Foto: LU fotoarhīvs
3. un 4. oktobrī Spilves lidlauka ēkā norisinājās modes festivāls "Riga Fashion Mood". Divos vakaros modes mīļi varēja baudīt 18 jauno un vadošo Latvijas dizaineru kolekcijas.

Festivāla pirmajā dienā varēja redzēt jauno dizaineru konkursa finālistu skates. Iepriekš "Riga Fashion Mood" sadarbībā ar veikaliem "Taste Latvia" organizēja konkursu jaunajiem dizaineriem. Galvenā balva - iespēja 1000 eiro vērtībā rūpnieciski ražot un realizēt savu kolekciju. No 30 iesūtītajiem pieteikumiem tikai izvēlēti 6 finālisti, kuru kolekcijas tika demonstrētas Riga Fashion Mood. Tie bija Zane Poriete, Arvils Linde, Halarah, Eva Borherte, Ērika Rudika & Elīna Gorjačkina un Dana Jasinkeviča.

Tāpat ceturtdienas vakarā skatītājus priecēja Paiya, Black Salt, Miime, Recycled.lv un bērnu apģērbu zīmolu Hebe un Petra.lv modes skates. Šim vakaram bija raksturīga stilu un izdomas bagātība. Dizaineru talants un fantāzijas lidojumi patīkami pārsteidza ne vienu vien modes pazinēju.

Festivāla otrajā dienā modes skates mēli iekaroja sievišķība, elegance un izsmalcinātība Aleksandra Pavlova, Taste, Koshakova, Cinnamons un Natālijas Jansones kolekcijās. Natālijas Jansones tērpi šoreiz tika demonstrēti kopā ar Felstyle somām un modernajiem Woolings apaviem. Zīmolu Leny Tomy Facory un Zaza Couture skates piešķīra vakaram dzīvesprieku un sapņaini rotaļīgu noskaņu. Zaza Couture, kas iepriekš bijis zināms kā bērnu apģērbu zīmols, šajā "Riga Fashion Mood" izrādīja arī savu kolekcijas papildinājumu sievietēm.

Norises vietas - Spilves lidlauka ēkas arhitektoniskie elementi, gaismu projekciju spēles un mode skatītājiem ļāva nokļūt citā realitātē.

Šis bija īpašs modes festivāls, jo tajā savas kolekcijas prezentēja gan iepriekš nedzirdēti, bet ļoti talantīgi dizaineri, gan arī pieredzējuši modes mākslinieki, kuru kolekcijas vērotas jau neskaitāmās modes skatēs.

Riga Fashion Mood tika organizēts sadarbībā ar "Skudras Metropole" un TC "Spice".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!