Foto: Shutterstock

Būt koptai ir daudz svarīgāk nekā prast profesionāli uzklāt grimu un stilīgi ģērbties. Šķietami nepamanāmas detaļas visvienkāršāko tēlu var padarīt neatkārtojamu vai neglābjami sabojāt. Cosmo.ru ir izveidojis sarakstu ar 10 pazīmēm, kas nodod nekoptu sievieti. Pārbaudiet sevi un izlabojiet nepilnības – tas ir viegli!

Problemātiska āda

Izsitumi uz sejas un melnie punktiņi, protams, nenozīmē to, ka jūs par sevi nerūpējaties. Atbrīvoties no šīm problēmām dažkārt ir ļoti grūti, taču nolaist rokas cīņā par tīru ādu nedrīkst, jo tā ir viena no galvenajām koptas ārienes pazīmēm. Neviens, pat ne pats profesionālākais, grims neizskatās tik labi kā tīra āda, tādēļ sekojiet līdzi tam, ko jūs ēdat, kā rūpējaties par ādu, un izvairieties no jaunu pūtīšu parādīšanās.

Izsmērējies grims

Jā, jā, mēs visi lieliski zinām, ka jums ir bijusi grūta un gara diena, bet tas nenozīmē, ka jāstaigā ar nobirušu skropstu tušu un izsmērētu acu zīmuli. Izvairīties no nekopta izskata pazīmēm ir ļoti vienkārši – zem grima ir jāklāj grima bāze un jānēsā līdzi matējošās salvetes, lai jebkurā mirklī varētu izlabot situāciju.

Sašķēlušies matu gali

Ticiet, tas nav tā vērt – staigāt ar sašķeltiem un aplūzušiem matu galiem – pat, ja vēlaties ataudzēt garus matus. Izskatās ļoti nekopti – it kā jūs simts gadus nebūtu bijusi pie friziera. Kur gan ir problēma?

Ataugušas matu saknes

Žanra klasika. Vai, atceraties anekdoti: kāpēc blondīnes krāso saknes tumšā krāsā? Tā ir vienmēr aktuāla. Un nedomājiet, ka modernais Obmre krāsojums jūs glābs. Neglābs! Jebkurš vairāk vai mazāk liels zinātājs sapratīs, ka jums ir ataugušas saknes. Jā, nekopta galva sākas no ataugušām matu saknēm, un vienalga, vai mati ir gaiši vai tumši – nav svarīgi… Ja nu tomēr esat nolēmusi krāsot matus krāsā, kas stipri atšķiras no dabīgās matu krāsas, esi gatava sekot tiem līdzi, lai regulāri atjaunotu krāsojumu, citādi labāk neriskēt, bet vienkārši atgriezties pie savas dabīgās krāsas.

Ataugusi kutikula un ienadži

Rokas mūs nodod visbiežāk, tāpat kā galva. Ja ar nolupušu nagu laku vēl kaut kā galā var tikt vienā mirklī (gadījumā, ja jums ir gēllaka, tas paņems ilgāku laiku, taču vienmēr var aiziet pie manikīra, kurš to noņems), tad kutikulas un ienadžu noņemšanai gan vajadzēs mazliet vairāk laika. Varētu šķist, ka tas ir sīkums, taču kā uz to skatās?

Foto: Shutterstock

Kā zināms, sīkumi veido koptēlu – ticiet, ka pat tāds sīkums kā neapstrādāta kutikula var izpostīt visu, lai vai cik brīnišķīgi jūs neizskatītos. Iemācieties sekot sev līdzi: kutikulas augšanu var uz visiem laikiem apturēt, katru dienu veltot savām rokām burtiski pāris minūšu uzmanību.

Dzelteni zobi

Tas ir svarīgi, un, protams, tā ir problēma. Nē, patiešām, dariet kaut ko ar to! Dzeltens smaids nekad nevienu nav daiļojis. Kafija, tēja un cigaretes – lūk, galvenie baltu zobu ienaidnieki! Ja no šiem ieradumiem nav nekādu iespēju atteikties, tad regulāri veiciet zobu balināšanu. Procedūra sen jau vairs nav tik kaitīga zobiem, kā daži domā.

Nolupusi laka

Atcerieties, labāk iztikt vispār bez manikīra, labāk, lai ir tikai dabīgi nagi bez lakas nekā šīs šausmas – aplupuši nagi! Ar tādiem jūs uzreiz pārvēršaties par tirgus tanti. Īpaši svarīgi to ievērot, lietojot košas lakas – nolobījusies sarkana vai bordo krāsas laka var iznīcināt pat visgreznāko tēlu. Tā kā esiet ļoti uzmanīgas attiecībā uz savām rokām un vienmēr laicīgi notīriet laku! Pat tad, ja tā ir noturīgā gēllaka.

Nekoptas un vulgāras uzacis

Pašlaik modē ir dabīgas un platas uzacis, taču tas nenozīmē, ka visu var palaist pašplūsmā – lai aug… Pievērsiet uzmanību, ka pat modelēm, kam ir ļoti platas un izteiksmīgas uzacis, uzacu līnija izskatās ideāli precīza. Uzacis ir regulāri jāpielīdzina, saglabājot formu, citādi atkal ataugušie matiņi sabojās tavu ārieni. Reizi 2-3 nedēļās neaizmirstiet ķerties pie pincetes un atbrīvojieties no liekā.

Tāpat atcerieties uz visiem laikiem, ka šaura svītriņa un permanentais grims sen vairs nav modē un izskatās vulgāri.

Sausa āda

Mūsu ādai ir nepieciešama pastāvīga mitrināšana, un tas nav tikai tāpēc, ka sausa āda ātrāk noveco un ir tendēta uz jaunu krunciņu rašanos, bet arī tā vienkāršā iemesla dēļ, ka sausa āda, kas nav pieredzējusi pīlingu, izskatās ļoti nepievilcīgi. Tas attiecas ne tikai uz sejas ādu, bet arī uz rokām – kas var būt sliktāks par vēja appūstu ādu? Tāpēc neaizmirsti mitrināt ādu pēc visiem noteikumiem – mūsu klimatā nāksies par to īpaši rūpēties!

Sasprēgājušas lūpas

Lūpu balzams – tā ir lieta, kam vienmēr jābūt līdzi. Ļoti daudzas no mums ir saskārušās ar sausu un sasprēgājušu lūpu problēmu – tādā gadījumā pat lūpu krāsas uzklāšana šķiet neiespējama. Izskatās tā, it kā tev būtu 16 un tu būtu skūpstījusies salā! Mīļi, protams, bet no rūpēšanās par sevi te nav ne smakas. Seko līdzi tam, lai lūpas būtu mīkstas un mitrinātas: norīvē atmirušās šūnas un lieto balzamu vai krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!