Foto: Scanpix
Kā zināms, mode mēdz atkārtoties, laiku pa laikam esošās tendences nomainot jaunam to periodam, kas, savukārt, bijis aktuāls pirms divdesmit un vairāk gadiem. Šai sakarā jāpiezīmē, ka šobrīd modē atkal ir pagājušā gadsimta 70. un 80. gadu tendences, "apritē" atgriežoties gan ziedu rotājumiem matos, gan ķermeņa rotāšanai ar spīdumiem un citiem minēto dekāžu spilgtākajiem trendiem. Lūk, piedāvājam to apkopojumu, ko vari izmantot arī savā šīs vasaras tēla veidošanā. Ļaujies nelielai nostalģijai, reizē sekojot mūsdienu modes tendencēm!

Grafiskas lainera līnijas

Ja grima uzklāšanā esi iecienījusi lainera izmantošanu, šosezon vari variēt gan ar līniju biezumu un krāsu, gan lainera lietošanas virzieniem. Ja pagājušā gadsimta 80. gados aktuālas bija pamanāmas un smagnējas līnijas, šobrīd grafisko efektu vari panākt arī ar smalkiem akcentiem. Ļauj vaļu izdomai!

Foto: AFP/Scanpix

Ziedu rotājumi matos

Ja vēlies izcelt savu sievišķību un papildināt romantisko tēlu ar gaumīgu akcentu, šosezon matos bez raizēm par pārsātinātu kopskatu vari likt ziedus – gan svaigi grieztus, gan mākslīgus. Tiesa, lielo puķu kroņu ēra, kas bija populāra vēl salīdzinoši nesen, gan ir pagājusi – to vietā izvēlies smalkus un filigrānus ziedu akcentus.

Pasteļtoņi

Lai gan pagājušā gadsimta 80. gadi saistās arī ar elektrozilām acu ēnām un spilgti rozā lūpu krāsu ar perlamutra efektu, minētajā periodā ne mazāk aktuāli bija arī pasteļtoņi. Šosezon tie, kā zināms, ir viena no karstākajām modes un stila aktualitātēm grimā, tāpēc iekļauj pieklusinātās krāsas gan grimā, gan manikīrā un arī apģērbā.

Foto: AFP/Scanpix

Ponijs jeb "čolka"

Minētais matu sakārtojums raksturo mūzikas leģendu un ikonisko mākslinieci Džoniju Mitčelu, tomēr arī mūsdienās uz pieres apgrieztie mati nav zaudējuši savu aktualitāti, variējot vien griezuma formai, tekstūrai un garumam.

Matu celiņš galvvidū

Šovasar aktuāls ir dabisks izskats, tomēr tas nenozīmē, ka matu ieveidošanai vari atmest ar roku pilnībā. Viens no veidiem, kā piešķirt frizūrai struktūru un formu, ir izšķirt matu celiņu galvvidū. Tiesa, šāds matu sakārtojums piestāvēs ne visām sievietēm, tomēr to izmēģināt un pārbaudīt noteikti ir vērts.

Foto: AFP/Scanpix

Ķermeņa rotājumi

Spīdumi, gliteri un īslaicīgi tetovējumi ir šīs vasaras aktuālāk tendence, kas teicami piestāvēs tavam koptēlam, apmeklējot festivālus un pasākumus brīvā dabā. Protams, to izvēle un ķermeņa rotāšanas veids ir atkarīgs no tava vecuma un imidža kopumā, taču, ja pasākuma specifika un ieturētais ģērbšanās stils to ļauj, izmanto šo tik vienkāršo, tomēr efektīgo akcentu sava izskata papildināšanai.

Lokas, cirtas un apjoms

Mežonīgs, apjomīgs un kupls matu sakārtojums teicami iederas šī gada vasaras sezonā. Ieveido matus ar ruļļiem, lokšķērēm vai konusu, veidojot sīkas sprogas un apjomu, kas sākas jau no matu saknēm!

Foto: AFP/Scanpix

Iedeguma efekts

Lai gan šobrīd modernāka ir gaiša ādas krāsa, valdošajās tendencēs lielu lomu spēlējot rūpēm par savu veselību, iedegums tomēr nav pilnībā zaudējis savu aktualitāti. Vien sauļojies ar apdomu un savu grimu papildini ar vieglu bronzera pieskārienu vaigiem, tā panākot saules noskūpstītas ādas efektu!

Foto: AFP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!