Foto: Shutterstock
Ko gan visi meklē Ēģiptē, Kanāriju salās, Turcijā, Kiprā, Spānijā, Portugālē u.c. siltajās zemēs? Sauli, zeltainu iedegumu, siltus viļņus un nekā nedarīšanu vismaz nedēļas garumā! Laikapstākļiem kļūstot drēgnākiem un rudens depresīvajam noskaņojumam uzstājīgākam, daudzi steidz noķert vasaru aiz astes un doties atvaļinājumā uz kādu no šīm valstīm.

Droši vien daudziem rodas jautājums – ko tad īsti likt ceļa somā, lai nepārsniegtu noteikto svaru? Par to, ko ņemt līdzi, lai ceļojuma laikā justos ērti un stilīgi, padomus sniedz Katrīna Dorošenoka, iepirkšanās kluba "Stilago.lv" pārstāve.

Ja brauc uz siltajām salām, atceries – būs karsti! Karsti būs ne tikai, guļot pludmalē, bet arī, apmeklējot pludmales ballītes siltajās naktīs, tādēļ koferī jāatrod vieta mazai vakarkleitiņai un kurpēm.

"Silti" būs arī pludmalē – neaizmirsti par platmali, kas pasargās tevi no saules dūriena, lakatu, kas aizsargās dekoltē un plecus (noderēs arī, apmeklējot atsevišķus apskates objektus), kā arī par saulesbrillēm.

Nereti mēs, ziemeļnieki, pirmās dienas siltajās zemēs parasti "ejam uz maksimumu" – pašvaks saules aizsargkrēms, vismaz četras stundas tuvākajā pludmalē un neskaitāmas peldes sāļajā ūdeni.

Tas viss jau pirmās atvaļinājuma dienas vakarā var beigties ar pamatīgiem saules apdegumiem un visām no tā izrietošajām sekām. Tomēr der atcerēties, ka ar silto zemju sauli nekādi joki nebūs.

Tu taču nevēlies mājās atgriezties ar tautā saucamo "traktoristu iedegumu", tādēļ koferī noteikti ieliec dažas tunikas vai krekliņus ar garākām vai īsākām piedurknēm – būs mazāk sāpīgi.

Liela uzmanība būtu jāpievērš arī apģērba materiālam. Pirmkārt, tam jābūt elpojošam, otrkārt, plānam, treškārt – neburzīgam, lai pašiem ērtāk un nebūtu jācīnās ar gludināšanu arī atvaļinājumā.

Ikvienas tūristes atvaļinājuma apģērba arsenālā būtu jābūt:

  • Peldkostīmam – neaizmirsti mājās!
  • Šortiem un garajām biksēm – par šortiem šaubu nav, bet garās bikses noderēs vēsākās naktīs, kāpjot kalnos vai dodoties putekļainā safari braucienā ar bagijiem.
  • Krekliņiem ar un bez piedurknēm.
  • Vasarīgām kleitiņām – tās ir ērtas, vieglas un neaizņems daudz vietas somā.
  • Viegla materiāla Maxi stila kleitai - lieti noderēs romantiskām vakara pastaigām gar okeāna vai jūras krastu.
  • Sandalēm un vieglām kedām. Otrās būs piemērotas dažādu tūristu objektu apmeklēšanai, izbraucienam ar jahtu, pastaigai pa klinšainu piekrasti vai citu piedzīvojumu meklēšanas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!