Līdz nozīmīgam pasākumam atlikušas vien pāris dienas, bet esi nedroša par savu izskatu? Nav vērts nodoties neveselīgām dietām, kas vēlāk atnesīs kilogramus dubultā. Tā vietā izmanto pavisam vienkāršus knifus, izvēloties atbilstošāko tērpu. Apģērbs spēj ne tikai izcelt tavus dotumus, bet arī paslēpt to, ko apkārtējo acīm nevēlies izrādīt. Tāpēc, iedvesmojoties no portāla "Live About", apkopojam vairākus garderobes elementus, kas jebkuru sievieti vizuāli padarīs slaidāku.

Žakete uz auguma

View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Feb 17, 2019 at 11:00am PST

Žakete uz auguma var būt lielisks veids, kā sievietei izskatīties slaidākai. Tomēr arī šī apģērba iegādē jāievēro vienkārši principi – ne pārāk biezs audums, atbilstošs izmērs un krāsa. Veikalu piedāvājumā atrodamas arī "oversize" stila žaketes, bet lūko pēc tādas, kas tavam ķermenim glaimo, nevis izskatās pēc kartupeļu maisa. Tāpat vari izvēlēties mazliet garāka griezuma apģērbu, kas paslēps gurnu daļu un vēderu. Savukārt krāsu ziņā meklē neitrālu toņu žaketes, piemēram, pelēko, tumši zilo vai melno.

View this post on Instagram

A post shared by Suburban Faux-Pas by Krystin (@krystin_lee) on Oct 23, 2018 at 6:03pm PDT

Žakete nereti ir arī laba glābējā situācijās, kad šķiet – skapī nav nekā atbilstoša. To vari pieskaņot saplēstām džinsa biksēm vai svārkiem, kas beidzas ap cirksni. Vairāk uzzini šeit.

Kleita uz auguma un zīmuļsvārki

View this post on Instagram

A post shared by Suburban Faux-Pas by Krystin (@krystin_lee) on Nov 15, 2018 at 6:06pm PST

Pieguloša kleita ir lieliska izvēle jebkuram augumam, tomēr arī šajā gadījumā noderēs pāris knifi, kurus ievēro, lai koptēls veidotos pēc iespējas harmoniskāks. Viens no tiem – kleitai nav jābūt pārlieku piegulošai un arī izteikti par lielu, bet gan tieši laikā. Kuplāku formu īpašniecēm lieliski piestāvēs "V" veida izgriezums, kas vizuāli sievietes padara garākas un iezīmē glaimojošo vertikālo līniju tērpā. Tomēr tipiska kļūda ir spoža vai spīdīga auduma kleita – tā tevi padarīs vēl apjomīgāku. Labāk lūko pēc neitrālas krāsas, piemēram, zilās, melnās, brūnās. Ja ir vēlēšanās, pa virsu kleitai vari pieskaņot žaketi, jaku vai taisna griezuma mēteli vēsākos laikapstākļos.

View this post on Instagram

A post shared by Rochelle Johnson (@iambeauticurve) on Jan 10, 2019 at 5:36pm PST

Neskaitāmas sievietes uzskata, ka zīmuļsvārki neder viņu formām, taču tā nebūt nav taisnība. Atslēga slēpjas tajā, ka izvēlies pareizā izmēra svārkus. Saprotams, ka iespīlēšanās pārlieku ciešā apģērbā, tavam augumam neglaimo, taču zīmuļsvārku piedāvājumā var atrast vairākus variantus arī kuplāku formu īpašniecēm. Centies valkāt tādus svārkus, kas garumā sniedzas vismaz līdz celim. Savukārt izvairies no pārlieku ciešiem vidukļa un gurnu zonā – tu noteikti nevēlies izskatīties pārlieku iespīlēta.

View this post on Instagram

A post shared by Jen ✌🏻️ (@jenlumiere) on Feb 6, 2019 at 10:29am PST

'V' veida izgriezumi un rotas

View this post on Instagram

A post shared by Olivia Jeanette💫 (@oliviajeanette_) on Oct 3, 2018 at 1:15pm PDT

Arī "V" veida izgriezumi glaimo tavai figūrai, tomēr nevajadzētu aizmirst, ka koptēlu veido arī pārējie apģērbi. Ar vienu izgriezumu tu vizuāli nekļūsi slaidāka, taču iepriekš minētā vertikālā līnija koptēlā tiks iezīmēta. Izvēlies blūzes, kreklus, džemperus, kleitas ar "V" veida izgriezumu, bet tajā pašā laikā lūko, lai bikses vai svārki nebūtu pārlieku apspīlēti. Pievērs uzmanību ar detaļām visos apģērbos – tām nevajadzētu būt pārlieku lielām un nepareizajās vietās, piemēram, gurnu vai augšstilbu daļā.

View this post on Instagram

A post shared by nicolette mason (@nicolettemason) on Oct 9, 2018 at 6:45pm PDT

Tomēr apģērbi nav vienīgais veids, kā vizuāli vari paslēpt savu augumu. Lielisks palīgs var būt arī rotaslietas – īpaši, kakla zonā. Ja pārējais tērps ir vienkāršs, lieliski piestāvēs gara kaklarota, kas iezīmē "V" burtu. Centies izvairīties no pārlieku lielām rotaslietām, kas aizsedz tavu kaklu un vizuāli samazina auguma garumu, piemēram, izteiksmīgas ziedu formas un lieli lakati.

View this post on Instagram

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Jan 24, 2019 at 3:17pm PST

Taisna griezuma džinsa vai cita auduma bikses

View this post on Instagram

A post shared by Olivia Jeanette💫 (@oliviajeanette_) on Oct 28, 2018 at 8:44pm PDT

Džinsa auduma bikses joprojām ir viens no sieviešu iecienītākajiem apģērbiem. Tās ir ērtas, izskatās lieliski ar neskaitāmiem tērpiem un ir salīdzinoši viegli kopjamas. Arī šīs bikses iespējams valkāt, lai paslēptu kuplos gurnus vai augšstilbus. Lūko pēc tādām, kas nav pārlieku apspīlētas, bet gan veidotas taisnā griezumā. Tāpat vari izvēlēties džinsa bikses ar augsto jostu. Savukārt pieskaņot tērpam iespējams gan kreklus, blūzes, gan elegantas žaketes un džemperus.

View this post on Instagram

A post shared by Sheryl (@walkinwonderland) on Aug 20, 2018 at 9:39am PDT

Tomēr neaizmirsti, ka džinsa bikses nav vienīgā iespēja. Arī cits audums var būt glaimojošs tavam ķermenim. Taču paliek spēkā noteikums – taisns griezums. Izvairies no pārlieku apspīlēta apģērba un saīsināta bikšu garuma. Šāda tipa bikses ir lielisks variants, ja tev Ir jāģērbjas lietišķi, piemēram, darba vajadzībām. Savukārt, ja izvēlēsies neitrāla toņa tērpu, varēsi lieliski pieskaņot izteiksmīgus apavus, somas un rotaslietas.

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Dec 18, 2018 at 3:24pm PST

Klasiskas augstpapēžu laiviņas un melnas zeķubikses

View this post on Instagram

A post shared by Jen ✌🏻️ (@jenlumiere) on Jan 6, 2019 at 5:37pm PST

Tumšas zeķubikses ir vēl viens veids, kā likt augumam izskatīties slaidākam. Par klasiku varētu dēvēt tieši melnās krāsas zeķubikses, kuras var lieliski pieskaņot neskaitāmiem tērpiem – gan kleitām, gan svārkiem. Tomēr šajā jomā uzmanies no izteiksmīgu faktūru un rakstu zeķubiksēm, kā arī nevalkā gaišus toņus – tā nereti daudzas sievietes kājas nevis vizuāli padara slaidākas, bet gan apjomīgākas.

View this post on Instagram

A post shared by LIKEtoKNOW.it (@liketoknow.it) on Feb 9, 2019 at 1:01pm PST

Turklāt liela nozīme ir arī apaviem. Zināms, ka augstpapēžu kurpes ir lieliska izvēle, jo augumu vizuāli padara garāku. Ja nevari izvēlēties piemērotākos apavus, vadies pēc klasiskām laiviņām. Tās var būt dažādās krāsās – pavasarim un vasarai noderēs košāki toņi, piemēram, zaļas, sarkanas vai bēšīgas, bet rudenim un ziemai – melnas vai tumši zilas. Laiviņas ar mazliet spicu purnu un papēdi praktiski pieskaņojamas pie visiem tērpiem, piemēram, zvanveida svārkiem vai piegulošai kleitai. Tāpat nepārcenties ar papēžu augstumu – elegantāk izskatīsies, ja ar kurpēm spēsi pārvietoties graciozi un pārliecinoši, nevis atstāsi neveiklu iespaidu.

View this post on Instagram

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on Feb 18, 2019 at 1:05pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!