Foto: Shutterstock
Mūsdienās lūpukrāsu izvēle ir patiesi plaša - mirdzošas, caurspīdīgas, košas un arī matētas. "Purewow" sniedz padomus, kā uzturēt žilbinošu skatu, uzklājot matētās lūpukrāsas, ņemot vērā, ka to saglabāšana prasa īpašu sagatavošanos.

Vispirms sagatavo lūpas. Ar siltā ūdenī izmērcētu lupatiņu maigi tās paberzē, lai varētu likvidēt atmirušos ādu. Arī skrubītis var nāk talkā - šajā materiālā iepazīsties ar eksperminetu un vēlākiem secinājumiem par pašgatavotu lūpu skrubi no cukura un medus. Tieši matētās lūpukrāsas īpaši "ieķeras" saplaisājušajās, sasprēgājušajās vietās un tās nevēlami akcentē.

Pēc tam uzklāj pamatīgu kārtu lūpu balzama (šeit atrodams veids, kā to vari uztaisīt mājās pati) un tad ķeries klāt pārējā meikapa uzklāšanai. Uzreiz nestiep roku pēc lūpukrāsas, jo balzamam jādod laiks tajās iesūkties un iedarboties. Pēc tam ar salveti noņem lieko lūpu balzamu nost, jo tavs mērķis ir tās padarīt mīkstas, nevis atstāt slapjas pirms lūpukrāsas uzklāšanas.

Lai efekts būtu noturīgāks, izmanto lūpu bāzi, kas rezultātu ilgstoši palīdzēs saglabāt prefektu. Pirms klāj lūpukrāsu, uzzīmē kontūru ar zīmuli un ar šo pašu zīmuli iekrāso arī visu lūpu. Jāizceļ, ka zīmulis pēc savas tekstūras ir sausāks, tādēļ lūpukrāsa uz tā turēsies ilgāk. Ja roka nedaudz notrīcējusi un nav izdevies novilkt perfektu līniju, liec lietā konsīleri, kas novērsīs defektu.

Tāpat pēc uzklāšanas vari tās viegli nopūderēt. Taču tikpat svarīgi, kā pareizi uzklāt lūpukrāsu, ir arī izvēlēties atbilstošu toni. Šajā un arī šajā rakstā apkopoti ieteikumi, kā nekļūdīties krāsas izvēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!