Foto: Publicitātes foto

No 26. līdz 30. martam galvaspilsētā notiks vieni no grandiozākajiem stila svētkiem – Rīgas modes nedēļa ("Riga Fashion Week"). Dizaineru radītos tērpus nākamajam rudenim un ziemai Baltijas vērienīgākajā modes projektā varēs vērot jau trīsdesmito reizi, ziņo organizatori.

Baltijas modes federācija, kas ir Rīgas modes nedēļas organizatori, var lepoties ar iespaidīgu projekta vēsturi – jau labu laiku tas kļuvis par efektīvāko starta platformu jauniem talantiem valsts mērogā un par nozīmīgāko attīstības instrumentu atzītiem modes māksliniekiem. Šī vēl aizvien ir vienīgā profesionālā modes nedēļa Latvijā un vērienīgākais stila pasākums Baltijā.

Gandrīz 15 gadu pastāvēšanas laikā uz "Riga Fashion Week" podija prezentēti 220 modes zīmoli. Vairāk nekā 80 no tiem – Latvijas dizaineri un pārējie pārstāvējuši 20 citas pasaules valstis. Lielāka daļa pašmāju dizaineru ir pastāvīgi Rīgas modes nedēļas dalībnieki, kas attīstījušies kopā un ar "Riga Fashion Week" palīdzību, bet šodien jau ir pazīstami un pieprasīti tālu aiz Latvijas robežām. Kopsummā oficiālās programmas ietvaros organizētas 567 modes skates, vairāk nekā 20 izglītojoši semināri un lekcijas, kā arī ap 200 citu profesionālu pasākumu.

"Jūtos bezgala gandarīta par to, ka Rīgas modes nedēļa visu šo sezonu laikā notika regulāri pēc ieplānotā grafika, turpināja attīstīties un ar katru reizi cēlās jaunā, augstākā līmenī, par spīti dažādām krīzēm valstī un pasaulē – to ir atzinuši arī "Riga Fashion Week" dalībnieki un aicinātie starptautiskie modes eksperti. Esmu ļoti pateicīga dizaineriem par uzticību un partneriem par ticību mūsu idejās un spēkos", atzīst Rīgas modes nedēļas producente Jeļena Strahova.

Jaunumus saistībā ar Rīgas modes nedēļās skatēm un pasākumiem vari uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!