Foto: Scanpix
Visticamāk, arī tev modes, kino vai šovbiznesa pasaulē ir kāds iecienīts personāžs, kas eleganci, stila izjūtu un personības šarmu nezaudē arī, neraugoties uz nu jau cienījamo vecumu. Lai gan tā ir vien neliela daļa no modes un mākslas pasaules kulta personībām, šoreiz mēs apkopojām pāris stila ikonu, kas iedvesmo mūs. Iespējams, no viņu valdzinājuma vai vismaz oriģinālā stila kaut ko vari aizgūt arī tu!

Lorēna Hatone

Lorēna Hatone uzstādījusi rekordu, viņas fotogrāfijām 26 reizes esot uz žurnāla "Vogue" vāka. Hatones pazīšanās zīme ir sprauga starp viņas priekšzobiem, kas modeles, aktrises un uzņēmējas unikālo izskatu padara vēl īpašāku. Jāpiebilst, ka pat 62 gadu vecumā Hatone joprojām izskatījās nevainojami, pozējot kaila leģendārajam fotogrāfam Mario Sorenti.

Als Pačīno

Triloģijas "Krusttēvs" zvaigzne Als Pačīnos sievietes ir valdzinājis gan agrā jaunībā, gan turpina to darīt arī mūsdienās, teicami iemiesojot nevērīga švīta tēlu un no vīrieša burtiski dzirksteļojot enerģijai un harizmai.

Anna Vintūra

Vintūras ikoniskā frizūra un saulesbrilles ir iedvesmojušas ne vienu vien sievieti, izvēloties savu garderobi un veidojot ārējo tēlu. Neuzkrītošā, tomēr oriģinālā "Vogue" redaktores elegance Vintūru ir padarījusi leģendāru, viņai likumsakarīgi ietekmējot arī mūsdienu modes pasauli.

Feja Danaveja

Aktrises spilgtākā loma viennozīmīgi ir Bonija leģendārajā trillerī "Bonija un Klaids", kur Feja demonstrēja burtiski pārdabisku skaistumu. Jāpiebilst, ka Danavejas šarms nav mazinājies arī, ejot gadiem – vēl 72 gadu vecumā aktrises stila izjūta un nevainojamie vaibsti Danaveju padara par vienu no skaistākajām šovbiznesa sievietēm.

Tvigija

Garās skropstas, izteiksmīgās acis, zēniskā figūra un unikālais izskats Tvigijai ļāva iekarot modes pasaules virsotnes, tomēr arī brieduma gados un, "atvaļinoties" no modeles profesijas, sieviete joprojām apbur savus pielūdzējus, uzsākot veiksmīgu uzņēmējas un televīzijas sejas karjeru.

Daiena Kītone

Aktrises androgīnais stils ir ietekmējis gan modes, gan kino pasauli, Kītonei teicami iejūtoties visdažādākajās lomās. Oriģinālā stila izjūta aktrisei arī 67 gadu vecumā liek izskatīties lieliski ne tikai kino filmās, bet arī ikdienā un saviesīgos pasākumos.

Mihails Barišņikovs

Par Barišņikova šarmu un personības spēku varējām pārliecināties, ne tikai vērojot baleta meistaru uz skatuves, bet arī jūtot līdzi viņa atveidotajam tēlam kulta seriālā "Sekss un lielpilsēta". Turklāt vēl nesen baletdejotājs pārsteidza pasauli drosmīgā reklāmas kampaņā.

Mišela Feifere

Vienmēr elegantās aktrises tēlu raksturo nevīžīgs šiks. Pilsētnieciskajā apģērbā vienmēr jaušama komforta akcentēšana, kas tikai akcentē Feiferes dabas doto stila izjūtu un spēju jebkuru apģērbu iznest ar graciozu cēlumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!