Foto: Mark Litvyakov

No 19. līdz 23. martam Latvijas galvaspilsētā norisinās kārtējā Rīgas modes nedēļa ("Riga Fashion Week"), kurā jau 28. reizi tiek prezentēti vietējo un ārvalstu modes dizaineru sasniegumi un jaunumi gaidāmajā rudens/ziemas sezonā. Kas jauns bērnu modē un kādas tendences tika izrādītas atklāšanas pasākumā?

Viens no Rīgas modes nedēļas lepnumiem ir jau par tradīciju kļuvusī bērnu modes skate, kas pulcē jaunos modeļus, viņu vecākus, vietējos un starptautiskos medijus, kā arī iepircējus un bērnu modes profesionāļus. Šoreiz bija iespēja aplūkot "Aristocrat Kids", "Paade Mode" un "Leny Tomy Factory" darinājumus. Savukārt vakarā – oficiālajā Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākumā – savu veikumu izrādīja viesi no kaimiņzemēm, proti, zīmoli "LYLI by Lilija Larionova" un "Rebellionaires", kā arī pašmāju zīmols "QooQoo".

Ko vēl sagaidīsim no Rīgas modes nedēļas? Plašāku informāciju meklē šeit.

"Aristocrat Kids"

Foto: Mark Litvyakov

Bērnu modes zīmols "Aristocrat Kids" šajā skatē prezentēja kolekciju "Burvju valstība" (angļu val. – "Magical Kingdom"), kurā ir iekļautas unikālas, ar roku gleznotas audumu apdrukas. Arī šajā sezonā zīmols ir radījis ar īpašu uzmanību darinātus apģērbus un aksesuārus.

Tāpat vērts pieminēt, ka Rīgas modes nedēļas pirmajā dienā notikušajā Modes un stila balvas ceremonijā balvu par "Gada izrāvienu" saņēma Dace Zvirbule – bērnu modes zīmola "Aristocrat Kids" dizaineres.

"Paade Mode"

Foto: Mark Litvyakov

Zīmola "Paade Mode" kolekcija "Labāko draugu klases gadagrāmata" ir kā piedzīvojumiem bagāts ceļojums skolas ikdienā, sākot no mirkļa, kad bērns pirmo reizi atver dienasgrāmatu, un noslēdzot sezonu ar pasakainu ziemas brīvdienu atmosfēru. Bērnu zīmola "Paade Mode" radītais apģērbs atbilst mūsdienīgu bērnu dzīvesstila prasībām.

"Leny Tomy Factory"

Foto: Mark Litvyakov

Jaunā "Leny Tomy Factory" 2018./2019. gada rudens/ziemas kolekcija "Tuvu kopā" (angļu val. "Close Together") ir kā veltījums zīmola nozīmīgajā 10 gadu jubilejā. Šajā laikā zīmols ir kļuvis atpazīstams un iemīļots gan Latvijā, gan ārvalstīs."Leny Tomy Factory" jaunajā kolekcijā jūtama krāšņa, smalka un svinīga atmosfēra. Šī ir zīmola debija Rīgas modes nedēļā.

"LYLI by Lilija Larionova"

Foto: Mark Litvyakov

Lilija Larionova ir modes māksliniece no Viļņas, kurai ir vairāk nekā 10 gadu pieredze ne tikai modes un dizaina jomā, bet arī reklāmā un kultūrā. Kopš 2008. gada viņa regulāri prezentē savas kolekcijas Lietuvā un ārzemēs, piemēram, starptautiskajās modes izstādēs "Tranoï" un "Who's Next" Parīzē. Ar zīmola nosaukumu "LYLI by Lilija Larionova" viņa startē pirmo reizi.

"Rebellionaires"

Foto: Mark Litvyakov

Igaunijas zīmols "Rebellionaires" piedāvā unisex apģērbu jauniešiem. Zīmols balstās uz brīvā laika ielas stilu, piedāvājot apģērbus, kas nav piesaistīti kādam dzimumam, nosakot personīgo stilu, pašizpausmi un komfortu par prioritāti.

Zīmola apģērba drukas dizaini tiek veidoti sadarbībā ar neatkarīgiem dizaineriem, kuri katru reizi procesam pieiet radoši – izmanto drosmīgus rakstus un krāsas. Kolekcija, kas šajā reizē tika prezentēta Rīgas modes nedēļas laikā, ir paredzēta jaunākai paaudzei – tīņiem.

"QooQoo"

Foto: Mark Litvyakov

Zīmols "QooQoo" nebeidz pārsteigt ar jaunām un drosmīgām idejām un detaļām apģērbos un aksesuāros. Tas novērojams arī šajā kolekcijā! Modes zīmols un tā dizainere Aļona Bauska jau kopš 2010. gada rada nepieradinātas un inovatīvas drēbes radošiem un drosmīgiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!