Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šonedēļ aprit 20 gadi kopš aprāvās tautā mīlētās princeses Diānas dzīvība. Lai arī Diāna jau ilgu laiku nav starp mums, neviens vēl joprojām nav aizmirsis viņas atturīgo eleganci, darbus un izteiksmīgo gaumes izjūtu. Šoreiz, iedvesmojoties no "Reader's Digest", piedāvājam pāris princeses Diānas garderobes zelta likumus, kā arī ļaujam ieskatīties viņas zīmīgāko tērpu izlasē.

Tu nevari nošaut greizi ar savu mazo, melno kleitiņu. Drīz pēc tam, kad prinča Čarlza un Diānas attiecības bija juku periodā un viņš intervijā atzinās, ka kopā būšanas laikā ir bijis neuzticīgs, Diāna nepalika atbildi parādā. Uz "Vainity Fair" ballīti viņa ieradās kleitā, ko aizmirst nespēja neviens, izaicinošā piegriezuma dēļ iegūstot titulu "atriebības kleita".

Pievērs uzmanību aksesuāriem. Diāna atrada unikālus veidus, kā visam ierastajam piešķirt nelielu odziņu. Piemēram, ikviens zina, ka ikoniskā pērļu kaklarota ir viens no aksesuāriem, kas nudien raksturo Diānu. Reiz viņa kombinācijā ar samta kleitu garajai pērļu virtenei ļāva atrasties uz muguras.

Funkcionalitāte ir stilīga. Ne sevišķi labi laikapstākļi var nudien patraucēt pašsajūtu, tomēr tie neliedz izskatīties labi pat visvienkāršākajā apģērbā. Pirms kāzām kādā fotosesijā, kad ārā lija lietus, Diāna izvēlējās savam tērpam pieskaņot gumijas zābakus – vienkārši, bet kopskatā eleganti!

Atkailini plecu – bet tikai vienu. Diānas garderobē bija ļoti daudz kleitu ar atkailinātu vienu plecu– koķeti, tomēr eleganti un pieklājīgi!

Nebaidies no drosmīgiem modes kliedzieniem. Princese sabiedrībā bieži vien devās, tērpjoties kleitās un blūzēs ar izteiksmīgu plecu un piedurkņu daļu. Izvēlies arī tu kādu aktualitāti, ko pieņem ar uzticību un izrādi ar vērienu.

Atbrīvo sievišķību. Nebaidies no sievišķīgiem vai pat meitenīgiem akcentiem, izrādot savu vieglo un rotaļīgo dabu. Cakām, kruzuļiem un izsmalcinātam vieglumam šad un tad vajadzētu parādīties tavos apģērbu komplektos. Arī Diāna, neraugoties uz samērā vienkāršo un ieturēto stilu, nebaidījās reizi pa reizei uzģērbt ko izteiksmīgu.

Saskaņo vienkāršo ar eleganto. Diāna labi izskatījās savās glaunajās princešu kleitās, tomēr tikpat labi viņa prata ieģērbties pavisam vienkāršos apģērbu komplektos. Turklāt bieži vien viņa prata šīs divas pasaules sakombinēt arī vienā tēlā. Piemēram, sakombinējot svārkus ar vienkāršu t-kreklu.

Pievērs uzmanību akcentiem. Ja varbūt dažkārt vajadzēja piebremzēt ar krāšņiem tērpiem, viņa zināja, kā panākt vajadzīgo kopskatu vien ar akcentiem. Piemēram, lielu lomu viņa piešķīrusi zeķbiksēm, pie vienkāršas zilas kleitiņas uzvelkot zilas zeķbikses, kas uzreiz šķietami pārkāpj "aizliegto" stila noteikumu, padarot to par īstu odziņu.

Ar princeses Diānas dzīvesstāstu vari iepazīties šeit.

Lūk, daži zīmīgākie tērpi, kas atgādina – Diāna bija ne vien princese, bet arī modes tendenču noteicēja!
Savukārt turpinājumā iespējams aplūkot tērpus no princeses Diānas izteiksmīgāko tērpu izstādes "Diana: Her Fashion Story".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!