Foto: Shutterstock

Ja, sākoties jaunam gadam, esi apņēmusies ievērot veselīgu dzīvesveidu vai arī turpini jau agrāk iesākto ceļu pretim slaida auguma iegūšanai, tev noderēs 15 redbookmag.com apkopotās idejas veselīgām un gardām uzkodām, ar ko sevi palutināt, nekaitējot figūrai. Lai veicas!

Vārīta ola ar čili mērci

Lai gan šāds garšu salikums šķiet visai īpatnējs, patiesībā uzkoda ir samērā garda. Turklāt ola sniegs sāta sajūtu uz vairākām stundām, neliekot uzņemt daudz kaloriju, savukārt čili sastāvā esošās vielas paātrinās vielmaiņas darbību.

Tītara gaļa ar sinepēm

Ja tev ir apnikusi mūžīgā vistas gaļa, tad atsvaidzini savu ēdienkarti, laiku pa laikam nobaudot tītara gaļu. Tai vari pievienot sinepes. Kaloriju būs maz, bet olbaltumvielu – daudz, un tu jutīsies paēdusi uz ilgu laiku.

Mājās gatavots popkorns

Ja vien to negatavosi lielā sviesta daudzumā un nepapildināsi ar cukuru vai dažādām saldām piedevām, šis našķis tev sniegs sāta sajūtu un apgādās organismu ar šķiedrvielām, liekot uzņemt vien nelielu daudzumu kaloriju.

Sviestmaize ar zemesriekstu sviestu

Pilngraudu maizes šķēle, kas apziesta ar sviestu, ir ne vien lieliska alternatīva ierastajai auzu pārslu putrai, bet arī noderēs kā pēcpusdienas našķis, lai remdētu kāri pēc saldumiem un izsalkumu.

Arbūzs ar balzamiko etiķi

Vēl viens savāds garšu un smaržu salikums, taču eksperti apgalvo, ka iznākums esot teicams. Turklāt arbūzs, kā zināms, satur maz kaloriju un daudz organismam tik vajadzīgo ūdeni.

Cukini čipsi ar papriku un ķiplokiem

Sagriez cukīni plānās šķēlītēs, izkārto uz tām smalki sakapātu papriku, kas sajaukta ar rīvētu ķiploku, uzber nedaudz sāls un cep 25 līdz 30 minūtes 180 grādu temperatūrā. Rezultātā būsi pagatavojusi gardus čipsus ar zemu kaloriju saturu.

Pākšu pupas

Pupas ir lielisks olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, turklāt tajās ir maz kaloriju. Pupiņu sezonā vari tās ēst gan pagatavotas salātos, gan svaigā veidā.

Pašgatavots muslis

Sajauc auzu pārslas, riekstus, žāvētus augļus un kanēli bļodiņā un viegli apgrauzdē maisījumu. Baudi to ar bezpiedevu jogurtu vai tāpat.

Ananass ar sāli un laima sulu

Sagriez ananasu šķēlēs, apslaki ar laima sulu un uzber tam nedaudz sāls. Ananass šķeļ taukus, kā arī satur daudz ūdens, tāpēc lieliski iederas jebkurā diētā.

Āboli ar valriekstiem un kanēli

Smalki sagriez vai sarīvē ābolu, pievieno tam nedaudz valriekstu un kanēli. Iegūtais maisījums būs atsvaidzinošs un apmierinās tavu kāri pēc saldumiem, kā arī veicinās vielmaiņu.

Biezpiens, grieķu jogurts un kanēlis

Ja vēl neesi dzirdējusi par šo lielisko kombināciju, ir pēdējais laiks to ieviest savā ēdienkartē. Derēs gan brokastīm, gan vakariņām!

Pistācijas un granātābols

Pistācijas satur aminoskābes, kas ir vitāli nepieciešamas organismam, savukārt granātābols ir teicams C vitamīna un šķiedrvielu avots.

Avokado, godži ogas un laima sula

Par avokado vērtīgajām īpašībām runāts daudz un bieži – tas ir viens no vērtīgākajiem produktiem, ko iekļaut savā uzturā vērtīgo Omega-3 taukskābju un olbaltumvielu dēļ. Savukārt godži ogas stimulē vielmaiņu, kā arī paātrina tauku šķelšanu. Sajauc tās avokado mīkstumu un pievieno tējkaroti laima sulas.

Lasis, graudu galete un kaperi

Garda alternatīva lašmaizītēm, kas saturēs krietni mazāk kaloriju, bet sniegs daudz lielāku pienesumu tavai veselībai.

Avokado un tītara rulete

Sagriez avokado šķēlītēs, ietinot tās tītara ruletē. Būsi ieguvusi alternatīvu šķiņķa – siera tīstoklīšiem, kas garšos tikpat labi, bet būs daudz draudzīgāki tavam viduklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!