Foto: instagram.com/renyaxydis/bobrecine
Apskatot 2019. gada rudens karstākās frizūru tendences, priekšplānā izvirzās astoņdesmito un deviņdesmito gadu iezīmes, piemēram, izķemmētās lokas, kā arī aksesuāru izmantojums. Ja tomēr vēlies priekšroku dot piezemētākiem variantiem, vari izmēģināt gan zemās copītes, gan arī frizūras ar atdalītām šķipsnām.

Pēc zeltainā rudens teju neizbēgami nāk pelēkais un drēgnais laiks, kad rokas stiepjas pakaļ cimdiem un cepurēm. Taču garāku matu īpašniecēm šī iemesla dēļ nevajadzētu aizmirst par frizūrām, jo mati tāpat arī zem tām nedaudz ir redzami. Šoreiz esam apkopojuši dažādu frizūru variantus, kurus par aktuāliem šajā sezona sauc "Harper's Bazaar", "Cosmopolitan" un "Goodhousekeeping".

Bizes jaunā interpretācijā

Ja jau labu laiku esi skolas laiku bizēm teikusi ardievas, šis ir īstais brīdis, lai tām dotu otro iespēju sevi pierādīt. Tas nozīmē, ka klasisko bizīšu frizūru vari aizstāt ar netradicionālākiem pinumiem – dažādās vietās un versijās. Tās gaumīgi izskatīsies gan plānu, gan arī biezu matu īpašniecēm, taču pats svarīgākais ir izvēlēties struktūrai atbilstošu pinumu.

View this post on Instagram

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett) on May 22, 2019 at 4:00am PDT

Aksesuāri

Daudzas sievietes aksesuāri baida – bantes, sprādzes un stīpiņas tiek liktas tālākajā stūrī, nespējot tām atrast pielietojumu. Taču šajā rudenī aksesuāri ir modē, tāpēc nebaidies spraust matos dažādus izmērus un krāsas. Ja tomēr zemāk redzamais piemērs tev šķiet ikdienas dzīvei neatbilstošs, nebaidies matos likt arī mazākas sprādzes priekšpusē vai siet bantes pie astes.

View this post on Instagram

A post shared by justine marjan (@justinemarjan) on Jun 5, 2019 at 11:58am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Brittany Sullivan (@brittsully) on Jan 29, 2019 at 7:12pm PST

Brīvi krītošas šķipsnas

Ja vēlies frizūru padarīt interesantāku, nebaidies atstāt brīvi krītošas cirtas. Vienalga, vai runa ir par izteiksmīgu svētku frizūru, vai arī ikdienišķu copi, kurai priekšpusē abās sejas pusēs simetriski "kritīs" plānas šķipsnas.

View this post on Instagram

A post shared by Chad (@chadwoodhair) on Aug 1, 2019 at 12:20pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on May 16, 2018 at 12:16pm PDT

Matu stīpas un ķēdes

Lai gan stīpiņas nav nekas jaunas, šajā rudenī eksperti iesaka tās izmēģināt jaunās versijās, piemēram, izvēlot masīvu ķēdi ierastā auduma vietā. Šeit gan jāpiebilst, ka ķēdes ir aktuālas ne tikai stīpiņās, bet arī citās neparastās interpretācijās, piemēram, no saknēm iesienot ķēdītes astē.

View this post on Instagram

A post shared by justine marjan (@justinemarjan) on Feb 9, 2019 at 4:19pm PST

Gofrēti mati

Arī gofrētas frizūras atgriežas modē! Ja tev nav pieejama speciālā matu veidošanas ierīce, vari izmēģināt alternatīvu variantu – sapīt matus bizēs un pēc tam visā garumā pinumus saspiest ar taisnotāju.

View this post on Instagram

A post shared by RebeccaMaynesPhoto (@rebeccamaynesphoto) on Feb 13, 2019 at 4:56am PST

Izķemmētas lokas

Šī frizūra varētu būt lieliski piemērota dāmām, kuru dabīgā matu struktūru liek tiem ik dienas veidot izteiksmīgas cirtas. "Cosmopolitan" iesaka sīkās lokas nevis speciāli ieveidot, bet gan izķemmēt, lai radītu kuplāku izskatu.

View this post on Instagram

A post shared by Laura Dyer / HAIR (@leauxmane) on Feb 15, 2019 at 11:13am PST

Pieglaustās lokas

Šīs tehnikas nosaukums ir "finger curls", kuras veidošanā speciāli ieveidotās lokas tiek ar pirkstiem pieglaustas galvai. Šādas frizūras bija ļoti populāras pagājušajā gadsimtā, taču tās iespējams pārveidot modernākā versijā, lai iederētos 21. gadsimta stilā. Šāda frizūra ir laba alternatīva, ja ierastās cirtas un lokošana tevi vairs neuzrunā.

View this post on Instagram

A post shared by VALONZ HAIRCUTTERS RENYA XYDIS (@renyaxydis) on Feb 16, 2019 at 2:20am PST

Neparastas copes

Nekārtīgās copes jeb mezgli pēdējos gados vairojuši savu popularitāti – jo īpaši pēc tam, kad tās "saulē izcēla" prinča Harija laulātā Saseksas hercogiene Megana. Lai gan nekārtīgie mezgli var izskatīties pat ļoti labi, ir dāmas, kuras šāds variants nešķiet saistošs, tāpēc šajā rudenī var izmēģināt tieši pretēju – savāktas copes variantu. Kā redzams attēlā zemāk, tās var izveidot arī kā veselus mākslas darbus!

View this post on Instagram

A post shared by brian buenaventura (@brianbuenaventura_) on Feb 11, 2019 at 4:00pm PST
View this post on Instagram

A post shared by Bob Recine (@bobrecine) on Feb 9, 2019 at 4:11pm PST


Kā raksta "Harper's Bazaar", modē ir arī veidot zemās frizūras, piemēram, siet "mezglus" astes apakšdaļā. Savukārt, ja esi astu cienītāja, starp aktuālākajiem variantiem tiek ierindotas izteiksmīgās zirgastes, gan arī zemās astes, kurām ap gumijas daļu apsieta šķipsna.

Kādas ir 2019. gada rudens grima un manikīra tendences, lasi šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!