Foto: Shutterstock
Kā panākt lēdijas cienīgu izskatu, netērējot lielas summas apģērbu iegādei? Ja arī tevi nomāc šis jautājums un vēlies, lai tavas apģērbs izkatās kvalitatīvs un dārgāks nekā tas ir patiesībā, izvairies no "Cosmopolitan" apkopotajām īpašībām savos tērpos, kas tiem attiecīgi liek izskatīties lētiem!

Redzamas, rupjas vīles un šuves

Vairums apģērbu ražotāju, kas piedāvā tērpus masu produkcijai, izvēlas rupjas un redzamas vīles un šuves, kas veiksmīgi maskē vizuālos defektus, ko rada tērpa nepareizais piegriezums.

Tāpēc, izvēloties apģērbu, pievērs uzmanību tam, cik kvalitatīvi ir nostrādātas tā vīles un cik nemanāmi saplūst apģērba detaļas, piemēram, piedurknes ar pleciem un jostas vieta ar krūšu daļu.

Izšuvumi, rotājumi, kniedes un pērlītes

Apģērbu rotājumi izskatās gaumīgi un kvalitatīvi, ja tādi ir arī tērpi un to audums, kā arī rotājumi ir veidoti ar rokām. Bet, ja Ķīnā ražotu topiņu par 14 eiro, kas uz pakaramā izskatās labi, rotās ar mašīnu šūtas pērlītes, tas jau pēc pirmajām valkāšanas reizēm sāks izskatīties prasti un bezgaumīgi, pērlītēm pamazām nokrītot nost.

Lai no tā izvairītos, valkā vienkāršākus apģērbus, bet papildini tos ar interesantām rotām!

Kokvilnas džemperi un topi tumšās un piesātinātās krāsās

Pirmajā valkāšanas reizē šie apģērbi izskatās lieliski, tomēr ātri vien to krāsa izbalo un audums iedzīvojas bumbuļos.

Lai tavs koptēls neizskatītos lēti, apģērbus, kas ir no kokvilnas, izvēlies gaišās krāsās - baltā, pelēkā, šampanieša vai pasteļtoņos, savukārt tumšās krāsas tērpus mazgāiespējas saudzīgākā režīmā.

Mežģīnes

Ja kaut reizi uzvilksi dārgas, kvalitatīvas un rokām darinātas mežģīnes, tad sapratīsi, kāpēc masu produkcijai ražotās, kas sastopamas lielākajā daļā demokrātisko veikalu tērpu, pieskaitāmas pie "lētā" gala, neraugoties uz apģērba cenu.

Ja vēlies, lai tērps izskatītos dārgāk, mežģīņu vietā izvēlies caurspīdīgas detaļas, pēc kurām nebūs iespējams noteikt, vai tērps nācis no dārga zīmola vai pirkts "H&M".

Gadījumā, ja mežģīnes tomēr vēlies iekļaut savā garderobē, izvēlies tērpus, kas ar tām akcentēti, nevis sastāv tikai no mežģīnēm, kā arī vēlams, lai tās būtu smalkas struktūras.

Mazas, raibas apdrukas un ziedu raksti

Jo smalkāks, raibāks un sarežģītāks ir auduma raksts, jo lielāka iespēja tam izskatīties lēti. Iepērkoties izvēlies kontrastējošu krāsu un grafiku rakstus, kas it kā saplūst kopā, veidojot optisku ilūziju.

Nepiegulošs fasons

Lai apģērbs izskatītos labi, tā fasonam jābūt labi piegulošam, kā arī apģērbs nedrīkst būt par mazu vai par lielu. Atceries, ka pat dārgi tērpi var izskatīties prasti, ja to fasons uz auguma "nesēž" nevainojami.

Nepabeigtas detaļas

Nevienādi rakstu salikumi, nepareizi nošūtas vīles un nevietā pabeigtas apdrukas liks tērpam izskatīties lēti un nekvalitatīvi. Piemēram, izvēloties rūtaina auduma kreklu, pārliecinies, ka raksta detaļas ir savās vietās, rūtīm precīzi sākoties un beidzoties, un veidojot vienu veselumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!