Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. aprīlī, aizvadīta Rīgas modes nedēļas 24. sezonas ceturtā diena. Tajā modes baudītāju vērtējumam tika nodotas zīmolu "QooQoo", "Alexandra Westfal", "Katya Katya Shehurina", "Tanti", "Pohjanheimo" un lietuviešu modes mākslinieces Lilijas Larionovas tērpu kolekcijas.

"QooQoo"

Dzīvespriecīgais un rīdzinieku iecienītais zīmols arī tā jaunajā kolekcijā piedāvā krāsu un asociāciju spēles, kas ikvienu dienu ļauj pārvērst piedzīvojumā. Par "QooQoo" pazīšanās zīmi kalpo ne tikai košie toņi, bet arī komfortablie piegriezumi.

"Alexandra Westfal"

Zīmols Rīgas modes nedēļā pirmo reizi debitēja 2013. gadā. Tam raksturīga klasisko vērtību kombinēšana ar neparastām detaļām un dinamiskiem akcentiem, kas atbilst mūsdienās tik populārajai "gatavs valkāšanai" tērpu kategorijai.

"Katya Katya Shehurina"

Sievišķīgie piegriezumi, izsmalcinātās detaļas un romantiskās mežģīnes ir kļuvuši par zīmola pazīšanās zīmi, tam iemantojot ne viena vien modes cienītāja simpātijas. Arī jaunākajā kolekcijā modes māksliniece Katja Šehurina turpina ierastās tērpu radīšanas tradīcijas, kolekciju papildinot arī ikdienas apģērbiem, kas lieliski iederas ikvienas par sevi pārliecinātas sievietes garderobē.

"Tanti"

Rīgā dibinātais modes zīmols tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "daudz". "Tanti" kolekciju vadlīnijas ir elegantas formas un inovatīvas līnijas klasiskajā dizainā. Kā apliecina zīmola veidotāji, viņu mērķis ir radīt ilgspējīgu modi, kura savu aktualitāti nezaudē vairākas sezonas.

"Pohjanheimo"

Igaunijas zīmola ziemeļu auksto laikapstākļu iedvesmotajā kolekcijā redzama kažokādu un dubultā kašmira kombinācija "unisex" tērpos. Detaļas no ūdeļādas uz apkaklēm, kabatām un apģērbu malām padara šo kolekciju mazliet maigāku, kaut arī kopumā tā ir diezgan stingra un lakoniska.

Dažāda garuma un proporciju tērpi veido jaunus un neierastus akcentus zīmola kolekcijā, kas ietver klasiskus mēteļus, vestes, kleitas un tunikas tādos neuzkrītošos toņos kā melns, pelēks, zils un brūns.

Lilija Larionova

Lilija Larionova ir modes māksliniece no Viļņas, kurai ir vairāk nekā 10 gadu pieredze ne tikai modes un dizaina jomā, bet arī reklāmas un kultūras projektos. Kopš 2008. gada viņa regulāri prezentē savas kolekcijas Lietuvā un ārzemēs, piemēram, starptautiskajās modes izstādēs "Tranoï" un "Who is next" Parīzē.

Tāpat Larionova rada tērpus laikmetīgo deju priekšnesumiem un strādā ar vairākiem kultūras projektiem. Dizaineres zīmola "White horses" rudens-ziemas kolekcija ir franču režisora Kloda Leluša (Claude Lelouch) filmas "Un Homme Et Une Femme" iedvesmota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!