Foto: Kadrs no video
Bizes un dažādi pinumi šobrīd ir viena no aktuālākām tendencēm matu sakārtojumos. Ja vēlies ar šādu frizūru palepoties ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā, to itin viegli vari ieveidot arī pati savām rokām. Turpinājumā piedāvājam dažus padomus un video pamācību, kā mājas apstākļos uzpīt tik populāro bizi – asaciņu. Lūk, vērtīgi ieteikumi, ko iegaumēt!

Parūpējies, lai mati būtu gludi

Pirms ķeries pie bizes pīšanas, izķemmē matus un ieklāj tajos nogludinošu līdzekli. Gan akurātas un gludas, gan paspūrušas un nevīžīgas bizes veidošanai ir nepieciešami mati, kas neelektrizējas un ir pakļāvīgi. Ja vēlies pavisam gludu matu efektu un rūpīgu bizi, vari izmantot arī matu taisnotāju. Tiesa, tā pielietošanu nerekomendējam, jo mati, kā zināms, karstuma ietekmē, tiek bojāti.

Mati nedrīkst būt tīri

Lai bizi uzpīt būtu vieglāk un tā izskatītos akurātāka, matiem nevajadzētu būt nesen mazgātiem. Vislabāk, ja frizūru veidosi divas dienas pēc matu mazgāšanas. Esot nedaudz netīri, tie vieglāk pakļausies pīšanai, kā arī pinums izskatīsies glītāks un to būs vieglāk nostiprināt.

Matu lakas izmantošana

Lai matus nogludinātu un nedaudz savāktu, vari tajos iepūst nedaudz lakas. Iesakām to vispirms uzklāt uz plaukstām un tad pārslidināt tās pāri matiem, tos pēc tam izķemmējot. Šādi izvairīsies no matu salipšanas un liekas sapiņķerēšanās.

Atceries – tā nav franču bize

Bize – asaciņa sākas pakauša lejasdaļā. To nav jācenšas pīt jau galvvidū kā, piemēram, franču bizi. Protams, vari šīs abas frizūras apvienot, taču, ja tava frizūras tehnikas veidošana vēl nav gana spēcīga, labāk iemācies izveidot vispirms vienu pinumu. Tātad atceries – bize – asaciņa sākas pakauša lejasdaļā. Arī tad, ja vēlies to pīt uz sāniem. Starp citu, lai matus būtu vieglāk nofiksēt, sākumā vari uzsiet zemo zirgasti ar vaļīgu gumiju, ko pēc tam pārgriez vai izvelc no matiem.

Visa māksla – matu atdalīšanā

Lai uzpītu bizi – asaciņu, svarīgākais ir atdalīt nepieciešamās divas matu šķipsnas vienādās proporcijās. Izšķir matus divās daļās tā, lai abas to puses būtu vienāda biezuma, un tad no to ārmalām ņem pa vienai šķipsnai, ko pārliec pretējos virzienos. Nepin pārāk cieši vai pārāk vaļīgi, pretējā gadījumā bize neizskatīsies simetriska vai izjuks, un rūpīgi pārliec šķipsnas vienu pār otru, līdz bize ir pabeigta.

Jāpiebilst, ka jo smalkākas šķipsniņas izvēlēsies, jo interesantāka izskatīsies bize, tai arī neizjūkot tik ātri. Izklausās sarežģīti? Ar laiku, frizūru izmēģinot arvien biežāk, to kļūs vieglāk ieveidot. Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!