Foto: Shutterstock
Modes skatēs demonstrētos tērpus lielākoties ir grūti iztēloties valkātus ikdienas dzīvē. Un nemaz nevajag. Pietiek vien pavērot galvenās tendences un nepieciešamības gadījumā iekļaut tās savā garderobē. Stiliste Svetlana Jodčika pēc "Delfi" lūguma apkopojusi šīs sezonas galvenās tendences ar masu modes piemēriem. Jebkuru no šīm lietām vai līdzīgu var atrast teju katrā Latvijas tirdzniecības centrā.

Svarīgākais – garums


Mētelis, mākslīgas kažokādas, dūnu jaka, parka – it visi varianti ir aktuāli. Svarīgākais, kam jāpievērš uzmanība, ir garums. Pašlaik modē ir midi un maksi, t.i., virsdrēbēm noteikti jāsniedzas pāri ceļiem.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Твой личный стилист Светлана (@jodcikastyle) 3 Дек 2019 в 6:16 PST

Otrs svarīgākais aspekts – mākslīgās kažokādas. Tās burtiski pārņēmušas pasauli un ir viens no karstākajiem trendiem. Aktuālas ir ne tikai mākslīgās kažokādas, kas līdzinās īstajām, bet arī gluži otrādi – dabiskās ādas, kas izskatās kā mākslīgas.

Bītlenes


Džemperi un svīteri ar augstām krāgām, bītlenes šoziem ir obligāts apģērba elements.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Стилист КОШКИНАСТАЙЛ (@koshkinayu) 28 Ноя 2019 в 9:04 PST

Otra karstākā tendence šosezon – rupja adījuma apjomīgi džemperi, kas rada iespaidu, ka virs svītera uzvilkta liela izmēra adīta veste. Šāda tipa apģērbs no podiuma iesoļojis tieši masu tirgū.

Trenda autors ir zīmols "Isabel Marant", kas šādu svīteri demonstrēja Parīzes modes nedēļas laikā.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Lena Terlutter (@lenaterlutter) 28 Ноя 2019 в 12:33 PST

Nebaidīties no daudziem slāņiem


Dizaineri diktē ekoādas izstrādājumu modi. Pat dārgi luksusa zīmoli savās kolekcijās izmanto mākslīgos materiālus, cenas gan tādēļ nekļūst mazākas.

Modē ir daudzslāņainība, tādēļ zem bezpiedurkņu kleitas uzvilkta blūze vai svīteris būs ne tikai siltumam, bet arī modīgumam.

Īstās bikses


Lai gan uz podiuma jau atkal zib bikses ar pazeminātu jostasvietu, modē joprojām ir paaugstinātais viduklis.

Ļoti aktuālas ir ieloces jostasvietā, turklāt gan džinsam, gan citu audumu biksēm, savukārt bikšu staras kļūst platākas.

Viena no pārsteidzošākajām vēsmām – platu bikšu likšana platos zābaku stulmos. Līdzīgi kā 2000. gadu sākumā šauras bikses stūķējām šauros zābakos.

Aktuālie svārki


Modīgākais garums ir midi, bet arī mini var atrast savu vietu. Plisēto svārku bums turpinās, tādēļ, transformējot šo modi ziemas apstākļiem, kļuvuši aktuāli sīki plisēti ādas svārki. Šī 2020. gada ziemas tendence mūsu platuma grādiem ir ļoti praktiska un ērta.


Atcerieties, ka tendences nav strikti noteikumi, kurus nedrīkst pārkāpt. Nebūt ne visas tendences jāpieņem un jāizmanto. Lai izskatītos mūsdienīgi un aktuāli, pietiek vien ar dažām modīgām lietām garderobē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!