Foto: Publicitātes foto

Mūsu sajūtas, kas saistās ar veļu, bieži vien ir ļoti intīmas, un savas domas par to mēdzam paturēt pie sevis. Iespējams, tieši tas ir iemesls, kādēļ daži praktiski jautājumi par apakšveļas izvēli un valkašanu aizvien ir palikuši neatbildēti. Skaidrību par krūštura pareizu izvēli un tā nēsāšanu ieviesīs "Lauma Lingerie" speciālisti, piedāvājot piecus noderīgus padomus, kurus vari uzzināt tikai no cilvēkiem, kuri pārzina sieviešu veļas biznesa aizkulises.

1. Krūšturis ir jāvalkā, aiztaisīts uz ārējā āķīša, nevis vidējā, citādi gumija izstaipīsies ievērojami ātrāk.

Vai kādreiz esi aizdomājusies, kādēļ krūšturim ir vairāki āķīši? Lai paildzinātu krūštura dzīvi, izmanto ārējo āķīti – valkājot krūšturi ik dienas, tā elastība samazinās un tas izstaipās. Atkarībā no nolietojuma, pēc sešiem līdz 12 mēnešiem pārej uz vidējo āķīti, un krūšturis šķitīs kā jauns!

2. Krūšturi var pielāgot prasmīgs šuvējs.

Krūštura vidējais mūža ilgums ir aptuveni gads, kas variē no tā, cik bieži tas tiek valkāts un kā tiek kopts (izvairieties no veļas žāvētāja!). Taču ir iespējamas dažas stratēģiski būtiskas iešuves, kuras var atgriezt tavā mīļākajā krūšturī dzīvību, kad jau šķiet, ka tas cīņu ir zaudējis – īpaši, kad runa iet par elastīgo daļu apkārtmērā. Šuvējs to paveiks par pāris eiro, taču jāņem vērā, ka šis stiķis strādās labāk uz funkcionālākiem un vienkāršākiem krūšturiem, sarežģītāk būs ar smalkajiem mežģīņu modeļiem.

3. Krūšu izmērs var mainīties, tādēļ nevajadzētu aizrauties ar vienīgo un pareizo ciparu.

Par krūtīm vairāk jādomā kā par māsiņām, nevis dvīnēm – tikai dažām sievietēm ir simetriskas krūtis. Ņem vērā, ka tavs krūšu izmērs ir mainīgs pat mēneša ietvaros, tas svārstās atkarībā no mēnešreižu cikla, svara zuduma vai pieauguma un arī izmaiņām tavā dzīvesveidā. Tā vietā, lai iegaumētu savu vienīgo un īsto izmēru, papūlies atrast tādu krūšturi, kas tev konkrētajā brīdī vislabāk der – paeksperimentē ar izmēriem un dažādiem krūšturu modeļiem!

4. Labākie no krūšturiem ir pielāgojami dažādām situācijām.

Izvēloties krūšturi, atrodi sev tādu, kas noderēs vairāk kā tikai vienai dzīves situācijai – krūšturu modeļus iespējams pielāgot visdažādākajiem koptēliem, tie būs ērti gan ikdienā, gan arī būs pielāgojami valkāšanai zem vakartērpa. Tirdzniecībā ir pieejami arī dažādi veļas aksesuāri, piemērām, apkārtmēru pagarinošās lentas u.c. – krūšturis ar labu pielāgojamību liksies kā radīts tieši tavam augumam.

5. Dažas āķīgas kustības, kuras veikt pēc krūštura uzvilkšanas, lai padarītu tā valkāšanu ērtāku.

Sauksim šo noslēpumaino kustību par "Pavilcienu uz augšu" – kad esi aiztaisījusi āķīšus mugurpusē un krūšturis it kā jau ir uzvilkts, iebāz roku kausiņā un patiesi pavelc krūti no apakšas uz augšu tā, lai tā perfekti iegultu tai atvēlētajā vietā. Tādējādi tu pavilksi miesas daļu, kas novirzījusies uz aizmuguri, zem rokas un padarīsi krūštura valkāšanu daudz patīkamāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!