Foto: PantherMedia/Scanpix
Ievērojot diētu, nereti pievēršam īpašu uzmanību produktiem, kas veicina liekā svara zaudēšanu. Tiesa, tiem piedēvētās īpašības ne vienmēr ir pamatotas, vēstī lady.mail.ru. Turpinājumā četri produkti, kas patiesībā neveicina svara zaudēšanu, lai gan līdz šim uzskatīti par diētas laikā ieteicamākajām uztura sastāvdaļām.

Ananāss

Valda uzskats, ka ananāss, saturot bromelaīnu, dedzina organismā esošos taukus. Tomēr uztura speciālisti informē, ka tam piedēvētās īpašības ir krietni pārvērtētas – ananāsi patiesi spēj šķelt taukvielas, tomēr vērā ņemamam efektam dienā nepieciešams apēst 2 līdz 3 kilogramus augļa, kas savukārt liks uzņemt ļoti daudz kaloriju un cukuram, ķermeņa masai liekot palielināties.

Greipfrūts

Pieņemts uzskatīt, ka greipfrūti tajos esošo antioksidantu dēļ ļauj ātri un efektīvi zaudēt svaru, savukārt augļos esošais C vitamīns stiprina organisma imunitāti, palīdz no tā izvadīt lieko šķidrumu un uzlabo ādas stāvokli.

Nereti greipfrūtus iesaka ēst tukšā dūšā, tomēr speciālisti aicina no tā atturēties, jo skābais auglis patiesībā kairina kuņģa sieniņas, stimulējot apetīti. Šai sakarā augli labāk pievienot dažādiem salātiem, iesaka eksperti.

Zaļā tēja

Tējā esošās vielas attīra organismu, savukārt kofeīns – sniedz mundrumu. Tomēr, dzerot tēju un nemainot savus ēšanas paradumus, svaru zaudēt neizdosies. Tas atklāts pētījumos. Tāpat noskaidrots, ka tējas efektivitāte lieko kilogramu nomešanā un vielmaiņas stimulēšanā rodas vien tad, ja dienā tiek izdzerti vismaz 2 līdz 3 litri dzēriena.

Ingvers

Pētījumos noskaidrots, ka ingvers uz dažādiem cilvēkiem iedarbojas atšķirīgi – citiem apetīte un kāre pēc saldumiem mazinās, savukārt citiem – palielinās. Tāpat speciālisti uzsver, ka tas ir vērtīgs produkts imunitātes stiprināšanā un vielmaiņas aktivizēšanā, tomēr sakni nevar uzskatīt par brīnumlīdzekli tauku dedzināšanā. Tāpat atsevišķiem cilvēkiem, kam ir augsts asinsspiediens vai problēmas ar gremošanas traktu, ingvers var kaitēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!