Foto: Shutterstock
Kad sāk palikt aukstāks, cilvēki mēdz sūkstīties, izsakot populāro frāzi: "Man cepures nepiestāv". Bet, šķiet, jautājums ir pavisam cits – nepiestāv vai vienkārši vēl neesi atradusi īsto?

Iedvesmojoties no "Fashionisers", "Huffington Post", kā arī "Marie Claire", esam atšķetinājuši būtiskāko par to, kā izvēlēties piemērotāko cepuri ziemai.

Atbilstoši sejas formai

Visbūtiskākais, ko vajag ņemt vērā – sejas forma. Cepure var būt ārprātīgi stilīga vai ļoti dārga, bet tas nebūt nenozīmē, ka tā tev izskatīsies lieliski.

Ovāla sejas forma. Sievietes ar ovālu sejas formu var būt vislaimīgākās – šāda seja paredz to, ka piestāvēs teju jebkura cepure. Adītas vienkāršas cepurītes, beretes, cepures ar mīkstu bumbuli galā un citas. Jūties droši eksperimentēt un izveidot savu stilu.

A photo posted by Diablo Rose (@diablorose) on Oct 16, 2016 at 1:36pm PDT

Apaļa sejas forma. Dāmām ar apaļāku sejas formu būtu ieteicams izvēlēties ziemīgas platmales, kas jau pāris gadus ir ļoti aktuālas. Apaļu sejas formu īpašniecēm eleganti izskatīsies cietāka materiāla cepures, kas veidos zināmu struktūru un izcels sejas formu daudz patīkamākā gaismā. Būtiski izvairīties no iespīlētām cepurēm un lieliem lakatiem, ko dāmas bieži vien aukstākā laikā uzsedz uz galvas – šajos gadījumos viss fokuss būs uz apaļīgajiem vaidziņiem.

A photo posted by @xarnira on Oct 16, 2016 at 1:38pm PDT

Sirds vai trīsstūrveida sejas forma. Sievietēm ar sirds vai trīsstūrveida formas sejām vajadzētu izraudzīties cepures, kas pieguļ galvai. Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību cepures garumam – ideālajā variantā tā nedaudz nosegs pieri.

A photo posted by CTH Ericson (@cthericson) on Oct 16, 2016 at 11:59pm PDT

Kvadrāta sejas forma. Arī kvadrātformas sejas īpašniecēm lieliski izskatīsies gaumīgas platmales, kas ieviesīs līdzsvaru kopskatā. Tomēr, iespējams, piestāvēs arī cepures ar ausu atlokiem.

Garena sejas forma. Izvēloties cepuri garenajai sejas formai, vajadzētu lūkoties pēc dizainiem, kas piesegtu pieri, tādējādi liekot fokusu uz vaigu kauliem. Iespējams, vērts izmēģināt kādu retro stila cepuri (retro cloche). Tomēr nekādā veidā nevajadzētu izvēlēties cepures, kas padara koptēlu vēl vizuāli garāku– galvas augšdaļā cepurei vajadzētu piegult galvai.

Kā izvēlēties matu tonim atbilstošo cepures krāsu?

A photo posted by Alma (@almacreations_chapeaux) on Oct 16, 2016 at 11:07pm PDT

Lai gan, iespējams, daudzas, pērkot cepuri, nemaz par to neaizdomājas, būtiska nozīme ir arī matu krāsai.

Brunetēm. Brūnas matu krāsas īpašniecēm vajadzētu lūkoties pēc cepures šokolādes tonī, melnā vai arī zilā krāsā. Tomēr brunetēm piestāvēs cepures arī piesātināti sarkanos toņos.

Tumšmatēm. Dāmām, kuras var lepoties ar ogļmelniem matiem, lieliski piestāvēs cepure jebkurā krāsā. Šeit viss atkarīgs no izvēlētā apģērba, stila un pašas gaumes.

Blondīnēm. Blondīnēm tīri labi piestāvēs cepures pelēkos, brūnos, melnos, zilos, sarkanos vai rozā toņos. Šajā gadījumā priekšroku vajadzētu dot spilgtām krāsām – bāli pasteļtoņi varētu nomākt matu krāsas toni – it īpaši, ja mati nav izteikti blondi.

Sarkanmates. Sievietēm ar sarkanīgiem matiem ieteicams izvēlēties cepures brūnos, zelta, dzeltenos, zaļos, melnos vai pelēkos toņos. Sarkanas krāsa cepure šoreiz noteikti nebūs labākais variants.

Citas nianses – kā neizskatīties pēc mušmires un piemērotākie varianti briļļu nēsātājām

Tomēr ne mazāk būtiska ir koptēla izvērtēšana, ņemot vērā savas aprises.

Piemēram, gara auguma sievietēm vajadzētu meklēt apjomīgas galvassegas – cepures ar platākam malām, ar kažokādu vai adītas. Noteikti vajadzētu izvairīties no ļoti pieguļošām cepurēm, kas galvai liks vizuāli izskatīties daudz mazākai uz garā auguma fona. Tomēr arī pārspīlēt nevajadzētu – izvēloties ļoti lielas platmales, pastāv iespēja, ka vari izskatīties pēc lielas sēnes, kas noteikti nav tavs nolūks. Ja gribi izvēlēties platmali, noteikti tai nevajadzētu būt platākai par pleciem.

Dāmām ar platiem pleciem lieliski izskatīsies cepures gaišākos toņos – vēlams adītas vai kažokādas.

Sievietēm, kuras ikdienā nēsā brilles, nevajadzētu izvēlēties cepures, kas rotātas sīkiem nieciņiem – puķēm, pušķīšiem vai kādiem citiem dekoratīviem elementiem. Šādā gadījumā labāk piestāvēs kaut kas pavisam vienkāršs un klasisks, lai tēls nebūtu pārāk piesātināts.

Uzmanību vajadzētu pievērst arī cepures materiālam – tam vajadzētu saskanēt ar virsjaku un kopēju stilu, veidojot patīkamu koptēlu.

Atceries, ka pret cepurēm vajadzētu izturēties kā obligāto ziemas aksesuāru – tas ne vien piešķir odziņu tavam izskatam, bet arī sasilda dzestrajās rītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!