Foto: PantherMedia/Scanpix
Našķis te, našķis tur, kāds lieks cepums vai konfekte... Rezultātā dienā "salasītas" liekās kalorijas, kas tikai traucē diētai, bet var pat veicināt svara pieaugumu. Šai sakarā piedāvājam health.com apkopotos padomus, kā dienā ietaupīt 500 un pat vairāk kaloriju, vien atsakoties no pāris nelāgiem ieradumiem.

Esi kustībā

Vien vairāk staigājot un mazāk sēžot, varam vienkārši samazināt ikdienā uzņemto kaloriju skaitu. Runājot pa telefonu, staigā, atsakies no sabiedriskā transporta un pārslēdz televīzijas kanālus, neizmantojot pulti. Šāda paradumu maiņa ļaus tev dienā sadedzināt par 350 kalorijām mazāk.

Ierobežo riekstu patēriņu

Pētījumi liecina, ka, jo lielāks ir uzkodu iepakojums, jo vairāk kaloriju mēs, vienkārši knakstoties, apēdam.

Ņem vērā, ka sauja riekstu maisījuma satur vidēji 175 kalorijas. Ja tomēr nespēj no riekstiem atturēties, izvēlies pistācijas – trīs saujās šo riekstu ir vien 159 kalorijas.

Uzmanies ar salātu mērcēm

Lai gan šķiet, ka nav nekā veselīgāka par salātiem un tos varam ēst, cik vien kārojas, patiesībā liekās kalorijas, kas apēstas ar pārmērīgu salātu dresingu, sakrājas ātri vien.

Siers, rieksti, karamelizēti sīpoli, vista un citas piedevas, kā arī salātu mērces var saturēt ļoti daudz slēpto kaloriju, tāpēc esi uzmanīga to izvēlē!

Atsakies no garnētas kafijas

Kafija ar bagātīgu putukrējuma cepuri var saturēt pat 700 kaloriju. Lai ietaupītu teju 600 kaloriju, izvēlies kafiju ar pienu un cukuru, nevis sīrupu piedevām un putukrējumu.

Skaiti čipsus

Pētījumos pierādīts, ka čipsu paku patiešām ir teju neiespējami atstāt pusizēstu. Lai arī tu nekristu kārdinājumā, iever čipsus atsevišķā traukā un apēd tikai sauju – aptuveni 15 čipsi satur 140 kalorijas.

Mazāk makaronu

Tase makaronu satur 220 kaloriju, bet visbiežāk apēda, teju četras reizes vairāk. Ēd no mazākiem šķīvjiem un dod priekšroku pilngraudu makaroniem – tas ļaus tev ietaupīt vismaz 600 kaloriju.

Mazāk biedru, mazāk kaloriju

Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka cilvēki, ēdot vakariņas kopā ar septiņiem maltītes biedriem, apēd divreiz vairāk ēdiena nekā tad, ja ēd ar kādu divvientulībā. 

Samazini maltītes biedru skaitu un ietaupi vairāk nekā 500 kaloriju!

Uzmanīgi ar ikrīta smūtiju

Smūtiji, kas gatavoti no jogurta un dažādiem augļiem un papildināti specifiskām sastāvdaļām, var saturēt pat 800 kaloriju.

Ja tās ir tavas iecienītās brokastis, laiku pa laikam apēd auzu pārslas ar brūno cukuru un banānu, kā arī izdzer tasi kafijas – rezultātā ietaupīsi 520 kaloriju!

Atsakies no limonādēm

Bundžiņa kolas vai cita gāzēta dzēriena satur vidēji 150 – 180 kaloriju. Ja dienā tādas izdzer vismaz trīs, uzņem krietnu daudzumu nevajadzīgu kaloriju!

Sāta sajūtai

Brokastīs apēd divas vārītas olas – tu jutīsi sāta sajūtu un dienā apēdīsi par 416 kalorijām mazāk. Savukārt pirms pusdienām apēd tasi liesa buljona – tas ļaus vakarā izvairīties no 134 liekām kalorijām, aprēķinājuši pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!