Foto: Mark Litvyakov

Rīgas modes nedēļā jeb "Riga Fashion Week" aizvadīta trešā diena. Tajā skatītājiem bija iespēja aplūkot pašmāju modes dizaineres Natālijas Jansones tērpu prezentāciju, igauņu modes zīmola "Marimo" radītās kolekcijas, kā arī itāļu zīmola "Caterina Moro" un angļu "Katya Katya" modes mākslinieku veidotos tērpus.

Pašmāju un ārzemju modes mākslinieki nākamā gada pavasarim un vasarai ir sarūpējuši izsmalcinātus, vienkāršus, bet tajā pašā laikā gaumīgi elegantus tērpus gan ikdienai, gan svētkiem. No klasiskiem un vienkāršiem krāsu toņiem līdz pat puķainiem rakstiem un karaliskam zīdam – trešās dienas kolekcijas vieno ikdienišķa ieturētība reizē ar klasisku, pat krāšņu eleganci.

Rīgas modes nedēļa norisināsies vēl līdz rītdienai, 2. novembrim, un tajā var aplūkot dažādu modes programmu.

'Natālija Jansone'


Foto: Mark Litvyakov

Vienā no trešās dienas modes skatēm bija iespējams aplūkot Natālijas Jansones jaunāko apģērbu kolekciju. Tērpi veidoti klasiskos un ieturētos toņos, izceļot valkātājas sievišķību un eleganci. Vasarīgas kleitas, ikdienišķas, bet izsmalcinātas tērpu kombinācijas darbam, kā arī svētkiem, klasiskas žaketes un jakas – dizainere ir parūpējusies, lai ikvienā dzīves situācijā tērpu valkātāja justos ērti, vienkārši, bet eleganti.

Natālija Jansone ir latviešu modes dizainere, viņas modes studija dibināta 1997. gadā. Tās tērpiem piemīt elegance un atturība. Tērpi ir roku darbs, veidoti no dabiskiem materiāliem.

'Marimo'


Foto: Mark Litvyakov

Skatītājiem bija iespēja novērtēt arī kaimiņu igauņu modes zīmola "Marimo" radīto kolekciju. Tajā dominē klasiska piegriezuma kleitas gan tumšos, gan pasteļtoņos. Kleitas izstaro sievišķību ar saviem ieturētajiem un gaišajiem toņiem, turklāt, ar jostu un tērpu piegriezuma palīdzību tiek eleganti akcentēts valkātājas viduklis.

"Marimo" ir igauņu modes zīmols, ko 2010. gadā radījusi modes dizainere Mariliis Soobard. Elegantie tērpi veidoti pašpārliecinātai sievietei, kura zina savu vērtību.

'Caterina Moro'


Foto: Mark Litvyakov

Tāpat skatītāju vērtējumam tika nodots itāļu dizaineres "Caterina Moro" radīto tērpu kolekcija. Elegance kopā ar ikdienišķu šarmu un košiem toņiem rada izsmalcinātu vizuālu koptēlu. Viegli krītoši audumi, puķaini raksti, jostas un somiņas, kas papildina tērpu – jaunā kolekcija raisa gaisīgu un maigu sajūtu.

Caterina Moro ir itāļu dizainere, kas modes industrijā ir ienākusi salīdzinoši nesen – 2017. gadā. Viņas tērpi tiek veidoti ar inovatīvu pieeju, eksperimentējot gan ar materiāliem, gan ar tērpu veidošanas tehnikām.

'Katya Katya


Foto: Mark Litvyakov

Modes nedēļas trešajā dienā bija iespējams iepazīties arī ar Londonā bāzētā zīmola "Katya Katya" apģērbu kolekciju. No krāšņa un gaisīga zīda darinātās kāzu kleitas papildina smalkas mežģīnes. Tērpi rada eleganti vienkāršu koptēlu, tai pat laikā tie ir sievišķīgi, smalki un jutekliski.

Zīmols "Katya Katya" ir Latvijas zīmols, kas dibināts 2007. gadā un bāzēts Londonā. Tā izveidotāja ir Katja Šehurina. Modes zīmols veido galvenokārt kāzu kleitas, kā arī tērpus sievietēm. Tam ir unikāls vintage stils, kas sevī ietver askētiskumu un vieglumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!