Foto: Shutterstock
Īsa auguma cilvēkiem, ļoti iespējams, ir pazīstama situācija, kad, piemēram, sniedzoties pakaļ rīsu paciņai augstākajā plauktā, talkā jāņem ķeblītis, vai jādodas uz koncertiem vairākas stundas iepriekš, lai ieņemtu vietu pirmajā rindā. Taču problēmas auguma dēļ var rasties ne tikai ikdienišķu darbību veikšanā, bet arī drēbju izvēlē, jo reizēm šķiet, ka ne viss piestāv tikpat labi kā citām sievietēm. Tieši tāpēc, iedvesmojoties no "Live About", stāstīsim par drēbēm, kuras nepalīdz izcelties īsa auguma dāmām.

Tas, ka esi īsa, noteikti nav jāuztver kā mīnuss. Nenoliedzami, tas var sarežģīt iepirkšanos, taču nevajag domāt, ka arī gara auguma sievietēm apģērba meklēšana ir kā pastaiga pa rožu dārzu. Jebkura auguma sieviete var izskatīties lieliski, kārtīgi pārskatot savu drēbju saturu un atvadoties no tām, kuras ķermenim neglaimo. Turpinājumā lasi vairākus ieteikumus un padomus, kuriem apģērbiem un kombinācijām laiks teikt ardievas.

Audumi kārtu kārtām

View this post on Instagram

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on Jun 25, 2019 at 12:24pm PDT


Ja esi īsa auguma īpašniece, labākais variants nebūs izvēlēties, piemēram, kleitas vai svārkus, kuriem ir vairākas kārtas. Sarežģītie piegriezumi, kā arī, piemēram, krokojumi, drapējumi vai dažādi locījumi var būt patiesi šiki, taču vienkāršāki un "tīrāki" varianti īsa auguma sievietēm ļaus saglabāt vienmērību. Izvēloties apģērbus ar iepriekš minētajiem akcentiem, var neveiksmīgi pārcensties, jo īsais augums tos izceļ divtik

Bītlenes un drēbes ar augsto apkakli


View this post on Instagram

A post shared by FASHIONPUGLADY BY JAQUELINE (@fashionpuglady) on Jan 22, 2019 at 12:58am PST


Apģērbi ar stāvu apkakli ir lielisks variants, kuru valkāt drēgnās dienās. Lai gan varētu šķist, ka, piemēram, tautā sauktās bītlenes pārvelk strīpu sievišķībai, tā nebūt nav, jo šāda veida apģērbi vēl vairāk pievērš uzmanību, piemēram, krūšu zonai. Neskatoties uz labajām īpašībām, īsa auguma sievietēm pārāk apspīlētas drēbes ar augsto apkakli var likt izskatīties vēl īsākām un mazākām. Tas gan nenozīmē, ka nedrīkst vilkt drēbes, kuras labi pieguļ augumam, taču ar pārāk ciešu apģērbu pārspīlēt nevajag – pretējā gadījumā auguma saīsināšanai un vizuālam kakla zudumam pievienosies ar pieņēmums, ka drēbēs jūties neērti.

View this post on Instagram

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on Jul 6, 2019 at 1:10pm PDT


Domājot par izgriezumiem, īsa auguma dāmām iesaka valkāt tādus apģērbus, ko rotā "V" veida izgriezums. Kombinējot šāda dekoltē augšdaļas, piemēram, ar platākām biksēm, varēsi neuztraukties, ka izskaties jau pārāk plata.

Pūkainas virsjakas un pončo


View this post on Instagram

A post shared by KARINA | STYLE BLOGGER (@karinastylediaries) on Nov 5, 2018 at 6:18pm PST


Īsa auguma sievietēm ir jāizvairās no lielizmēra apģērbiem, kas liek viņām izskatīties masīvām – tas pats sakām arī par, piemēram, lielām krellēm un rokassprādzēm. Savukārt gari aksesuāri saucami pat par vēlamiem, jo vizuāli augumu padara garāku. Taču dāmām, kuras sevi sauc par īsām, jo īpaši jāizvairās no tādiem pūkainiem apģērbiem kā vestes un mēteļi. Lai gan varētu šķist, ka šādi apģērbi piešķir ārējam izskatam sava veida apjomu, tie noslēpj patiesi izceļamās vietas, piemēram, krūšu zonu, kaklu un gurnus.

View this post on Instagram

A post shared by Outlet by Estilo Mulher (@outletbyestilomulher) on Jun 25, 2019 at 3:02pm PDT


Taču vēl viens apģērba gabals, kurš tiek ierindots atdodamo lietu sarakstā, ir pončo jeb taisnstūrveida auduma veidots apmetnis, kuram izveidota vieta galvai. Šādas ķermeņa uzbūves dāmas izskatās garākas un tievākas, izvēloties vienkāršus, minimālisma stilā ieturētus siluetus un "oversize" variantus atstājot citām. Pončo nav ieteicams izvēlēties tādēļ, ka tam īsti nav formas. Īsa auguma īpašnieces tajā izskatīsies "noslīkušas".

Pagarināti svārki un džemperi


View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Jun 30, 2019 at 7:20am PDT


Šeit jāsāk ar populāra mītu kliedēšanu – arī īsa auguma sievietes var vilkt garās kleitas un tajās izskatīties satriecoši. Šajā gadījumā gan ir runa par garumu, jo, izvēloties garās kleitas un svārkus, nav ieteicams skatīties to virzienā, kuri sniedzas vien pāris centimetrus zem ceļa (sauktas arī par "tea lenght" kleitām). Iemesls meklējams tajā, ka šādā veidā lielais lielkauls tiek vizuāli "salauzts", kā rezultātā auguma līnija tiek nevajadzīgi saīsināta. Labāka izvēle būs zīmuļsvārki līdz celim, taču jāizvēlas varianti, kuros neizskaties iespīlēta.

Atceries, ka augstpapēžu kurpes ir tavas labākās draudzenes, jo to valkāšana ir vienkāršākais veids, kā būt patiesi garākai. Tāpat ieteicams skatīties to virzienā, kurām ir spics purngals tāpēc, ka tās vizuāli turpinās augumu. Kādus stila grēkus nepieļaut, tās valkājot, lasi šajā rakstā.

View this post on Instagram

A post shared by KARINA | STYLE BLOGGER (@karinastylediaries) on Sep 27, 2018 at 9:42am PDT


Runājot par augšdaļu, īsa auguma sievietes labāk izskatīsies jakās, siltajos adījumos vai žaketēs, kuras beidzas līdz ar gurniem. Ja dosi priekšroku garākiem džemperiem, kuri sniedzas pāri pēcpusei, ķermenis var izskatīties neproporcionāli, tādējādi neļaujot iegūt maksimāli labāko rezultātu. Lai gan varētu šķist, ka garie džemperi lieliski pārtop kleitās, rezultāts, pilnībā aizsedzot gurnu līniju, nebūs tik spīdošs.

View this post on Instagram

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on Jun 2, 2019 at 10:07am PDT


Lielas piedurknes un divrindu pogu aizdare


View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Jul 15, 2019 at 7:00pm PDT


Neskatoties uz to, ka piedurknes šķiet pavisam maza un reizēm arī nenozīmīga drēbes detaļa, tās var spēlēt lielu lomu kopējā tēla veidošanā. Īsa auguma sievietēm neiesaka izvēlēties lielās jeb uzpūstās piedurknes, kas nereti rotā dažādas blūzes un krekliņus. Šāda veida piedurknes pievērš uzmanību pleciem, taču nepalīdz nelielajai augšdaļai kļūt izteiksmīgākai. Starp labākajām piedurkņu izvēlēm tiek minēti varianti, kas labi pieguļ rokai un, tuvojoties plaukstas locītavai, kļūst šaurāki.

View this post on Instagram

A post shared by FASHIONPUGLADY BY JAQUELINE (@fashionpuglady) on Apr 11, 2019 at 11:00pm PDT


Tāpat īsam ķermenim neglaimo divrindu pogu aizdare, piemēram, ja runa ir par žaketēm. Ja vēlies sevi padarīt vizuāli garāku, dod priekšroku drēbēm, kuras aiztaisāmas vienā vertikālā līnijā, jo dubultie varianti ir biezāki, tāpēc uz šāda auguma neizskatās pietiekami elastīgi.

Zemās džinsas un horizontālas strīpas


View this post on Instagram

A post shared by KARINA | STYLE BLOGGER (@karinastylediaries) on Jul 1, 2019 at 8:17am PDT


Ja esi īsa auguma īpašniece, kura iecienījusi zemās "boyfriend" tipa džinsas, šī ziņa tev var būt nepatīkama – šāda veida bikses nepavisam neglaimo tavam ķermenim, jo jebkurā variantā liek izskatīties platākai. Vairāk par tām lasi šeit. Tā vietā ieteicams izvēlēties bikses ar augstāku jostu, lai kājas vizuāli šķistu garākas, taču nepārcenties arī ar piespīlētiem variantiem.

View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Jul 12, 2019 at 3:00am PDT


Pārskatot skapja saturu, vērts teikt ardievas drēbēm ar horizontālām strīpām, jo viss, kas ir vertikāls, labi piestāv īsām sievietēm. Meklējot džinsas, vari apsvērt arī strīpainos variantos, lai vienā drēbes gabalā apvienotu vairākus padomus, kas ļaus izskatīties lieliski.

Noderīgus stila ieteikumus īsa auguma sievietēm atradīsi arī šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!