Foto: Publicitātes foto
Dāmas, par biksēm varam aizmirst! Šī vasara būs sievišķības triumfs – kleitas un svārki ir "must have" katras sievietes garderobē. Tā šonedēļ Latvijas modes dizaina veikalā "Oskar" īpašā skatē modes cienītājiem atgādināja piecas Latvijas dizaineres, demonstrējot pavasara/vasaras 2015 jaunākās kolekcijas.

Pavasaris viennozīmīgi ir laiks, kad sievietei uzplaukt. Pasākumā atrādītās dizaineru Ievas Janelsiņas, Ilzes Landmanes, Evitas Bulas, Ilzes Kronbušas un modes projekta DRESS&CODE jaunās kolekcijas vieno sievišķīga elegance, kas tērpu nēsātājām piešķir valdzinājumu un noslēpumainību, bet dizaineru radīto modes kokteili papildina Ilzes Kronbušas veidotās rotas.

Krāšņos tērpus pasākumā "Fashion Lunch Riga" demonstrēja arī par Latvijas skaistāko sievieti kronētā "Miss Latvija 2014" Lāsma Zemene. "Visspilgtāk atmiņā palika pusgarie svārki, kuri šobrīd visā pasaulē iet savu uzvaras gājienu. Turklāt katrs var piemeklēt sev piemērotāko audumu, krāsu un variēt ar garumiem. Izskatās tiešām eleganti! Ikdienā pārsvarā nēsāju policijas formu, tas gan savā ziņā atvieglo atbildēt uz mūžīgo jautājumu "Ko lai velk?". Tas ir arī iemesls, kāpēc izbaudu iespēju prezentēt sievišķīgos tērpus šodien. Esmu iecienījusi smart casual stilu, kuru atdzīvinu ar dažādiem akcentiņiem. Novelkot formu atgūstu otro elpu!" pēc modes skates atzina modele.

Dizainere Ieva Janelsiņa savai pavasara/vasaras kolekcijai "AURORA" iedvesmu smēlusies ziemeļblāzmā. Tērpi izceļas ar auduma dekoratīvo apdari un minimālismu siluetos. Batika, aplikācijas un dabīgi materiāli, klusināta toņu gamma ir tērpi mākslinieciskām personībām. Savukārt Evitas Bulas dizainētie tērpi neatstāj vienaldzīgus tos, kam tīra krāsa un forma ir izteiksmes veids un dzīves sastāvdaļa. Vieglums, gaisīgums un sievišķība.

Kiras Gončarovas vadītā modes projekta "DRESS&CODE" - pavasara/vasaras kolekcija "BORN IN LV" ir radīta, iedvesmojoties no skaistās un unikālas Latvijas dabas - pelēkzilas debesis, meža zari, jūras viļņi, vasaras puķes - viss ir atradis savu atspoguļojumu kolekcijā. Savukārt Ilze Landmane prezentēja savu lina tērpu kolekciju. Gaumīgi lina tērpi, kuri izceļ sievietes valdzinājumu. Labs atgādinājums par vienu no senākajiem auduma veidiem, kas pazīstams Latvijā, un būtu ieviešams katras sievietes vasaras garderobē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!