Parīzes modes nedēļā zīmols "Viktor & Rolf" jaunākajā kolekcijā iekļāvis interneta pasaulē populārākās mēmes. Augstās modes tērpi paši par sevi pievērš maksimālu uzmanību, izmantojot tilla audumu, kurš kleitas padara īpaši kuplas. Savukārt tādas mēmes kā "NO", "I am my own muse" (mūza esmu es pati – red.) un "less is more" (mazāk ir vairāk – red.) veiksmīgi papildina ekstravagantos tēlus un piešķir tiem vēl lielāku nozīmi.

Dizaineri kolekcijai izvēlējušies "Fashion statement" (modes paziņojums – red.) nosaukumu, norādīts "Time". Mūsdienīgais paziņojums liecina par modes ietekmi ne tikai tajā aspektā, kāds apģērbs tiks valkāts nākotnē, bet arī akcentē lielāku industrijas ietekmi, kas izpaužas veiksmīgajā populāro mēmu izmantošanā. Kā norāda "Vogue", dizaineri ar tērpiem nav piešķīruši kādu nozīmi, to katrs var darīts pats.

View this post on Instagram

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on Jan 26, 2019 at 3:09am PST

Tā dēvētā saukļu kultūra jau iepriekš tikusi manīta citu dizaineru kolekcijās, piemēram, "Maison Margiela" pašbilžu statīvu kurpēs. Savukārt "Viktor & Rolf" mēmu košums labi izceļas uz izteiksmīgo kleitu fona, piemēram, uzraksts "NO" sarkanā krāsā pieskaņots zilo toņu kleitai, kura līdzinās piramīdai.

View this post on Instagram

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on Jan 25, 2019 at 3:00am PST

Saprotams, ka kolekcija pati par sevi rosina diskutēt un apspriest modes robežas un ietekmi citās jomās, tomēr nostrādāto tērpu attēli jau paši kļūst par cilvēku garastāvokļa vai sajūtu atspoguļotājiem, ko naski izmanto aktīvākie mēmu publicētāji.

View this post on Instagram

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on Jan 26, 2019 at 12:17pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on Jan 25, 2019 at 12:46pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on Jan 24, 2019 at 7:45am PST

View this post on Instagram

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on Jan 23, 2019 at 12:47pm PST

View this post on Instagram

A post shared by Viktor&Rolf (@viktorandrolf) on Jan 23, 2019 at 9:03am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!