Foto: Shutterstock
Svaigi spiesta granātābolu sula ir viens no vērtīgākajiem produktiem, tā ir daudz reižu efektīvāka nekā citu augļu sulas, ja raugās no dziedināšanas īpašībām, kas piemīt šai sarkanīgajai dzirai. Vairs jau nav ilgi jāgaida uz jaunās sezonas ražu, tādēļ piedāvājam jau laikus uzzināt, pret kādām kaitēm granātābolu sula var palīdzēt. Astoņas receptes apkopojis "Econet".

Granātābolu sulā ir ne tikai daudz antioksidantu. Sula satur lielu daudzumu C un B vitamīnu, organiskās skābes, minerālvielas un fermentus, kāliju un kumarīnu. Pateicoties tik bagātam sastāvam, granātābolu sula ir ieteicama visām mūsu organisma sistēmām, tostarp sirds asinsvadu sistēmai, nervu sistēmai un asinsritei. Tā uzlabo ādas, matu, nagu un asinsvadu stāvokli. Paaugstina hemoglobīnu, atjauno organismu pēc operācijas, palīdz mazasinības un nieru slimību gadījumā, atjauno spēku, saaukstēšanās gadījumā, angīna, attīra asinsvadus, regulē apetīti un uzlabo vielmaiņu.

Kuņģa-zarnu trakta traucējumi un anēmija. Svaigi spiesta sula jādzer pa pusglāzei trīs reizes dienā, pusstundu pirms ēšanas. Papildus jāievēro diēta, kas palīdzēs novērst aizcietējumus. Šādu ārstēšanu ar sulu ieteicams veikt divas nedēļas un tad mēnesi ieturēt pauzi. Pēc tam kūri var ievērot atkal.

Organisma attīrīšana. Lai asinis attīrītu no toksīniem un vielmaiņas atkritumproduktiem, ieteicams trīs reizes gadā iziet ārstēšanās kursu un granātābolu sulu padzert trīs nedēļas pēc kārtas. Pirmajā nedēļā vajadzētu dzert pa pusglāzei trīs reizes dienā, otrajā nedēļā – samazināt sulas dzeršanu līdz divām reizēm dienā, bet trešajā nedēļā – ieteicams izdzert glāzi sulas vienu reizi dienā.

Menstruālā cikla traucējumi. Lai normalizētu hormonu izstrādi olnīcās, ieteicams pirmās 7-10 cikla dienas padzert pa vienai glāzei granātābolu sulas dienā.

Drudzis, iesnas un kakla sāpes. Ieteicams skalot kaklu ar sulu, bet pret saaukstēšanos dzert iekšķīgi, sulai pievienojot nedaudz medus. To var arī uzsildīt, bet ne vārīt.

Pietūkumi, žults aizture. Ikdienā vēlams dzert pa trešdaļai glāzes granātābolu sulas.

Slikta apetīte. Izdzert pusglāzi sulas aptuveni 15 minūtes pirms kārtējās ēdienreizes. Bet jāuzmanās, dzerot sulu tukšā dūšā, jo tā ir skāba un var veicināt kuņģa problēmas. Labāk sulu nedaudz atšķaidīt ar ūdeni.

Sirds un asinsvadu slimības. Ieteicams stundu pirms brokastīm padzert pa pusglāzei granātābolu sulas. Ārstēšanās kursa ilgums – trīs mēneši.

Cukura diabēts, gastrīts ar pazeminātu skābes līmeni. Dzer pa pusglāzei vai pat glāzei sulas, kam pievienota ēdamkarote medus. To vēlams darīt līdz pat trīs reizēm dienā.

Svarīgi!

Granātābolu sulu nedrīkst dzert tie, kuriem ir gastrīts ar paaugstināts skābes līmenis kuņģī, aizcietējumi un hemeroīdi.

Par to, kāpēc ikdienā būtu vērts iekļaut savā ēdienkartē granātābolus un to sulu, lasi arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!