Foto: Shutterstock
Reizēm ir noderīgi dažus apģērbus iegādāties par izmēru lielākus vai, tieši otrādi, mazākus. Kāpēc? Valkāšanas laikā tie vai nu sarausies vai izstiepsies. Lūk, neliels špikeris par apģērbiem, kuru iegādē likt lietā zināšanas par atbilstošākajiem izmēriem!

Apģērbi, ko pirkt par izmēru lielākus

T-krekli

Ja iegādājies kokvilnas T-kreklu, izvēlies apģērbu, kas būs nedaudz par lielu. Visbiežāk tik iemīļotie T-krekli jau pēc pirmās mazgāšanas reizes nedaudz saraujas, zūdot arī to formai.

Polo krekli

Ja iegādājies polo tipa kreklu ar tam raksturīgo apkaklīti, iesakām izvēlēties to nedaudz lielāku nekā vajadzētu. Pēc vairākām mazgāšanas reizēm krekls, visticamāk, sarausies vai nu plecu vai apkaklītes, vai piedurkņu un muguras daļā.

Vilnas džemperi

Lai cik rūpīgi un uzmanīgi mēs nemazgātu vilnas džemperus, kādā neuzmanības reizē, kad, piemēram, ūdens gadījies par karstu, tie tomēr mēdz sarauties. Nodrošinies pret to jau laikus!

Zeķes

Lai gan zeķu valkāšanas mūžs ir samērā īss, tā laikā tomēr nevajadzētu samierināties ar diskomfortu, ko rada, piemēram, no papēža nost slīdoša zeķes mala. Iegādājies tās lielākas!

Vasaras kleitas

Teju katra sieviete ir piedzīvojusi skumju atklāsmi, kad iecienītā vasaras kleitiņa pēc dažām mazgāšanas reizēm pēkšņi kļuvusi vismaz par pieciem centimetriem īsāka un īsti vairs nav velkama. Lai to novērstu, mazgā un žāvē vasaras kleitas īpaši saudzīgā režīmā, kā arī vari tās iegādāties par izmēru lielākas, gūstot vajadzīgo efektu.

Apģērbi, ko pirkt par izmēru mazākus

Džinsi

Pat tad, ja iestīvējoties kārotajos džinsos, tajos vairāk jūties kā korsetē, nevis ērtās biksēs, vari tos droši iegādāties! Valkāšanas un bikšu mazgāšanas laikā džinsi ātri vien izstaipīsies, zūdot to formai un tev jau pavisam drīz izmisīgi lūkojoties pēc jostas.

Elastīgas bikses

Ja, pērkot auduma bikses, to sastāvā ir spandekss, vari tās iegādāties nedaudz mazākas nekā vajadzētu. Arī šis apģērbs, līdzīgi džinsiem, ar laiku izstaipīsies.

Poliestera džemperi un bītlenes

Pieguļošajiem džemperīšiem ar laiku izstaipoties, tie sāk izskatīties… vienkārši šausmīgi. Ja vēlies, lai apģērbs neplandītu visnepiemērotākajās vietās, droši iegādājies to par izmēru mazāku, neaizmirstot par saudzīgu mazgāšanu un žāvēšanu, kas ļaus džempera vai bītlenes formai saglabāties ilgāk.

Zeķbikses

Kamēr parastās īszeķes mēdz sarauties, zeķbikses, savukārt, izstiepjas. Lai nenāktos cīnīties ar to krunkošanos pie ceļgaliem un potītēm, kā arī periodisku nozušanu dāmistabā, lai zeķbikses sarautu uz augšu, izvēlies tās par izmēru mazākas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!