Foto: Shutterstock
Ir uzskats, ka sievietei nekad nevarot būt par daudz kurpju. Bet ņemot vērā to, ka pie mums Latvijā jau tā ir četras sezonas, ne jau katra no mums var atļauties simtiem kurpju pāru, kā to varēja leģendārā seriāla "Sekss un lielpilsēta" galvenā varone Kerija. Par to, kuri ir tie desmit apavi, bez kuriem iztikt nevaram, konsultē stiliste Ramona Lazda.

Pirmkārt, katras sievietes pirmā nepieciešamība ir melnas klasiskas laiviņas uz papēža. Vislabāk, ja tās ir no ādas, ar smailu purniņu un piemērotu papēdi. Šiem apaviem nevajadzētu žēlot naudu, jo tos var pievilkt pie jebkura apģērba, kā arī tie var noderēt gandrīz jebkurā dzīves situācijā.

A photo posted by Shoe Lover (@shoe_lover786) on Jun 13, 2016 at 11:02pm PDT

Otri apavi, bez kuriem nav iespējams iztikt, ir baleta tipa čībiņas, kurām arī naudu žēlot nevajadzētu. Tām vajadzētu būt no ādas, bet pats galvenais – labas kvalitātes. Tās var uzvilkt, skrienot no ofisa pusdienās, izvedot pastaigā suni vai vienkārši, ja paredzēta garāka pastaiga pa pilsētu – variantu ir tik daudz!

A photo posted by Shoes Junkie (@shoes.junkie) on Jun 14, 2016 at 3:21am PDT

Ņemot vērā Latvijas klimatu un vēsos laika apstākļus, katras sievietes garderobē vajadzētu atrasties vairākiem pāriem labu zābaku. Viens svarīgs zābaku pāris būtu ādas puszābaki, var būt ar papēdīti vai bez tā, galvenais, lai arī tie ir labas kvalitātes – tad tos varēs nēsāt gandrīz visu gadu!

A photo posted by Ziebendshop (@ziebendshop) on Jun 13, 2016 at 6:06pm PDT

Nākamie svarīgie un nepieciešamie apavi ir zābaki līdz celītim. Arī šie var būt ar vai bez papēža, kā nu katrai ērtāk, bet svarīgi, lai ir izturīga un laba zole, kas piemērota mūsu slapjajiem un vēsajiem gada mēnešiem.

A photo posted by vareddman76 (@vareddman76) on Jun 10, 2016 at 4:21pm PDT

Un trešie zābaki, bez kuriem nav iedomājama mūsu apavu kolekcija, ir visām sezonām piemērotie visurgājēji. Tiem gan obligāti jābūt no ādas, lai vasarā nebūtu pārāk karsts un ziemā tie sildītu, bet pavasarī un rudenī sargātu no lietus. Labāk, lai tie ir bez papēža vai uz ļoti maza papēdīša, jo tomēr tad tie derēs pat festivāliem, ne tikai pastaigām pa pilsētu.

A photo posted by Eleganza (@eleganzayyc) on Jun 8, 2016 at 8:54am PDT

Esam nonākušas pie labiem brīvā laika apaviem jeb sporta apaviem. Tikai uzmanību! Tos nedrīkstētu sajaukt ar sporta zāles apaviem. Katrai mūsdienīgai un dinamiskai sievietei ir nepieciešami šādi apavi mūsu ikdienas steigai, jo tos arī var pieskaņot teju pie jebkāda apģērba, sākot no ofisa kostīmiņa, beidzot ar džinsiem, kuriem pievilkts drauga t-krekls. Šāds stila savienojums, vēl joprojām ir un būs aktualitāte!

A photo posted by Baggout (@baggout_gang) on Jun 12, 2016 at 8:42am PDT

Vēl nepieciešami vieni metāliskas krāsas apavi, jo tie būs modē vienmēr – ar tiem nevar nošaut greizi.

Tāpat ir arī ar sandalēm ar zemo zoli, kas noderēs gan pludmalei, gan piknikam. Vienas platformas kurpes jeb kurpes dienām, kad gribas būt nedaudz garākai, kā ierasts, un pašas pēdējās, bet svarīgākās kurpes – tavas mīļākās kurpes.
Tās var būt jebkura veida vai stila, svarīgi, lai tev, uz tām paskatoties vien, uzlabotos garastāvoklis. Tās var būt sarkanas augstpapēžu kurpes, bezpapēžu laiviņas ar interesantu rakstu, galvenais, lai pašai patīk un piestāv. Šie apavi būs ne tikai akcents tavai garderobei, bet arī pozitīvo emociju katalizators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!