Foto: PantherMedia/Scanpix
Zināms, ka brokastu ēšana ir īpaši svarīgi, ja vēlamies kļūt slaidākas. Tomēr nereti dienas pirmajā maltītē pieļaujam kļūdas, kas patiesībā rezultējas arvien jaunos liekos kilogramos. Šai sakarā "Women's Health" apkopojis četras no tām, ko attiecīgi pieļaujam visbiežāk.

Ūdens vietā – sula

Atceries, ka veikalos nopērkamās sulas pārsvarā satur ļoti daudz cukura, kā arī ir pilnīgi nevērtīgas vitamīnu un minerālvielu ziņā. Ierastās apelsīnu sulas glāzes vietā izvēlies svaigu augli vai glāzi ūdens, kam pievienots citrons!

Porcija brokastu pārslu

Pat, ja izvēlies īpaši veselīgu brokastu musli, kam nav pievienots liekais cukurs, atturies no pārmērībām porcijas gatavošanā! Vairums cilvēku apēd pat trīs reizes vairāk brokastu pārslu nekā vajadzētu.

Smalkmaizītes

Mīkstās barankas, kruasāni, smalkmaizītes un virtuļi – laiku pa laikam tie ar kafiju garšo debešķīgi, tomēr nepārvērt šos kalorijām un taukiem bagātos produktus par savu brokastu galveno sastāvdaļu!
Ja brokastīs labprāt ēd miltu izstrādājumus ar sviestu, sieru vai gaļu, izvēlies pilngraudu maizi, kas radīs arī lielāku sāta sajūtu!

Saldinātie jogurti

Jogurts ir laba un veselīga brokastu alternatīva, tomēr tikai tad, ja tam nav pievienoti konservanti un liekais cukurs. Saldo augļu un ogu jogurtu vietā izvēlies grieķu vai bezpiedevu produktu, kas saturēs mazāk tauku un cukura un, papildināts ar svaigu augli vai ogām, garšos tikpat labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!