Foto: Publicitātes attēli

No 19. līdz 23. martam Latvijas galvaspilsētā norisināsies kārtējā Rīgas modes nedēļa ("Riga Fashion Week"), kurā jau 28. reizi tiks prezentēti vietējo un ārvalstu modes dizaineru jaunākie sasniegumi un jaunumi gaidāmajā rudens/ziemas sezonā

Kā norāda "Riga Fashion Week" organizatori, Baltijas modes federācijas pārstāvji, galvenie projekta mērķi ir: Latvijas un citu Baltijas valstu dizaineru apģērbu zīmolu popularizēšana ārvalstu tirgos, Rīgas kā modes galvaspilsētas pozicionēšana Baltijas reģionā un konkurētspējīgā Latvijas dizaina popularizēšana. Jau vairāk nekā 13 gadu pastāvēšanas laikā Rīgas modes nedēļa ir kļuvusi par starta platformu un būtisku faktoru tādu zīmolu panākumiem kā "One Wolf", "Amoralle", "Nóló", "Katya Katya", "Narciss" un daudziem citiem, ik gadu turpinot dizaineru zīmolu atpazīstamības veicināšanu vietējā un starptautiskajos tirgos.

Rīgas modes nedēļas 2018./2019. gada rudens/ziemas apģērbu kolekcijas prezentēs labākie Latvijas dizaineri, kā arī aicinātie modes mākslinieki no citām valstīm. Ar ko mūs šī nedēļa pārsteigs šoreiz?

19. martā notiks ikgadējā Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiek apbalvoti iepriekšējā gada veiksmīgākie modes industrijas profesionāļi, izvērtējot viņu darbus un sasniegumus gan Latvijas, gan starptautiskajā kontekstā.

Savukārt 20. martā modes nodaļu studenti, dizaineri, blogeri un ikviens interesents tiek aicināts uz Latvijas Mākslas akadēmijas telpām, kur norisināsies Baltijas modes federācijas organizētā bezmaksas lekcija "Fashion Coin un Blockchain kā jauna modes sistēma". Lekciju vadīs industrijas speciālisti no ASV un Ukrainas. Semināra notiks angļu un krievu valodā. Tāpat šajā dienā tiks izrādīti jaunumi bērnu modē, piedaloties tādiem zīmoliem kā "Paade Mode", "Aristocrat Kids", "Leny Tomy Factory", taču vakarā norisināsies Rīgas modes nedēļas oficiālais atklāšanas pasākums, izrādot zīmolu "Rebellionaires" (Igaunija), "LYLI by Lilija Larionova" (Lietuva), "QooQoo" (Latvija) veikumu.

Arī 21. marts būs notikumiem bagāts. Savu redzējumu par rudens/ziemas modi izrādīs "Talented" (Latvija), "Anna K" (Ukraina), "Katya Katya" (Latvija), kā arī debitēs ielu modes stila zīmols "Public Makes Image" (Latvija).

22. martā sevi pierādīs "Cinnamon Concept" (Latvija), "One Wolf" (Latvija), "Morfosis" (Itālija), kā arī "Narciss" (Latvija). Savukārt noslēdzošajā dienā, 23. martā, būs aplūkojami jauni no Natālijas Jansones (Latvija),"Bergs Privé" (Latvija), "Diana Arno" (Igaunija), "Nóló" (Latvija).

Vairāk ar Rīgas modes nedēļas sastopamajiem dizaineriem iespējams iepazīties šeit, bet aplūkot detalizētāku programmu – šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!