Foto: Mark Litvyakov

Rīgas modes nedēļā jeb Riga Fashion Week (RFW) aizvadīta trešā diena, kurā notikušas trīs modes skates.''Katya Katya London'' prezentēja jauno juteklisko līgavu kleitu kolekciju, ''Baronessa'' – jaunāko bērnu apģērbu kolekciju ''Rīta rasas melodija''. Tāpat prezentēta jaunākā elegantā Natālijas Jansones apģērbu kolekcija.

Modes nedēļa notiks līdz 31. oktobrim, un šogad, ņemot vērā pasauli pārņēmušo pandēmiju un ar to saistītos ierobežojumus, pasākuma norisi iespējams vērot gan klātienē, gan pieslēdzoties dažādām tiešraidēm. Plašo pasākuma programmu vari atrast RFW mājaslapā, klikšķinot šeit.

''Katya Katya London''

Foto: Mark Litvyakov

Zīmols ''Katya Katya London'' specializējas īpaši sievišķīgu tērpu veidošanā, iedvesmojoties no vintāžas stila, rada demi-couture līgavu kleitas un kleitas īpašiem pasākumiem. Zīmola kleitas ir izsmalcinātas un elegantas, darinātas izmantojot ļoti delikātus mežģīņu elementus un rokām izšūtas detaļas.

"Baronessa"

Foto: Mark Litvyakov
Jaunāko zīmola ''Baronessa'' apģērbu kolekciju sauc ''Rīta rasas melodija''. Kā RFW organizatori vēsta savā sociālā tīkla ''Facebook'' lapā, kolekcijas iedvesmas avots ir rīta rasa, maiga migla un tikko jaušami uzlecošas saules stari. Savukārt kolekcijas pamatu veido ar kristāliem izšūtas kleitas un svārki no zīda, samta, atlasa un organzas.

Zīmolu ''Baronessa'' 2017. gadā izveidojusi dizainere Marta Bērzkalna, vēstīts RFW mājaslapā. Baronessa'' piedāvā ekskluzīvus sieviešu demi-couture tērpus, kuri piesaista ar unikālu piegriezumu, augstas kvalitātes tehnisko izpildījumu, kur jo sevišķa vērība tiek veltīta detaļu apstrādei. ''Baronessa'' kleitas tiek darinātas no visaugstākās kvalitātes materiāliem ar izmeklētiem dekoratīviem elementiem no sudraba, pērlēm, dabiskiem rubīniem, "Swarovski" kristāliem. Tērpu darināšanā ir liela roku darbu klātbūtne un īpašas, izsmalcinātu izšuvumu tehnikas. Kopš 2019. gada zīmols piedāvā bērnu apģērbu kolekcijas.

Natālija Jansone

Foto: Mark Litvyakov
Natālijas Jansones (NJ) Studija tika izveidota 1997. gadā, strādājot galvenokārt kā dizaina ateljē, stāstīts RFW mājaslapā. 2015. gadā uzņēmums mainīja savu darbības virzienu ar spēcīgu uzsvaru uz pret-a-porter un mūsdienīgām modes kolekcijām. Natālijas Jansone tērpi ir kā modes valodas Haiku – eleganti, rezervēti un precīzi piegriezti kā dārgakmeņi. Ar rokām darināti, izmantojot dabiskos materiālus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!