Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka pirmais randiņš ir ļoti būtisks, jo no kopā pavadītā laika izšķiras lēmums par turpmāko tikšanos. Tieši tāpēc svarīgi atstāt labu pirmo iespaidu, kas sasaistāms arī ar piemērotākā apģērba izvēli. Ko ģērbt uz pirmo randiņu?

Vispirms ir jāsaprot, ka nepieciešams izvēlēties apģērbu, kurā jūties patiesi ērti. Lai arī varētu šķist, ka neiestaigātie, bet skaistie apavi vai ciešā kleita būtu ļoti piemērota šai tikšanās reizei, ja nejūtīsies ērti, cilvēks to redzēs. Tas atspoguļosies tavā gaitā, stājā vai nemierīgumā. Tāpēc liec aiz auss, ka ērts apģērbs ir viens no pirmajiem priekšnoteikumiem.

Tad vajadzētu izvēlēties apģērbu, kas atbilst tavai personībai. Necenties izlikties par to, kas neesi. Protams, neliela uzpucēšanās, uzģērbjot kādu skaistāku blūzīti vai ieveidojot matus, ir patīkama, tomēr nevajadzētu pārcensties. Ja nu randiņš norit veiksmīgi, bet pēc tam nākas atzīties, ka patiesībā neesi nekāda bārbija? Šādās situācijās vari kombinēt kādu vienkāršāku apģērba gabalu ar kaut ko nedaudz svinīgāku. Piemēram, pie iemīļotajām džinsu biksēm pieskaņo žaketi.

Apģērba izvēle būs atkarīga arī no tā, kur plānots doties. Ja tas ir kāds restorāns, tad attiecīgi būs jāsaģērbjas nedaudz greznāk, tomēr, ja dodies, piemēram, uz kino, derēs arī ikdienišķākas drēbes. Jāpiebilst, ka nevajadzētu doties teju vakarkleitā uz kinoteātri vai džinsu biksēs un mīkstākajā mājas džemperī uz restorānu.

Stila lietpratēji iesaka izvairīties no divām krāsām – baltas un brūnas. Pirmā, kā zināms, saistāma ar kāzu kleitu, un šāda krāsa var neapzināti atbaidīt puisi. Otrā, savukārt, saistāma ar pārāk lielu mieru, vienkāršību, neļaujot nemaz izcelties.

Iespējams, vērts izvairīties arī no pārāk lielām apdrukām, kas varētu būt visai uzkrītošas. Labāk izvēlēties neitrālākus apģērbus.

Dodoties uz randiņu, centies izvairīties no pārāk atkailinātām miesām. Lai gan vasarā pārāk īsi svārki un dziļi dekoltē var būt lielāka problēma, arī ziemā sievietes mēdz izvēlēties ne mazāk atsedzošus apģērba gabalus. Tomēr būtu vērts izvairīties no pārāk pavedinošām drēbēm, lai saglabātu savu pašcieņu vai neradītu mānīgu priekšstatu.

Eksperti iesaka arī izvēlēties atbilstoša izmēra apģērbu, izvairoties no lielām drēbju kārtām vai pārāk iespīlētiem apģērbiem.

Stila eksperti atgādina arī par koptu apģērbu – atvēli laiku, lai pārliecinātos, ka tas ir tīrs un izgludini to. Koptas sievietes rada tikai patīkamu pirmo iespaidu.

Runājot par grimu, labākais variants – dabiskums. Tas attiecas uz visu – grimu, manikīru, apģērbu, pedikīru. Viegli un gaisīgi – tā ir pati labākā izvēle pirmajam randiņam. Tabu: sarkana lūpu krāsa, smaili papēži, koši toņi apģērbā un grimā, aksesuāru pārpilnība.

Ja vēlamies būt konkrētākas, tad reiz "Viņa" komanda vaicāja vīriešiem, kuras ir tās garderobes detaļas, kuras viņiem neiet sevišķi pie sirds. Viņi kritizēja sievietes, kas izvēlas iekļaut savā garderobē zīmolu pakaļdarinājumus, pūkainās apkakles, platformas apavus, vecumam neatbilstošus apģērba gabalus, plēstos džinsus, legingus, vulgāru un nevīžīgu apģērbu. Sīkāk ar viedokļiem vari iepazīties šeit.

Tomēr atceries – ne tikai apģērbs ir svarīgs, bet arī tas, kā tu pati sevi pasniedz!

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Fashionisers", "Every Girl", "Bustle", "Woomy"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!