Foto: Publicitātes foto

Vairumam no mums pludmales sezona pienāk ar ikgadējām rūpēm par augumam piemērotākā un arī pievilcīgākā peldkostīma atrašanu. Šai sakarā lieti noder stilistu un modes ekspertu ieteikumi par kritērijiem, kas, piemeklējot peldkostīmu, jāņem vērā dažādu auguma tipu īpašniecēm. Lūk, ceļvedis, kā teicami piemērotu pludmales ietērpu piemeklēt ikvienas figūras īpašniecei, maskējot problēmzonas un izceļot to, ar ko vērts lepoties.

Ja tev ir kuplas krūtis

Foto: Publicitātes foto

Kuplu krūšu īpašniecēm augumam atbilstošu peldkostīmu ir samērā viegli izvēlēties, jo krāšņajam dekoltē piestāv visdažādākās peldkostīma alternatīvas. Tiesa, to izvēloties, vērts pievērst uzmanību iecerētā modeļa sniegtajam komfortam.

Lai sauļošanās laikā varētu bez liekām raizēm izbaudīt gan peldēšanos, gan volejbola spēlēšanu un citas aktivitātes, izvēlies peldkostīmu, kas krūtis pienācīgi atbalstīs. Šai sakarā liela nozīme ir ērtām lencītēm, pareizi izvēlētam krūštura fasonam, kas tās satur no sāniem, kā arī spējai līdzsvarot auguma proporcijas – ja krūtis izskatās pārlieku lielas, peldkostīma augšdaļu izvēlies vienkrāsainu, savukārt biksītes – košas un rakstainas.

Ērta alternatīva ir arī kopējie peldkostīmi ar V veida izgriezumu, kas vizuāli slaidina ķermeņa augšdaļu, kā arī krūšu atbalstam ieteicams meklēt krūšturi ar platāku apakšējo daļu un stingrām lencītēm, kas, kā jau minēts iepriekš, krūtis saturēs arī no sāniem un piešķirs tām push – up efektu, padarot dekoltē zonu pievilcīgāku.

Ja tev ir ābola tipa augums

Foto: Publicitātes foto

Ja tava problēmzona ir apaļš vēders, sāni un mugura, tumšie viendaļīgie peldkostīmi nav vienīgā alternatīva! Izvēlies pretējās krāsās ieturētus audumus, kas veidos toņu kontrastos, radot optisku ilūziju un vizuāli padarot vidukli slaidāku. Tāpat izmanto šī brīža modes tendences savā labā – biksītes ar paaugstinātu jostasvietu izskatīsies sievišķīgi, kā arī teicami paslēps visu lieko.

Tāpat vari izvēlēties krekliņa tipa peldkostīmus, kā arī ziedu rakstus un nelielus volānus, kas maskēs nepilnības.

Lūkojies pēc augumu slaidinošām peldkostīmu alternatīvām, to modeļus, kas ķermenim vizuāli var likt izskatīties pat par pieciem kilogramiem slaidākam, atradīsi raksta turpinājumā.

Ja tev ir zēniska figūra

Foto: Publicitātes foto

Stūraini, šauri gurni un mazas krūtis visbiežāk raksturo zēniskas figūras īpašnieces augumu. Lai krūtis vizuāli palielinātu, izvēlies peldkostīmus, kuru krūšturī ir iestrādāti push up polsteri, taču, ja ar savu augumu esi apmierināta, izmanto nelielās krūtis kā priekšrocību un izvēlies krītošus krekliņu tipa peldkostīmu krūšturus, kā arī smalkas lencītes un ielaidumus, ko pilnīgāku formu īpašnieces savukārt atļauties nevar.

Tāpat tavā labā darbosies kontrasti, liekot izcelties krūšu daļai uz pārējā peldkostīma fona, kā arī rišas, bārkstis un volāni, kas piešķirs papildu apjomu.

Gurnu optiskai paplatināšanai, radot sievišķīgākas figūras ilūziju, savukārt izvēlies biksītes ar jau minētajiem volāniem un rišām, tā radot papildu apjomu un līdzsvarojot ķermeņa proporcijas.
Tāpat vari izvēlēties kopējos peldkostīmus ar iegriezumiem sānos - tie ķermeņa līnijas padarīs vijīgākas un mazāk stūrainas.

Lieti noderēs arī kaleidoskopa tipa apdrukas, horizontālas līnijas, koši un smalki ziedu raksti un peldkostīmi ar platāku augšdaļu.

Ja tev ir izteiksmīgi gurni un sēžamvieta

Foto: Publicitātes foto

Bumbiera tipa auguma īpašniecēm vēlams izvēlēties peldkostīmus, kuros akcentēta to augšdaļa, gurnu un sēžamvietas zonai esot ieturētai tumšos vai neitrālos toņos. Biksītes, ja iespējams, izvēlies ar dziļāku izgriezumu kājām, tā tās padarot vizuāli garākas un augšstilbus – slaidākus.

Kā jau minēts iepriekš, lai novērstu uzmanību no ķermeņa lejasdaļas, izvēlies peldkostīmu ar košu un pamanāmu dekoltē zonu, bet, ja par sēžamvietas izskatu jūties pavisam nepārliecināta, iegādājies peldkostīmu, kura biksītes papildina apliekami svārciņi. Jāpiebilst, ka šosezon īpašu popularitāti ir iemantojušas peldkleitas, par ko rakstīsim jau pavisam drīz!

Ja tev ir īsas kājas

Foto: Publicitātes foto

Lai kājas vizuāli padarītu garākas, vēlams izvairīties no šortiņu tipa biksītēm, kā arī peldkostīmiem ar īpaši zemu jostas vietu. To vietā pievērš uzmanību tādiem modeļiem, kuru biksītēm ir dziļš izgriezums, tā kājas padarot optiski garākas, kā arī vari izvēlēties retro stila peldtērpus, kuru paaugstinātā jostasvieta arī radīs optisku ilūziju, kas darbosies tavā labā.

Ja tev ir atlētisks augums

Foto: Publicitātes foto

Atlētiskas figūras īpašniecēm, ja augums ir proporcionāls, lieliski izskatās it visi peldkostīmi. Protams, lai vajadzības gadījumā akcentētu vidukli, krūtis vai gurnus, maskējot iespējamos trūkumus, vari ņemt vērā kādu no iepriekš minētajām viltībiņām attiecīgo problēmzonu izskata uzlabošanai, taču kopumā atlētisks augums ar noslieci uz smilšu pulksteņa siluetu ir īsta dāvana. Izmanto to savā labā un izvēlies oriģinālus un košus peldkostīmus, kas auguma formas ļaus demonstrēt viskrāšņāk.

Ja vēlies izskatīties slaidāka

Foto: Publicitātes foto

Ja tavs mērķis ir izskatīties pēc iespējas slaidākai, izvēloties peldkostīmu, pievērs uzmanību tiem pašiem likumiem, kam vērts sekot, iegādājoties apģērbu. Augumu slaidinās tumšas krāsas, V veida izgriezums, dziļš dekoltē, kā arī stratēģiski izdevīgās vietās novietoti krāsu kontrasti, radot smilšu pulksteņa siluetu. Tāpat tavā labā darbosies biksītes ar paaugstinātu jostasvietu, kopējie peldkostīmi ar dziļāku izgriezumu kājām, smalkas auduma apdrukas un optiskas ilūzijas, kas maskēs lieko, izceļot tava ķermeņa pievilcīgākās daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!