Foto: Love Life Liza Dolls
"Lellītes – otiņas ir absolūti mans produkts – no idejas līdz realizācijai. Katra no tām ir unikāla un pilnībā darināta rokām," sarunā ar "Delfi Woman" uzsver Latvijas zīmola "Love Life Liza Dolls" autore Liza Kangizera. Viņas radītās lellītes dodas uz visām pasaules malām un daudzas sievietes to uzskata par savu talismanu.

Firmas stils – koši un oriģināli


Atminoties bērnību, Liza stāsta, ka vienmēr augusi radošā gaisotnē. No piecu gadu vecuma aizrāvusies ar zīmēšanu un jau pāris gadus vēlāk viņas pirmās gleznas piedalījās starptautiskos konkursos. Viena no tām – koši, daudzkrāsaini kalni – ieguva pirmo vietu. "Cik vien sevi atceros, esmu kaut ko darinājusi ar savām rokām. Un tas vienmēr ir bijis koši un neparasti."

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Love Dolls (@lovelifelizadolls) 17 Июн 2017 в 12:39 PDT

Īpašu lomu Lizas dzīvē spēlējusi fotomāksla. Jau četru gadu vecumā meitenītei paticis fotografēties, turklāt tas viņai padevies visnotaļ profesionāli.

"Līdz pat šim brīdim jebkura fotosesija man ir neliels stāsts. Parasti tas notiek manā "firmas stilā" – koši, oriģināli, faktūrīgi. Dievinu emocijas, krāsas un noskaņojumu, ko nododam caur attēliem. Visu organizēju pati un visbiežāk arī pati esmu modele. Mani aizrauj process, jo īpaši – gala rezultāts."

Kvalitāte — pirmajā vietā


Arī Lizas vecāki ir radoši, tomēr izvēlējušies citu profesionālo ceļu. Tētis sevi realizē uzņēmējdarbībā, bet mamma – psiholoģijas lauciņā.

Mamma Lizu atbalstījusi it visos sevis meklējumos, meitene iemantojusi arī mammas interesi par modi. "Es apbrīnoju mammas garderobi un gaumi. Vienmēr cenšos atrast labas kvalitātes apģērbu ar interesantām faktūrām. Jo īpaši man patīk tekstils. Tādēļ izvēlējos mācīties par tekstilu, pētīju dažādas variācijas, kā to izmantot dzīvē – interjerā, apģērbā, aksesuāros."

Foto: Love Life Liza Dolls

Kā diplomdarbu Liza radīja no kokvilnas virvēm darinātu somu kolekciju, ko komisija atzinīgi novērtēja – no idejas līdz izpildījumam. Tieši šīs somas iedvesmoja Lizu jauniem sasniegumiem – atslēgu piekariņiem lellītēm.

Kā otiņas pārvērtās par lellītēm


Foto: Love Life Liza Dolls

"Pušķīši un otiņas man vienmēr ir patikuši. Ideja par pušķīšlellītēm radās tad, kad man ievajadzējās skaistu aksesuāru manām somām. "Love Life Liza Dolls" — mans autordarbs no idejas līdz pat rezultātam. Līdzīgas lellītes atrodamas arī slavenu zīmolu kolekcijās, taču tās ir darinātas pēc citas tehnoloģijas. Tās ir vai nu no auduma, metāliskas, vai vienkārši oriģināli pomponi," skaidro zīmola autore.

Liza uzsver, ka ikviena lellīte ir unikāla un pilnībā izgatavota ar rokām. Šis ir ilgs process, kas prasa ne tikai fantāziju un iedvesmu, bet arī pacietību.

Šīs lellītes tiek stiprinātas pie somām, iekārtas auto vai pie bērnu ratiņiem utt. Ir arī tādi, kas šos piekariņus izmanto eglītes rotāšanai.

"Parādīju pirmās lellītes internetā un uzreiz sabira daudz pozitīvu atsauksmju – no apbrīnas līdz uzmundrinājumiem. Vai es biju domājusi, ka darināšu lellītes? Nē. Tas notika pats no sevis. Taču ar katru no tām nāca tik daudz pozitīvu emociju, ka es ar lielu interesi sāku attīstīt šo virzienu."

Šobrīd realizētas vairākas, dažādām tēmām veltītas kolekcijas. Īpaša esot kāzu kolekcija pēc "Katya Katya London" pasūtījuma vienā toņu gammā un ar "Swarovski" kristāliem. "Tas bija pirmais pasūtījums, par kuru es biju ļoti lepna."

Foto: Love Life Liza Dolls
Foto: Love Life Liza Dolls

Sadarbība veidojusies arī ar zīmolu "Tooche" – voiloka apavi un aksesuāri. "Kopā veidojām kolekcijas un fotosesijas."

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Love Dolls (@lovelifelizadolls) 27 Янв 2017 в 2:43 PST

No Meksikas līdz Novosibirskai

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Love Dolls (@lovelifelizadolls) 7 Июл 2017 в 11:50 PDT

Lizu Kangizeru iedvesmo slavenā meksikāņu māksliniece Frīda Kalo.
"Kad izpētīju viņas biogrāfiju, mani aizgrāba šīs sievietes vīrišķība. Turklāt viņa bija ļoti talantīga māksliniece. Mani ieinteresēja viņas āriene. Ļoti patīk etniskās tēmas. Frīdu attēloju ar skaistām rotām un ziediem ap galvu. Esmu radījusi kādas četras Frīdas, tās visas ir atšķirīgi interesantas."

Foto: Love Life Liza Dolls

Tā nu ir iegrozījies, ka pušķīšlellītes bieži vien ceļo līdzi savām saimniecēm, kas Lizai sūta foto no visdažādākajiem pasaules nostūriem – Meksikas, Londonas, Maskavas, Ķīnas, Romas, Barselonas, Novosibirskas, Maldīvām, Tallinas, Grieķijas, Vācijas, Šveices, Turcijas, Sanktpēterburgas...

"Ceļojot vienmēr ņemu līdzi savas "pavadones lellītes". Fotografēju tūrisma objektos. Viena kolekcija, piemēram, ceļoja man līdzi uz Monserata kalnu un piestāvēja slavenajai Melnajai Madonnai, kopā kāpām kalnā pie Kristus." Kad lellītes atgriežas mājās, tās meklē savas jaunās saimnieces, ar kurām turpināt ceļojumu.

Tikšanās ar nolūku

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Love Dolls (@lovelifelizadolls) 19 Авг 2018 в 10:13 PDT

"Kā likums, ceļotājlellītes un tās saimnieces tikšanās nav nejauša. Nereti viņas ir līdzīgas ārēji un arī ar raksturu viena otru papildina. Kāda sieviete no Sibīrijas izvēlējās lellīti ar apjomīgu kažokādas apdari, vēlāk atsūtīja man foto, kurā viņa redzama tādā pašā cepurē. Viņas bija kā māsas – tik līdzīgas!" stāsta Liza Kangizere.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Love Dolls (@lovelifelizadolls) 27 Дек 2017 в 11:50 PST

Jaunākajai Lizas radīto lellīšu īpašniecei ir 3 gadi, vecākajai – 70.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Love Dolls (@lovelifelizadolls) 27 Дек 2017 в 11:53 PST

Ir sievietes, kam ir vairākas lellītes – atbilstoši garastāvoklim un apģērbam.
Starp citu, ir kolekcijas, kurās katrai lellītei ir savs vārds, savas īpašās spējas, kas izsaka tās unikalitāti. Neatkarīgi no tā vairums lellīšu to īpašniecēm kļūst par veiksmes talismaniem.

Šobrīd Liza gatavo kolekciju ceļojumam uz Japānu. "Gribu, lai manas meitenes pabūtu zemē, kur ir neparastas tradīcijas un cilvēki, gribu, lai viņas pieskartos sakurai. Ļoti ceru, ka viņu ceļojums turp aizvedīs arī mani un, protams, tās sievietes, kas šo skaistumu iegādāsies."

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Love Dolls (@lovelifelizadolls) 24 Авг 2017 в 8:40 PDT

"Ļoti priecājos, ka man viņas ir. Tas man ļauj cilvēkiem dāvāt prieku. Emocijas šobrīd ir liela vērtība. Jo īpaši, ja tās ar mums paliek uz ilgu laiku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!