Foto: Shutterstock
Līdz ar tērpu un apavu modes tendencēm mainās arī aktualitātes rotaslietu jomā. Šajā pavasarī ļaujies sevi rotāt ne tikai ar košām krāsām, bet arī izteiksmīgām faktūrām. Turpinājumā, iedvesmojoties no portāla "Marie Claire" ekspertiem, iepazīstinām tevi ar četrām rotu tendencēm pavasara sezonai.

Vasarīgi gliemežvāki

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Feb 2, 2019 at 3:01pm PST

Pavasarim piestāvēs dažāda veida aksesuāri, kuros iestrādātas gliemežvāku formas. Aktuālajās modes tendencēs gliemežvāki novērojami gan matu sprādzēs, stīpiņās, gan kaklarotās, auskaros un gredzenos. Tie ne vienmēr ir gaišos toņos, bet arī, piemēram, nokrāsoti zilās vai zaļās krāsās, kas lieliski izceļas savienojumā ar gaisīgiem tērpiem. Tāpat modē ir bruņurupuča čaulas formas aksesuāri.

Izteiksmīgas zelta rotas

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Mar 9, 2019 at 9:54am PST

Zelta aksesuāri modē ir praktiski vienmēr, tomēr šajā sezonā tendencēs novērojamas īpaši izteiksmīga lieluma šīs krāsas un materiāla rotas. Piemēram, branga ķēde vai masīvi auskari. Formai šajā gadījumā nozīmes nav – galvenais, lai zelts spīd, viz un papildina tavu pavasara tērpu.

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Jan 19, 2019 at 4:27pm PST

Dažādi auskari

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Paris (@vogueparis) on Mar 4, 2019 at 12:50am PST

Pierasts apģērbam pieskaņot divus vienādus auskarus, tomēr jau iepriekšējās sezonās un arī šajā pavasarī aktualitāti saglabā atšķirīgi auskari. Tomēr šīm rotām savā starpā jābūt kaut cik savienojamām, lai neizjauktu kopējo stilu. Piemēram, krāsa un materiāls ir līdzīgi, bet atšķiras auskaru formas.

Ģeometriskas figūras un īpaši materiāli

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Paris (@vogueparis) on Feb 19, 2019 at 2:59am PST

Ģeometriskas figūras piestāv visiem aksesuāriem – apaļi auskari, kantainas kaklarotas vai trijstūra veida matu sprādzes lieliski izskatīsies ar dažādiem tērpiem. Tomēr pievērs uzmanību, no kādā materiālā rotas veidotas – šajā pavasarī aktuāls ir pārstrādāts sveķu materiāls (resin), kas bieži izmantots aksesuāros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!