Foto: Shutterstock
Izteiksmīgi gurni un slaids viduklis ir daudzu sieviešu sapnis. Kamēr kādām šāda ķermeņa forma ir dabas dota, citas to var panākt ar apģērba palīdzību.

Iespējams, tu esi viena no sievietēm, kas ar sasvīdušu muguru vairākas reizes nedēļā dodas uz sporta zāli, lai iegūtu izteiksmīgu pēcpusi un slaidu vidukli. Protams, fiziskās aktivitātes un sabalansēts uzturs tevi vedīs tuvāk mērķim, taču to palīdzēt sasniegt var arī par pareiza apģērba izvēle.

Portālos "Readers Digest" un "Aarp" modes speciālisti un stilisti atklāj, kādi apģērbi un aksesuāri var palīdzēt tavam vidukli izskatīties slaidākam.

Atkailināta kakla zona


Jo atkailinātāka būs tava kakla daļa, jo viduklis izskatīsies slaidāks. Tas nozīmē, ka, izvēloties apģērba augšgalu, dod priekšroku tiem t-krekliem, džemperīšiem un blūzēm, kam ir V veida vai apaļš izgriezums. Savukārt, ja nēsā aizpogājamās blūzes, nekautrējies pirmās pogas, kas atrodas tuvāk kaklam, atvērt vaļā.

Ir sievietes, kurām atkailināta kakla daļas šķiet vizuāli nepievilcīga, tāpēc viņas izvēlas to papildināt ar greznām rotām, taču portāls "Aarp" iesaka tā nedarīt. Ja tomēr vēlies uzlikt kādu kaklarotu, labāk izvēlies smalku ķēdīti, kas piešķirs izskatam nelielu odziņu un neliegs iespēju sasniegt vēlamo rezultātu – vizuāli slaidāku vidukli.

Josta


Valkājot brīvi krītošu kleitu, garu blūzi vai kreklu, apliec jostu – tas ir viens no veidiem, kā padarīt vidukli vizuāli tievāku. Tu vari izmantot gan smalkas, gan biezas un izteiksmīgas jostas, viss atkarīgs no tavas gaumes un izvēlētā apģērba gabala. Stila konsultāciju uzņēmuma "MintModa" radošā direktore Šerona Graubarda taisnākas figūras īpašniecēm iesaka izvēlēties tievākas jostiņas, kas pieskaņotas kleitas, blūzes, džempera vai krekla krāsai. Piemēram, ja izvēlies vilkt pelēku blūzi, lai izceltu figūru, ap vidukli apliec nelielu tādas pašas krāsas jostu.

Savukārt portāls "Aarp" min, ka ar jostu vien nepietiks, ir nepieciešams arī paceļošais jeb "push up" krūšturis. Šāds krūšturis vizuāli paceļ sievietes augšdaļu, radot vairāk brīvas vietas starp krūtīm un vēderu. Tas dod iespēju mazliet eksperimentēt un apskatīties, vai josta labāk izskatās tieši uz vidukļa vai nedaudz tuvāk krūtīm.

Foto: Shutterstock

Saliec kreklu biksēs


No apakšdaļas, kas izceļ tavu vidukli, nebūs nekāda jēga, ja pāri biksēm ar augsto jostas vietu vai zīmuļveida svārkiem karāsies blūze vai krekls. Tāpēc, lai panāktu vēlamo efektu, apģērba augšdaļu ir ieteicams salikt biksēs vai svārkos.

Lai augšdaļa izskatītos pievilcīgāk un vēdera daļā audums nesaburzītos, priekšroku dod bodijiem. Tie lieliski pieguļ augumam, kā arī neslīd ārā no biksēm, kas padara tos ne tikai ārēji pievilcīgus, bet arī ērtus. Taču, ja neesi bodiju cienītāja, arī jebkura cita pieguļoša augšdaļa izskatīsies labi.

Tāpat vari dot priekšroku arī viegli krītošai zīda blūzei. Taču, ja nolem par labu šai augšdaļai, svarīgi to ne tikai salikt biksēs, bet ļaut tai brīvi krist pāri jostas daļai. Tas vajadzības gadījumā palīdzēs arī noslēpt "riepiņu" uz vēdera, kas, iespējams, liedz tev justies pārliecinātai par sevi.

Zīmuļveida svārki


Zīmuļveida svārki palīdzēs tavam viduklim izskatīties slaidākam. Šādi svārki vizuāli izceļ gūžas izliekumu, kā rezultātā jostasvieta izskatās par dažiem centimetriem šaurāka.

Zīmuļveida svārku izvēle ir tik plaša, ka atradīsi gan lietišķa stila, kas lieliski izskatīsies, dodoties uz darbu vai oficiālu satikšanos ar kolēģi, gan tādus, ko droši vari pieskaņot mīļākajām kedām un t-kreklam.

Bikses un svārki ar augsto jostu


Bikses un svārki ar augsto jostu cieši saturēs tavu vēderu un padarīs ķermeņa vidusdaļu vizuāli slaidāku. Šie apģērba gabali ne tikai izskatās lieliski, bet arī ir viena no pēdējo gadu aktualitātēm. Taču, ja esi zemo jostu cienītāja, tev nav pilnībā jāmaina sava bikšu un svārku izvēle. Pat jostas vieta, kas ir kaut pāris centimetrus augstāka, jau palīdzēs tavam viduklim izskatīties slaidākam.

Foto: Shutterstock

Tumšas krāsas drēbes


Nav noslēpums, ka melns apģērbs palīdz izskatīties vizuāli slaidākai. Tas pats attiecas arī uz vidukli. Portāls "Aarp" savām lasītājām iesaka izvēlēties tumšas krāsas apģērbu, sevišķi tad, ja ir vēlme uzvilkt pieguļošu kleitu. Taču tumšs ne vienmēr nozīmē melns. Ja šī klasiskā krāsa tev kādu iemeslu dēļ šķiet pārāk drūma, droši izvēlies citas krāsas, piemēram, tumši zilu, sarkanu, zaļu vai jebkuru citu krāsu, kas iet pie sirds.

Sasienamā kleita


Sienamā kleita ir apģērba gabals, kas tev liks izskatīties labi gan dienas, gan nakts laikā. Tā palīdzēs noslēpt visu, kas jānoslēpj, un izcelt tās ķermeņa daļas, ar kurām īpaši lepojies. Tāpat sasienamā kleita palīdz viduklim izskatīties slaidākam. To vizuāli šaurāku padara gan sasienamā josta, kas parasti atrodas pāris centimetrus zem krūtīm, gan arī V veida izgriezums. Šī kleita gluži vai apskauj tavu ķermeni, tajā pašā laikā palīdzot tev justies brīvai un pārliecinātai par sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!