīgas!"

Bet ko par dīvas "pidžamas" stilu domā tu? Pastāsti komentāros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!