Foto: Shutterstock
Mums visiem ir bijuši tie momenti, kad stundām stāvam skapja priekšā un nespējam izvēlēties to īsto un vienīgo. Sirdi plosošais lēmums jāveic dažnedažādās situācijās – pirms liela pasākuma uzņēmumā, gatavojoties randiņam ar sen nesatiktu draugu mīļākajā bārā vai pat ikdienišķas vecmāmiņas apciemošanas. Dažreiz patiesi uznāk vēlme vicināt balto karodziņu un nopūsties, sakot: "Man nav ko vilkt!" Tu neesi viena. Ir pienācis laiks sākt teikt "nē" modes untumiem un piepildīt skapi apģērba gabaliem, kas spēs pārdzīvot laika zobu.

Pārdomāti veidots skapja saturs ir ne tikai izmisīgu rītu, kas pavadīti izsijājot drēbju kaudzes, beigas, bet arī viens no efektīvākajiem ilgtspējīga stila pamatiem. Tā kā mode tagad ir otrs lielākais piesārņotājs pēc naftas rūpniecības, ir līdzatbildīgi un gudri veikt pasākumus, lai samazinātu mūsu ietekmi uz vidi, samazinot arī preču patēriņu. Pirkt mazāk nozīmē pirkt labāku. Kad tu spēsi pateikt "nē" vēlajiem vakara pirkumiem, atradīsies vairāk rezerves naudas, lai pateiktu "jā" superīgajam mētelim, kuru tu prātā nemanāmi jau esi pārcēlusi no modes skates mēles uz savu skapi.

Pirmais solis perfektās garderobes izveidē ir kārtīga tīrīšana un šķirošana, lai atbrīvotos no nevajadzīgā, novecojušā un sen par mazu vai lielu palikušā. Ja ir pagājuši vairāki gadi, kopš tīrīji savu drēbju skapi, tad tagad ir laiks veltīt pēcpusdienu pilnīgai drēbju izšķirošanai. Pabeidzot šķirošanu, atklāsies pamats, uz kā sākt veidot jauno sapņu garderobi, un tas viss sākas ar tikai sešiem pamata apģērba gabaliem, kuri, iedvesmojoties no portāla "Stylist", apkopoti šajā rakstā.

Mūžīgi stilīgais trencis


Pasaulē, kur valda strauja tendenču mainība, kur daži apģērba vai apavu eksemplāri knapi izdzīvo pat vienu sezonu, mētelis, kas vairāk kā gadsimtu spējis noturēt savas pozīcijas modes gaiteņos, ir kas patiesi īpašs. Trencis praktiski gandrīz nemaz nav mainījis savu sākotnējo izskatu. Trencis ir klasisks mētelis, kas tika radīts Pirmā pasaules kara laikā virsnieku vajadzībām. Gaisīgas franču meitenes stila iemiesojums, šis izmeklētais mētelis ir viegli valkājams un piedod eleganci pat visneparastākajam ietērpam.

Izvēlies klasisko bēšo krāsu, kas lieliski saderēs ar visu, sākot no ziliem džinsiem un beidzot ar melnu tērpu, kā arī apģērbu ar drosmīgām apdrukām. Dienā nēsā to sasietu jostasvietā, bet vakarā taisni krītošu pār mazo melno kleitiņu. Pēc vajadzības pievieno sarkanu lūpu krāsu, lai izceltos tumšajā laikā.

View this post on Instagram

Rainy day fits 🐌 #fauxleatherleggings #rainyday #rainyoutfit #trenchcoat #vintage
A post shared by Delaney (@delaneychilds) on Mar 11, 2020 at 10:09am PDT
View this post on Instagram

Sporty vibes 🧢

A post shared by ALEYNA (@aleynacandan_) on Jan 13, 2020 at 11:18am PST

View this post on Instagram

Currently living in this @justfabeu coat!😍😍😍😍😍 #justfabstyle

A post shared by ANNABELLE💫 (@belloux) on Mar 14, 2020 at 12:30pm PDT


Mazā, melnā kleitiņa


Ja jau ierunājāmies par mazo, melno kleitiņu, tad kura no mums gan nav par to dzirdējusi? Gadu gadiem tas ir apģērba gabals, kuram jābūt ikvienas meitenes, sievietes, dāmas skapī. Lai kāds būtu notikums, vienmēr ir maza melna kleitiņa, kas perfekti noderēs katrā gadījumā. Izceļot perfekto vietu starp izsmalcināto un seksīgo, šāda kleitiņa der gandrīz katram vakara pasākumam, par kuru mēs varam iedomāties. Katras sievietes mazā melnā kleitiņa ir citādāka, nav viena noteikta fasona. Daži kleitu stili izskatīsies tikpat forši, ja dienā tos nēsās ar šņorzābakiem un krāsainu jaku, bet naktī ar potīšu zābakiem un zelta rotaslietām. Ja tavā arsenālā nav mazā, melnā kleitiņa, laiks to iegādāties.

View this post on Instagram

Stay shady 🕶 #photography #photooftheday #thelookout #wlyg #model #mexicanmodel #littleblackdress #fashion
A post shared by Natasha Rösner (@natasha.roesner) on Mar 16, 2020 at 4:37pm PDT


Visurgājēja – vidēja garuma kleita


Varētu uzrakstīt dzejas sējumus par mīlestību pret midi jeb vidēja garuma kleitām. Tāda kleita ir bezgalīgi valkājama un universāli glaimojoša, šī īpaši daudzpusīgā apģērba patiesais skaistums ir tas, ka tā izcili der ikvienam gadījumam. Biroja apģērbs? Midi kleita. Kāzas vasarā? Midi kleita. Pusdienu pārtraukums pilsētā? Midi kleita.

Kad esi izvēlējusies perfektā raksta midi kleitu, vari to uzvilkt un nēsāt jebkad, jebkur un jebkā. Pamaini tikai aksesuārus un nēsā to atkal, atkal un atkal.

View this post on Instagram

Happy Monday my loves! The weather is windy, cold and gray today, so nothing better than a pink wall and white dress to bright up my day 💗 this cute @chicwish dress is still available and it's perfect for Spring 😍 Check out the @liketoknow.it link on my bio to shop it! . Boa segunda-feira meus amores! Hoje o clima está chuvoso e cinza, então nada melhor que uma parede rosa e um vestidinho branco para alegrar o dia 💓 esse vestido fofo da Chicwish ainda estão disponível e eles entregam no Brasil 👏🏻 corre no link do meu perfil para comprar através do @liketoknow.it.brasil . . . http://liketk.it/2LmAK #liketkit #LTKbrasil #LTKstyletip #LTKspring #LTKunder100 #LTKtravel #LTKshoecrush #chicwish #ootdinspo #ootdinspiration #mididress #whitedress #currentlywearing #fashionfeed #miamiblogger #miamiinfluencer #miamifashionblogger #styleblogger #petitestyle #vestidomidi #evangelicacomestilo #styleinspiration #wiw #luizabarcelos #springfashion #springoutfit #miamibeach
A post shared by Carol | Lifestyle Influencer (@caroldemauro) on Mar 9, 2020 at 8:33am PDT
View this post on Instagram

AD, @dorothyperkins taking me into Spring with this midi polka dot dress❣️my go to date night look #loveDP
A post shared by Hannah Cooper (@hancooper_) on Mar 13, 2020 at 11:03am PDT


Mīlestība uz visiem laikiem – džinsi


Par džinsu var domāt kā par picas ekvivalentu drēbēm – neviens no tā tik drīz nenogurs. Turklāt ir simts veidu, kā valkāt vienu un to pašu džinsu pāri, lai nekad nebūtu garlaicīgi. Kombinācija ar klasisko balto T-kreklu vienmēr rada svaiguma sajūtu, vai, ja dodies ārā, vienkārši pieģērb klāt kādu pa rokai esošo topiņu. Pievienojot oversize jeb lielizmēra žaketi un ādas jostu, šāds apģērbu salikums derēs arī darbam birojā. Džinsa bikses ir viena no garderobē noderīgākajām drēbēm.
Neatkarīgi no tā, vai izvēle krīt par labu plēsto džinsu stilam vai džinsiem ar platiem galiem, ir džinsu pāris, kas ikvienai sievietei liek justies neticami labi. Atrodi sev piemērotāko griezumu un investē pārī ar norādi par ilgtspējīgumu, un ar prieku varēsi tos nēsāsiet gadiem ilgi.

View this post on Instagram

I just remembered who the F** I am 😎 . . #streetwear #streetstyle #denimjeans
A post shared by The Real Nonto Mlambo 🇿🇦 (@nonts.m) on Mar 11, 2020 at 10:08pm PDT

Klasika – balts krekls

Kad aizdomājamies par ikoniskām Holivudas zvaigznēm, prātā nāk Odrija Hepbērna, Merilina Monro un Ketrina Hepbērna, un viņu tikpat slavenie baltie krekli. Balts krekls joprojām ir aktuāls un nebūt vairs nav tikai darba kostīma daļa. Tas mugurā izskatās pavisam vienkārši, bet tomēr sniedz valdzinošu sajūtu.

Paņem baltu kreklu, klāt pievelc zīmuļsvārkus (izrullējiet aproces līdz 3/4, lai neizskatītos pārāk "stīvi"), un šāds tērps derēs gan biroja sanāksmei, gan vakara pasākumam.

View this post on Instagram

Us : 2019 was a bad year! 2020 : Hold my beer...
A post shared by DRN (@drne._) on Mar 15, 2020 at 3:29am PDT
View this post on Instagram

Staying indoors editing old pictures 🙈
A post shared by Divya Khadye | Cosmo & Fries (@cosmoandfries) on Mar 16, 2020 at 9:34am PDT
View this post on Instagram

IT. Iniziamo questo lunedì con un po' di colore e con una dritta modaiola che secondo me ha il suo perché! Oggi occhi puntati sulla camicia oversize che sbuca dal pull cropped. Ne parliamo più tardi nelle storie, per ora vi segnalo che il pull è di una vecchia collezione ma ne trovate uno similissimo, sempre da hm, con codice 0777148008. EN. This is how I wanna start this ugly week. We need color, energy and positive vibes to face this coronavirus situation. This is my fav pull, it's a perfect hot pink pull, it's soft and warm and I've paired it with an oversized shirt. If you do not own this kind of item you can def find it in your dad/husband/brother/boyfriend's closet. So let's start a new week... and hope we're gonna heal soon. • Pull @hm Shirt @stradivarius
A post shared by Greta | G for Grace (@g_for_grace) on Mar 16, 2020 at 4:06am PDT

Noderīgās baltās botes

Nebūs melots, sakot, ka ne vienai vien sievietei apavu plaukta revidēšana un sakārtošana ir uzdevums, kas uzdzen aukstus sviedrus. Bet, ja būtu jāizvēlas tikai viens stils, kas būtu ilgdzīvotājs, protams, tās būtu ne tik vienkāršās baltās botes.

Iespējams, foršākie apavi, kas zināmi cilvēkam, piešķir bezrūpības auru katram apģērbam, kā arī sakombinē ap sevi pārējos apģērba gabalus, kas pēc šī raksta izlasīšanas, cerams, atradīsies tavā nu jau sakārtotajā un atjaunotajā drēbju skapī. Nēsā baltās botes ar bēšo trenci, dodoties darba gaitās, vai pievelc tās pie vidēja garuma apdrukātas kleitas, ejot vēlās brokastīs, ciemos uz piemājas pikniku vai kādu kokteiļu bāru.

View this post on Instagram

Patiently Waiting! I know this is not my most lady like pose, letting the heat from the radiator waft up my leg while making the most of the sunshine coming in the window 😂 . On another note, Insta time for me has been very sporadic lately, missing catching up with everyone! Working for the NHS with the impending challenges has resulted in longer working hours! Finding time for insta could become a bit of a luxury in the coming weeks!! 😷 . Jacket- January sale @marksandspencer Coated jeans- year old @nextofficial Tee- last summer @massimodutti Trainers @reebok Bag- years old @ospreylondon . #anklesout #whitetrainers #checks #outfitinspiration #fashionover50 #over50style #over50 #whitehair #ü50 #scotland #patientlywaiting #goingout #ootd #casualelegance #relaxedstyle #ageisjustanumber #bestager #casualstyle #sundayvibes #monochrome #blackandwhite #weekendvibes #sunday #scottishbloggers #march #springfashion #over55
A post shared by Embracing Fun After Fifty (@embracingfifty) on Mar 15, 2020 at 4:09am PDT
View this post on Instagram

We can't get enough of this gorgeous color combination 💗| @thatsotee
A post shared by Nordic Style Report (@nordicstylereport) on Dec 1, 2019 at 4:58am PST
View this post on Instagram

Back to reality tomorrow ✨
A post shared by ROBYN BATES (@batesrobyn) on Apr 22, 2019 at 1:23pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!